۱۷ تير ۱۳۹۶ ۰۳:۰۰
کد خبر: ۱۲۵۹۱۵
Taali Khedmat Omoumi - Panel (22)

عیسی سینایی‌پارسا در دانشگاه علامه‌ طباطبائی بر لزوم ارائه مدل جدید تصمیم‌گیری کلان در کشور تأکید کرد.


به گزارش عطنا، دبیر ستاد برنامه‌ریزی شاهد و ایثارگر در اولین همایش ملی «تعالی خدمات عمومی» که روز دوشنبه، ۱۲ تیرماه با همکاری دانشگاه‌های مختلف و به میزبانی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد با اشاره به تحلیل سیستمی از خط مشی‌گذاری خدمات فرهنگی و اجتماعی در جامعه شاهد و ایثارگر، اظهار کرد: حدود 20 درصد از جمعت کل و فعال کشور عضو بنیاد شاهد و ایثارگران هستند که کلیه فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی برای آنها توسط شورای عالی شاهد برنامه‌ریزی و هدایت می‌شود.


وی اضافه کرد: اعضای این شورا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس دانشگاه آزاد، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاون علمی رئیس جمهور، رئیس جمهور و رئیس عالی حوزه‌های علمیه است؛ برخی دستگاه‌های مکمل فرهنگی مثل وزرات فرهنگ و سازمان صدا و سیما و وزارت ورزش و خود بنیاد هم به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد به عنوان دبیر این شورا هستند.


سینایی‌پارسا درباره اهمیت این شورا تصمیم‌گیری برای 20 درصد از جمعیت فعال کشور عنوان کرد و گفت: این شورا برای 20 درصد از ظرفیت آموزشی و فرهنگی کشور تعیین و تکلیف می‌کند اما باید توجه داشته باشیم که وزن این 20 درصد در کشور بسیار زیاد است و اهمیت شورا در همین نکته است.


مشاور معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران اضافه کرد: برای مثال تمام 20 درصد از نفرات برتر کنکور یا نخبگان علمی کشور فعال نمی‌مانند، اما اگر جامعه شاهد و ایثارگر را سه میلیون نفر در نظر بگیریم، یک میلیون نفر از آنها فعال هستند و پس از اتمام تحصیلات‌شان در نظام خط مشی‌گذاری کشور استخدام می‌شوند و الان حدود 40 درصد در این بخش فعال هستند.


سینایی‌پارسا با اشاره به اینکه خط مشی‌گذاری، نوع هدایت تحصیلی، تربیتی و نقش آفرینی را تعیین می‌کند، خاطرنشان کرد:. 1300 مدرسه شاهد در کشور وجود دارد و 120 اداره شاهد و پنج اداره کل شاهد در کشور فعال است که دانشگاه علامه‌طباطبائی هم یکی از اداره‌های وابسته شاهد است.


وی در ادامه به مدل‌های تصمیم‌گیری در کشور اشاره کرد و گفت: تحلیل این مدل‌ها نشان می‌دهد تصمیم‌گیری‌های کلان در سی سال گذشته عموما ترکیبی از مدل‌های نخبگان توده، عقلایی، فراجمعی، نهادی، آشفته، عقلانیت محدود و سیستمی است.


مشاور معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران به 56 قانون مصوب شورای عالی شاهد اشاره کرد و افزود: قوانینی را که در این شورا تصویب می‌شود فقط مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌تواند لغو کند و حتی مجلس شورای اسلامی هم نمی‌تواند آن را ملغی سازد.


وی همچنین گفت: در این 56 مصوبه قانونی اساس‌نامه و چگونگی تأسیس دانشگاه شاهد، اساس‌نامه مدرسه، سهمیه 40 درصدی دانشگاه‌ها برای ایثارگران و پرداخت شهریه 200 هزار دانشجوی دانشگاه‌‎ها بیان شده است.


دبیر ستاد برنامه‌ریزی شاهد و ایثارگر در توضیح استفاده از نوع مدل‌های تصمیم‌گیری هم اظهار کرد: حدود 25 درصد سیستمی ، 19 درصد عقلایی ، 26 درصد نهادی، 23 درصد عقلانیت محدود و و 8 درصد از مدل‌های تصمیم‌گیری هم آشفته و سیاسی بوده است.


سینایی‌پارسا با اشاره به پژوهش دیگری در این موضوع خاطرنشان کرد: نتایج هر دو تحقیق مشابه است که نشان می‌دهد در کشور تصمیمات کلان شوراهای عالی کشور بر چه مدلی شکل می‌گیرد. جامعه آماری این پژوهش‌ها را که بدنه سازمان‌های تصمیم گیرنده تشکیل می‌دهد بسیار با ارزش است.


وی با اشاره به اینکه نتایج این دو پژوهش نقاط قوت کار را به ما نشان می‌دهد، گفت: همچنین این تحقیق‌ها به ما می‌گوید که باید در بسیاری از جاها تصمیمات نهادی، آشفته و سیاسی کمتر شود.


مشاور معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران با تأکید بر اینکه در زمان کنونی ما به یک مدل جامع در حوزه تصمیم‌گیری نیاز داریم، خاطرنشان کرد: در این مدل سعی می‌کنیم نواقص را برطرف کنیم، این مدل به اجماع نخبگان هم رسیده و از ترکیب تمام مدل‌های موجود شکل گرفته است.


وی افزود: امیدواریم این مدل بتواند پاسخگوی تصمیم‌های کلان کشور باشد و ایرادهای گذشته را برطرف کند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار