۱۰ مرداد ۱۳۹۶ ۱۸:۱۶
neshast-khabari-korsi-azadandishi-salimi-23

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به حضور روسای دانشگاه‌های ایران در همایش روسای دانشگاه‌های کشورهای اسلامی در ترکیه، درباره دستاوردهای این سفر توضیح داد.

به گزارش عطنا، دکتر حسین سلیمی در گفت‌وگو با آنا، درباره دستاوردهای همایش روسای دانشگاه‌های کشورهای اسلامی در ترکیه گفت: «حدود 16 دانشگاه از ایران و 300 دانشگاه از کشورهای جهان اسلام در این همایش حضور داشتند، 140 دانشگاه خارج از ترکیه و 160 دانشگاه از ترکیه در این همایش بودند و در جلسات عمومی شرکت داشتند. از ایران 16 رئیس دانشگاه و 2 معاون دانشگاه در این همایش حضور فعال داشتند.»

رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی ادامه داد: «مباحثی نظیر ایجاد شبکه روابط دانشگاهی بین کشورهای اسلامی، تسهیل رفت و آمد استادان و دانشجویان و ایجاد سیستم ارزیابی مدارک آموزشی کشورها در این همایش مورد بحث قرار گرفت و توافق شد کارگروه‌هایی در هر یک از موضوعات گفته شده ایجاد شود. در پایان همایش نیز نتایج در قطع‌نامه پایانی اعلام شد.»

سلیمی افزود: «دانشگاه علامه توانست در این همایش ریاست کارگروه نقل و انتقالات استاد و دانشجو را برعهده بگیرد و در این زمینه رایزنی‌های خوبی با سایر دانشگاه‌های کشورهای اسلامی برای تبادل و نقل و انتقال استاد و دانشجو انجام شد، همچنین پیشنهادات مشخصی برای ایجاد صندوق حمایت از استادان و دانشجویان در رفت و آمد و تسهیل در انتقال وجه بین دانشگاه‌ها مطرح شد.»

او در ادامه گفت: «در حاشیه این همایش ملاقات‌های مفصلی با روسای دانشگاه‌های کشورهای اسلامی انجام شد و توافق شد که دوره‌های آموزشی برای دریافت مدارک آموزشی مشترک بین دانشگاه‌ها برگزار شود.»

سلیمی همچنین درباره مباحث مطرح شده در زمینه بین‌المللی‌سازی علوم انسانی گفت:‌ «پاره‌ای از مفروضات علوم انسانی در کشورهای اسلامی متفاوت است و محصولات علوم انسانی کشورهای اسلامی ممکن است با برخی از کشورهای دیگر متفاوت باشد از این رو هم‌فکری مناسبی برای ایجاد ساختار ذهنی مطلوبی در حوزه علوم انسانی کشورهای اسلامی انجام شد.»

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی همچنین درباره دیدار با رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه هم گفت:‌ «در این دیدار رئیس‌جمهور ترکیه انتقادات تندی به رفتارهای اسرائیل مطرح کرد و خواستار اتحاد بیشتر کشورهای اسلامی در حوزه دانشگاهی شد، همچنین در این همایش موضوع تحکیم روابط دانشگاهی نیز مورد تاکید قرار گرفت.»