۳۰ بهمن ۱۴۰۳ ۱۳:۱۴
کد خبر: ۳۰۵۹۱۶

عطنا - سید ضیاء هاشمی دیروز دوشنبه ۲۹ بهمن در نخستین همایش مادرانگی و سالمندی در دانشگاه علامه طباطبائی، بر اهمیت مادرانگی و جایگاه مادر در تربیت فرزندان تأکید کرد و گفت: نقش مادری در دنیای امروز به مراتب پیچیده‌تر شده و نیاز به آموزش و حمایت بیشتری دارد.

وی با اشاره به تحولات اجتماعی و فرهنگی و تاثیر آن بر نقش خانواده، به ویژه مادران، اظهار کرد: ضرورت دارد خانواده به عنوان مهم‌ترین عنصر جامعه‌پذیری، تقویت شود و همچنین مادران در ایفای نقش خود حمایت شوند؛ چرا که مشکلات خانوادگی می‌تواند به آسیب‌های اجتماعی و چالش‌های پس از آن منجر شود. این مسائل باید از طریق تحقیقات علمی و مدیریت علمی مورد بررسی قرار گیرند.

هاشمی با بیان اینکه دولت به دانشگاه نگاه علمی و حل‌المسائلی دارد، تصریح کرد: دانشگاه‌ها به عنوان مراکز تولید علم و دانش در جامعه، لازم است پاسخگوی نیاز‌های اجتماعی باشند.

وی با اشاره به موضوع سالمندی جمعیت، افزود: جامعه ایران در آستانه سالمندی قرار دارد و باید به فکر راهکار‌هایی برای مدیریت این تغییرات باشیم؛ بنابراین ضرورت دارد دولت، دانشگاه‌ها و جامعه مدنی برای مواجهه و استقبال از جمعیت سالمند آماده باشند و این جمعیت را به عنوان فرصتی برای پیشرفت و توسعه کشور تلقی کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور عنوان کرد: در حال حاضر، ۱۱.۵ درصد از جمعیت کشور بالای ۶۰ سال سن دارند و پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۱۴۱۰ این رقم به ۱۴ درصد و تا سال ۱۴۳۰ به یک‌سوم جمعیت برسد، این تغییرات جمعیتی نیازمند رویکرد‌های جدید در حوزه‌های بهداشت، سلامت، و مشارکت اجتماعی است.

وی با توضیح اینکه سالمندان به دو دسته سالمندان جوان (۶۵ تا ۷۰ سال) و سالمندان مسن‌تر (بالای ۸۰ سال) تقسیم می‌شوند، گفت: با کاهش اندازه خانواده‌ها و افزایش سن، خانواده‌ها قادر به مدیریت سالمندان نخواهند بود و این وظیفه به دولت منتقل خواهد شد. جمعیت جوان کشور که در دهه‌های گذشته رشد کرده، به چالش‌هایی در زمینه اشتغال و تحصیل دچار شد و به زودی جامعه را با چالش سالمندی مواجه خواهد کرد.

هاشمی بر لزوم تبدیل وضعیت سالمندی به یک ظرفیت اجتماعی تأکید کرد و گفت: سالمندان باید فعال و مشارکت‌جو باشند و جامعه نیز باید زمینه‌های لازم برای نقش‌آفرینی آن‌ها را فراهم کند، سن بازنشستگی نباید به معنای کناره‌گیری از فعالیت‌های اجتماعی باشد، بلکه باید به سالمندان فرصتی برای مشارکت و تعامل داده شود.

وی به اهمیت احترام ریش‌سفیدان و سالمندان در فرهنگ ایرانی و اسلامی اشاره کرد و گفت: سالمندان، سرمایه اجتماعی و محور خانواده و جامعه هستند، سرمایه اجتماعی به پیوند‌ها و اعتماد در جامعه وابسته است و ریش‌سفیدان به عنوان افرادی با تجربه و دانش، باید مورد احترام قرار گیرند.

استاد دانشگاه تهران در ادامه با مهم دانستن برگزاری نشست‌ها، گفتگو‌ها و انجام کار علمی برای ایجاد تغییرات مثبت در جامعه، از تلاش‌های دانشگاه‌ها و نهاد‌های فعال در این زمینه قدردانی و اظهار امیدواری کرد از طریق دانشگاه‌ها و همکاری‌های اجتماعی، راهکار‌های عملی برای بهبود وضعیت سالمندان پیدا شود.

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

روبیکا                         روبینو

بله             ایتا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
انجمن های علمی
سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد
به همت انجمن سواد رسانه ای ایران و با همکاری فرهنگسرای رسانه، ساترا و مجمع رصتا؛

سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد

همایش و وبینار بین‌المللیِ«معرفی رهیاری(کوچینگ) نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی»، از سوی انجمن سواد رسانه ای ایران و باهمکاری فرهنگسرای رسانه،ساترا ومجمع رصتا برگزار شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار