عطنا به نقل از خبرگزاری آنا، دکتر شجاع احمدوند سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی در گفتگو با خبرگزاری آنا گفت: دانشگاههای کشور در راستای ارتقای جایگاه بینالمللی، گامهای جدی در زمینه پذیرش دانشجویان خارجی برداشتهاند. روابط علمی ایران از سال ۱۳۹۵ با دانشگاههای روسیه آغاز شده و بیشترین تبادلات علمی ما به این کشور است. از ۱۶۰ تفاهمنامه امضا شده بین دانشگاههای ایران و روسیه، ۵۲ مورد آن مربوط به دانشگاه علامه طباطبائی است.
در حال حاضر حدود ۷۰ دانشجوی علامه طباطبائی برای ادامه تحصیل در رشته زبان روسی به صورت کوتاهمدت در دانشگاههای روسیه پذیرش شدهاند و دانشجویان روسی نیز برای تحصیل در دانشگاه علامه طباطبائی حضور دارند.
نیاز آموزش عالی به دانشجویان بینالمللی در رشتههای انسانی
دکتر احمدوند با اشاره به اعلام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر نیاز بیشتر آموزش عالی کشور به پذیرش دانشجویان بینالمللی در رشتههای انسانی، تأکید کرد: در سالهای اخیر در این حوزه متکی به داخل شدهایم که البته نیازمند تقویت هستیم. تحصیل در ایران از نظر هزینه برای دانشجویان خارجی بسیار منطقی است و باید تمهیدات ویژهای برای آشنایی دانشجویان با دانشگاههای ایرانی انجام شود، چرا که تعداد دانشجویان خارجی در رشتههای علوم انسانی کمتر از سایر رشتهها است.
اهداف و برنامههای بینالمللیسازی آموزش عالی
تنوع فرهنگی، ارتقای کیفیت آموزشی و قرار گرفتن در جمع دانشگاههای برتر جهان از اهداف اصلی بینالمللیسازی آموزش عالی شناخته میشود و تبادل دانشجو، برگزاری دورههای مشترک، اعطای بورس تحصیلی و شرکت در نمایشگاههای بینالمللی از جمله برنامههای همکاری برای تبادلات علمی جهانی است.
افزایش کیفیت آموزشی، ارتقای رتبهبندی بینالمللی، افزایش درآمد دانشگاهها و توسعه روابط بینالمللی از محورهای اصلی پذیرش دانشجویان خارجی است؛ بنابراین انتظار میرود دانشگاهها با اتخاذ رویکردهای نوین و ایجاد محیطی جذاب برای دانشجویان خارجی، بتوانند گامهای موثری در راستای تبدیل شدن به قطبهای علمی منطقه و جهان بردارند و به رشد جایگاه علمی ایران در سطح جهان کمک کنند.