مدیر انتشارات علمی و فرهنگی رشد انجمن جامعهشناسی ایران را مرهون زحمات کسانی چون محمدامین قانعیراد دانست و گفت: ما یک دوست و همکار خوب، یک انسان شریف و دلسوز و یک دانشمند را که تلاش میکرد دلایل عدم رشد علمی در ایران را بفهمد از دست دادیم و بر پیکره جامعهشناسی ضربه سختی خورد.
به گزارش عطنا، همزمان با چهلمین روز درگذشت زندهیاد محمدامین قانعیراد، آیین گرامیداشت این استاد عالیقدر و مراسم رونمایی از کتاب «اخلاقیات شعوبی و روحیه علمی» شنبه، ۶ مردادماه با حضور خانواده مرحوم محمدامین قانعیراد، جمعی از فرهیختگان و اصحاب علم در انتشارات علمی و فرهنگی برگزار شد.
در این مراسم علی ربیعی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، هادی خانیکی، مدیرگروه ارتباطات اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی، مسعود کوثری، دانشیار ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران و مدیر انتشارات علمی و فرهنگی، مقصود فراستخواه، دانشیار مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی، محمد فاضلی، استادیار جامعهشناسی دانشگاه شهید بهشتی، داریوش رحمانیان، دانشیار تاریخ دانشگاه تهران و عضو مؤسسه راویان آینده فرهنگ، نعمتالله فاضلی، دانشیار پژوهشکده مطالعات اجتماعی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و برادر بزرگ مرحوم محمدامین قانعیراد به سخنرانی پرداختند.
مسعود کوثری، دانشیار ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران در ابتدای سخنان خود گفت: امسال بهخاطر از دست دادن دکتر قانعیراد و دکتر مرادی سال ناراحتکنندهای بود و ضربه سختی بر پیکر علوم انسانی وارد شد، امیدواریم که راه این دوستان توسط دانشجویان و همکاران ادامه پیدا کند.
وی گفت: دکتر قانعیراد از نظر علمی شخصیت برجستهای داشتند و عمرشان را در راه علم گذاشته بودند. به نظرم دکتر قانعیراد زحمت خودش را کشید و در حوزه علمی و در حوزه جامعه مدنی هم نقش خودش را با صبر و حوصله در گفتوگو با آدمها ایفا کرد.
دانشیار ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران افزود: بیخود نیست که انجمن جامعهشناسی در چند سال اخیر رشد قابل توجهی داشته است چون در این انجمن چیزی جز زحمت نیست و انجمنها رشد قابل توجهی در این دهههای اخیر داشتند.
مدیر انتشارات علمی و فرهنگی تصریح کرد: انجمن جامعهشناسی مرهون زحمتهای اشخاصی چون دکتر قانعیراد است که با حوصله و صبر همه را گرد هم جمع و زمینه رشد انجمن را فراهم کردند و شبکه انجمن در کشور را گسترش دادند.
کوثری در ادامه گفت: ما یک دوست و همکار خوب؛ آدمی که در پشت اخم ظاهری، یک انسان شریف و دلسوز بود و یک دانشمند و جامعهشناس خوب را که تلاش میکرد دلایل عدم رشد علمی در ایران را بفهمد از دست دادیم.
وی افزود: خوشحالیم که توانستیم در این بزرگداشت کنار هم باشیم؛ از دکتر خانیکی و از خانواده قانعیراد سپاسگزاریم؛ البته این مراسم ماحصل یک کار مشترک است چون قرار بود دو برنامه تشکیل شود ولی دو برنامه را ادغام کردیم و این جلسه تشکیل شد.
دانشیار ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران در پایان گفت: امیدوارم که این جلسه و بزرگداشت در خور شأن دکتر قانعیراد و دیگر دوستان باشد و بتوانیم لحظاتی را به یاد دکتر قانعیراد باهم زندگی کنیم چرا که ادامه تلاشهای ایشان قابل توجه و ستایش است.