عطنا- همزمان با روز درختکاری و آغاز هفته منابع طبیعی، ۵۰۰ اصله نهال، به نام و یاد شهدا، مشاهیر و استادان پیشکسوت و فقید در دانشگاه علامه طباطبائی کاشته شد.
در آیینی که به این مناسبت امروز، چهارشنبه ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۳ در ضلع شمالی کتابخانه مرکزی پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی با حضور دکتر شجاع احمدوند، سرپرست دانشگاه، حجتالاسلام صادق اکبریاقدم، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه، دکتر شهلا پزشک، استادیار پیشکسوت دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، خانواده دکتر احمد گلمحمدی، استاد فقید دانشکده حقوق و علوم سیاسی، خانواده حسین علیمرادی، دانشجوی شهید دانشگاه، خانواده مرحوم سرافراز جباری، کارمند فقید دانشگاه و جمعی از معاونان، استادان و کارکنان دانشگاه برگزار شد، چندین اصله نهال به نام شهدا، استادان پیشکسوت و فقید و کارکنان درگذشته خانواده بزرگ دانشگاه علامه طباطبائی و با هدف توسعه فضای سبز این دانشگاه کاشته شد.
دکتر احمدوند در حاشیه این آیین با اشاره اهمیت توسعه فضای سبز در دانشگاهها و تأثیر آن بر کیفیت تحصیل دانشجویان، گفت: جامعه و مردم به هوای پاک، نیاز دارند. فضای سبز نه تنها برای بالابردن کیفیت آموزش و تحصیل، بلکه برای بهبود روح و روان دانشجویان ضروری است. «شاید دلیل اینکه در همه دنیا هم دانشگاهها همیشه بخش وسیعی از محیط دانشگاه را به فضای سبز اختصاص میدهند، همین است.»
وی فلسفه روز درختکاری را به عنوان فرصتی برای فرهنگسازی و یادآوری اهمیت مراقبت از محیط زیست مطرح کرد و افزود: برگزاری مراسم روز درختکاری در دانشگاه علامه طباطبائی گامی عملی در راستای توسعه فضای سبز است که پیامی روشن برای نسل امروز و فردا دارد.
سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی گفت: «روز درختکاری فرصت مغتنمی است برای گرامیداشت نام و یاد کسانی که برای ارتقای این دانشگاه تلاش کردند؛ به همین منظور ما امروز تلاش کردیم با کاشت نهال، نام و یاد شهدا، استادان و کارکنان پیشکسوت و فقید دانشگاه علامه طباطبائی را زنده نگه داریم.»
دکتر احمدوند در پایان سخنان خود با اشاره به برنامههای آینده برای توسعه فضای سبز دانشگاه علامه طباطبائی، تأکید کرد: ازهر فرصتی برای ایجاد و گسترش فضای سبز دانشگاه استفاده میکنیم و این موضوع به عنوان یک نیاز ضروری برای دانشگاه و دانشجویان جوان، مورد توجه است.
مهدی ستاریان، رئیس اداره نظارت بر خدمات عمومی و فضای سبز دانشگاه علامه طباطبائی نیز با بیان اینکه منابع طبیعی، سرمایه ارزشمندی است که بهعنوان امانت در اختیار ما قرار گرفته است، گفت: به مناسبت روز درختکاری و برای حفظ و گسترش فضای سبز دانشگاه، ۵۰۰ اصله نهال از نوع بادام تلخ، صنوبر، سپیدار و زیتون در دانشگاه علامه طباطبائی کاشته میشود که از این تعداد، ۳۰۰ اصله نهال در پردیس مرکزی، ۱۰۰ اصله در پردیس شماره ۲ و ۱۰۰ اصله نهال نیز در دانشکدهها و خوابگاههای دانشگاه در سطح شهر کاشته خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سرانه فضای سبز پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی در حال حاضر ۲۱ هزار مترمربع و پردیس شماره دو، نزدیک به ۵ هزار مترمربع است، افزود: در تلاش هستیم این فضا را با توجه به تعداد دانشجویان، استادان و کارکنان و با توجه به نیاز دانشگاه افزایش دهیم. توجه دانشگاه ما به عنوان دانشگاه مادر علوم انسانی در ارائه چشمانداز و سیاستهای مرتبط با محیط زیست، به سهم خود میتواند به بهرهمندی هرچه بهتر نسل آینده از منابع طبیعی بینجامد.
ستاریان به بازسازی و نوسازی سیستم آبیاری فضای سبز دانشگاه نیز اشاره کرد و افزود: برای افزایش کیفیت و صرفه جویی در مصرف منابع آبی، با خرید تجهیزات و لوازم جدید، آبیاری سنتی را به آبیاری قطرهای تغییر دادیم که بیش از ۷۰ درصد این کار انجام شده است.
وی در پایان گفت: در تلاش هستیم با تعمیر و راهاندازی حوضچههای دانشگاه، خرید و جانمایی مبلمان شهری، نصب لوازم ورزشی در فضای دانشگاه و جدولکشی و ایجاد آلاچیق در ضلع جنوب شرقی دانشگاه (باغ گردو)، فضایی با نشاط و مفرح برای پیادهروی، ورزش و استفاده خانواده بزرگ دانشگاه علامه طباطبائی، حتی در روزهای تعطیل فراهم کنیم.