۱۵ تير ۱۳۹۴ ۱۶:۲۴
کد خبر: ۱۱۹۰۷


دکتر حسن عضدی در سال 1325 در یک خانواده مذهبی در شهر رشت به دنیا آمد. تحصیلات دوره متوسطه را در همانجا به پایان رساند و سپس به تهران آمد و در رشته علوم ارتباطات اجتماعی موفق به اخذ لیسانس در دو رشته روزنامه نگاری و روابط عمومی گردید. پس از آن به علت علاقه به مسائل سیاسی دارد دانشکده علوم سیاسی و با اخذ مدرک فوق لیسانس راهی آمریکا شود . رشته مدیریت بازرگانی با تخصص مدیریت بین المللی شد و تا مرحله اخذ دکترا در رشته اقتصاد سیاسی دانشگاه دالاس(تگزاس) گردید.



ایشان فعالیت های سیاسی خود را در انجمنهای اسلامی آمریکا و کانادا دنبال نمود و با بازگشت به ایران تحت رهبری امام (ره) برای نشر عقاید اسلامی در دانشگاه گیلان و دانشگاه های تهران پرداخت و با آغاز فعالیت حزب جمهوری اسلامی ، شاخه گیلان را پایه ریزی نمود.


شهید عضدی در نوشته هایش صریحاً بیان داشته که خواهان شهادت است و می خواهد در زندگانی ابدی به صورت شهید و شاهد باشد و سرانجام در هفتم تیر 60 به آرزوی خود که همان شهادت بود رسید.





متن این وصیت نامه به شرح زیر است:


اکنون تاریخ میهن ما لحظات بسیار حساسی را می گذراند. انقلاب امت ما یعنی امت پیغمبر و علی(علیه السلام) به قله نزدیک می شود و پرتگاهها نیز مخوف و وحشتناک و دشمنان یعنی صاحبان زر و زور و تزویر فراوان و در کمین. فرزندان عزیزم دلم نمی خواهد در این شرایط بمیرم زیرا که احساس می کنم کارهای بسیاری دارم که باید انجام دهم و مسئولیت های بیشمار که خود را موظف به انجام آنها می دانم. این بدان معنی نیست که از مرگ می ترسم. من خدای را شاهد میگیرم که از او خواسته ام تا در راهش یعنی در راه خلق مستضعف شهید و شاهد باشم. جذبه و شور انقلاب گاهی مرا چنان از خود بی خود می کند که نمی توانم به موج نپیوندم. ناگریز همه احتیاط و محافظه کاری که دارم این وصیت شتاب آلود را برایتان می نویسم. شما را به تقوی و پرهیزکاری سفارش می کنم. در کسب دانش کوشا باشید. انقلاب ما از جهاتی هنوز در آغاز راه است و دنباله اش به شما خواهد رسید. به قدر توانایی خود در آن سهم داشته باشید. از غرب بیاموزید اما یک شرقی باقی بمانید. من از انسانهای خودخواه سخت متنفرم و از خودخواه هایی که دور و بر من هستند رنج فراوان برده ام. دیگر خواه باشید. در کسب مال نیز کوشا باشید اما مال را به مصرف خود و دیگران برسانید بیش از آنکه مال شما را به مصرف برساند. هیچوقت عدالت را از یاد نبرید و به خاطر ان بجنگید. خواهید گفت که عدالت یک مفهوم نسبی است و نمی توان چهارچوبی برای آن پیدا کرد. من شما را به قرآن مجید و رفتار پیامبر بزرگ و علی و سایر امامان رهنمود می شوم. تا مفهوم عدالت را درک کنید.نور چشمهایم! شما را به صوفیگری و درویشی و روحانیت شرقی سفارش نمی کنم از مادیگری غرب نیز پرهیز کنید. یک مسلمان باشید. یک انسان وسط، معتدل و متوازن.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار