دکتر بهرامعلی قنبری رئیس شورای سیاستگذاری سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت در اولین جلسه این شورا گفت: بحث تشکیل این شورا از سال ۹۳ در معاونت فرهنگی و دانشجویی طرح شد و در ابتدا بنا بود اواخر سال ۹۳ آغاز بکار کند اما بنا به دلایلی با چند ماه تأخیر این مهم حاصل شد.
قنبری با برشمردن مأموریتهای دهگانه شورا، فلسفه تشکیل آن را ارتقاء سلامت روان و رسیدگی و حل مشکلات دانشجویان دانست و تأکید کرد: دانشجویان در چند حیطه مشکل جدی دارند، از جمله تغییر سبک زندگی تحصیلی و حرفهای که به تبع از آن افت تحصیلی یکی از مشکلات اساسی است که دانشجویان با آن درگیرند و این مسئله زمینهساز رفتارهای آسیبرسان و معضلات بعدی است.
وی میزان اختلالات خلقی و اضطرابی را در بین دانشجویان رو به افزایش دانست و با ابراز نگرانی از این مسئله گفت: گرچه میزان این اختلالات در بین دانشجویان نسبت به کل جامعه کمتر است اما از آنجا که دانشجویان قشر نخبه جامعه هستند و قرار است خود خادمان و حافظان سلامت مردم باشند این مورد اهمیتی مضاعف مییابد.
دکتر علی هاشمی، رئیس کمیسیون مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در این جلسه با برشمردن آمارهایی از شیوع اعتیاد به مواد مخدر جدید ابراز نگرانی کرد و گفت: دانشگاهها در این مسئله باید به ما کمک کنند تا حداقل مانع تغییر الگوی مصرف شویم.
دکتر محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان و عضو شورا هم در این جلسه گفت: چنین شورایی در سالهای گذشته نیز تشکیل شد اما چند سالی است که به فراموشی سپرده شده و اظهار امیدواری کرد با شروع مجدد شورا و برنامه ریزی مناسب شاهد شکوفایی مجدد آن و پیامدهای اثربخش و مثبت آن باشیم.
در ادامه جلسه، دکتر نوربالا، نماینده وزیر بهداشت در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره و عضو شورا گفت: روند بررسی سلامت روانی کشور از سال ۱۳۷۸ تاکنون نشان دهنده این است که مسئولان کشور به جد باید در خصوص سلامت روان جامعه و بخصوص دانشجویان که قشر نخبه جامعه هستند، صبورانه اهتمام ورزند.
دکتر اللهیاری، رییس سازمان نظام روانشناسی کشور با اشاره به اهمیت دانش و تخصص مشاوران و روانشناسان کشور بیان داشت: ورود افراد غیر متخصص در این حوزه عاملی اساسی افزایش آسیبهای روانی است. ما در حال حاضر در بسیاری از حوزهها اجازه ورود نداریم و کار به دست افراد غیرمتخصص سپرده شده و این آسیبزا است.
در ادامه جلسه دکتر لادن فتی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر کیومرث فرحبخش عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، مریم کریمی دبیر شورا و رئیس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان، دکتر بهاری رئیس اداره آموزش و پایش سلامت روان دانشجویان به ایراد نظرات خود پرداختند.
در این جلسه مصوب شد از این پس انتصاب و تغییر رؤسای ادارات مشاوره دانشگاهها با نظر اداره مشاوره و سلامت روان دانشجوان انجام شود و همچنین افرادی که به عنوان نیروی تخصصی قرار است در مراکز مشاوره دانشگاه ها مشغول فعالیت شوند بایستی صلاحیتشان توسط متخصصان متعهد اداره مشاوره و سلامت روان دانشجوان تأیید شود.
اعضا همچنین مصوب کردند که طرح پایش سلامتروان دانشجویان در تمامی دانشگاههای علوم پزشکی کشور انجام شود. در مصوبه سوم شورا هم بر تشکیل ۳ کمیته تخصصی زیر نظر شورا شامل کمیتههای آموزش، پژوهش و پایش و ارزیابی تأکید شده است.
اولین جلسه شورای سیاستگذاری بهداشت روان دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور با حضور کلیه اعضای شورا شامل دکتر بهرامعلی قنبری مشاور علمی، پژوهشی و قائم مقام اجرایی معاونت فرهنگی و دانشجویی و رئیس شورا، دکتر عباسعلی الهیاری رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، دکتر علی هاشمی رئیس کمیسیون مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام، دکتر احمد علی نوربالا نماینده وزیر بهداشت در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، دکتر محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، دکتر لادن فتی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و عضو شورا، دکتر کیومرث فرحبخش عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبائی، مریم کریمی دبیر شورا و رئیس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان، دکتر بهاری رئیس اداره آموزش و پایش سلامت روان دانشجویان برگزار شد.
منبع: مهر