وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دکتر قانعیراد تلاش میکرد تا مسائل اندیشهای به اجرا گره بخورد، گفت: امیدوارم با کمک همه همکاران بتوانیم مشی دکتر قانعیراد را ادامه دهیم و روشنفکری را با اجرا سازگار کنیم تا شاید بتوانیم این خصوصیت مرحوم دکتر قانعیراد را پاس بداریم.
به گزارش عطنا، همزمان با چهلمین روز درگذشت زندهیاد محمدامین قانعیراد، آیین گرامیداشت این استاد عالیقدر و مراسم رونمایی از کتاب «اخلاقیات شعوبی و روحیه علمی» شنبه، ۶ مردادماه با حضور خانواده مرحوم محمدامین قانعیراد، جمعی از فرهیختگان و اصحاب علم در انتشارات علمی و فرهنگی برگزار شد.
در این مراسم علی ربیعی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، هادی خانیکی، مدیرگروه ارتباطات اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی، مسعود کوثری، دانشیار ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران و مدیر انتشارات علمی و فرهنگی، مقصود فراستخواه، دانشیار مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی، محمد فاضلی، استادیار جامعهشناسی دانشگاه شهید بهشتی، داریوش رحمانیان، دانشیار تاریخ دانشگاه تهران و عضو مؤسسه راویان آینده فرهنگ، نعمتالله فاضلی، دانشیار پژوهشکده مطالعات اجتماعی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و برادر بزرگ مرحوم محمدامین قانعیراد به سخنرانی پرداختند.
علی ربیعی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در ابتدای سخنان خود گفت: امیدوارم با کمک همه همکاران بتوانیم مشی دکتر قانعیراد را ادامه دهیم و روشنفکری را با اجرا سازگار کنیم تا شاید این خصوصیت مرحوم دکتر قانعیراد را بتوانیم پاس بداریم.
وی گفت: اندیشههای دکتر قانعیراد فقط در حوزه کتاب نبود، او تلاش میکرد تا مسائل اندیشهای با اجرا بههم گره بخورد که به نظرم امر پسندیدهای بود و اگر دوستان بتوانند این را ادامه دهند حتما به مصلحت مردم و جامعه نزدیکتر است.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی افزود: سال ۱۳۹۱سال تلخی بود و علوم انسانی، خصوصا علوم اجتماعی مورد هجوم زیادی قرار گرفت، حتی نشد گروهی گرد هم جمع شود تا مسائل حول آسیبهای اجتماعی را بررسی کنند؛ نه اینکه این مسائل، جدید بود و درباره آن حرف زده نمیشد اما در حوزه افکار عمومی سیاستهای حوزه سیاسی متمرکز است و حرف زدن از آسیب اجتماعی در آن زمان شاید نوعی بحث سیاهنمایی بود.
ربیعی در ادامه گفت: عرصه آسیبهای اجتماعی در سال ۱۳۹۶ قوی مطرح شد که کاش ما سالهای پیش به این قبیل موضوعات میاندیشیدیم. تعطیلی همایشی که مقالات آن هم آماده بود شاید علامتی برای ما است که هیچ چیزی را تعطیل نکنیم و همه چیز شنیده شود؛ روزی افسوس خواهیم خورد که چرا ما آن مطالب را نشنیدیم.
وی در پایان گفت: با احترام به اندیشههای مرحوم قانعیراد برای ایشان آرزوی بهترینها را در روز جزا دارم؛ کسی که برای جامعه خودش تلاش کرده و نوشته حتما پیش خداوند متعال هم مقرب است.