۲۵ خرداد ۱۴۰۱ ۰۷:۱۰
کد خبر: ۳۰۳۹۵۴

عطنا- فصلنامه مطالعات سياست و رهبري آموزش عالي/جوپل (Johepal.com) موفق به اخذ ايندكس بين المللي در اسكوپس شده است. جوپل جزو اولين فصلنامه هاي ايراني است كه در حوزه آموزش، علوم اجتماعي و  علوم انساني موفق به كسب اين امتياز بين المللي شده است.

دکتر علی خورسندی طاسکوه در همین رابطه اظهار کرد: اسکوپوس یک پایگاه ایندکس بین المللی و شناخته شده جهانی است و به عنوان مرجع اصلی علم سنجی و اعتباربخشی نشریات علمی در جهان امروز است. با توجه به این که یکی از مشکلات فصلنامه های ایرانی عمدتا نداشتن شرایط کامل ایندکس شدن در اسکوپس و واس است، با استناد به گزارش وزارت عتف (مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری) تعداد معدودی از فصلنامه های حوزه علوم انسانی و اجتماعی این موفقیت را کسب کرده اند. فصلنامه جوپل، اولین فصلنامه ایرانی در حوزه آموزش و آموزش عالی و جزو اولین ها در حوزه های علوم اجتماعی و علوم انسانی است که موفق به کسب چنین اعتباری شده است. ویژگی مهم جوپل این است که صاحب امتیاز و پابلیشر آن یک سازمان یا نهاد و یا انجمن نیست؛ این امر به ندرت در مجلات ایندکس شده در اسکوپوس و واس مشاهده می شود.

در چارچوب بوروکراسی اداری و فرمالیسم سازمانی نمی توان و یا به سختی می توان ایده های متفاوت و یا کارهای نو را پیش برد

خورسندی گفت: در ابتدا شاید دوست داشتیم از مسیر دانشگاه به عنوان یک سازمان یا نهاد رسمی این امر را پیش ببریم، اما به دلایلی با مشکلاتی روبه‌رو شدیم. تجربه نشان داده است، در چارچوب بوروکراسی اداری و فرمالیسم سازمانی نمی توان و یا به سختی می توان ایده های متفاوت و یا کارهای نو را پیش برد. محقق شدن ایده های نو نیازمند چابکی و حمایت بلافصل مالی و مدیریتی است که سازمان های دولتی معمولا کمتر از این ویژگی برخوردار هستند. دانشگاه ما بالای پنجاه مجله علمی ارزشمند و سطح بالا دارد؛ ولی در حد استانداردها و انتظارات لوکال باقی مانده اند. دلیل اصلی آن هم همین فرمالیسم سازمانی است که به دلیل طولانی شدن فرآیند ها و در دسترس نبودن بی واسطه منابع مالی، عموما ایده ها و انگیزه ها را از همان آغاز با مشکل مواجه می سازد.

جوپل محصول کار تیمی و خروجی یک تیم چابک و متخصص است

وی در ادامه با بیان این که جوپل در فوریه سال جاری موفق شده است در بازه زمانی دو ساله جزو «سورس لیست» نهایی شود، افزود: در هفته اخیر همه مقالات منتشر شده آن در پلتفرم اسکوپوس بارگذاری شده اند و بر اساس برنامه زمانی که به ما اعلام کرده اند، در نوامبر سال جاری در دسترسی عموم قرار خواهند گرفت. ویژگی مهم جوپل، هیئت تحریریه و بورد متخصص آن است که برجسته ترین آدم های آموزش جهان از پنج قاره را پیرامون یک هدف علمی جمع کرده است. در حقیقت، یک تیم معتبر، باتجربه و چابک این فصلنامه را هدایت کرده اند. در این میان لازم می دانم از سردبیر محترم این فصلنامه (دکتر عباس‌پور)، مدیران اجرایی این فصلنامه (آقای توحیدیان و دکتر کریستین چلن) به طور اختصاصی و صمیمانه سپاسگزاری کنم.

فصلنامه جوپل تلاش می کند تا صداهای کمتر شنیده شده آموزش که عمدتا به حاشیه رفته اند، بیشتر شنیده شوند

این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: ایده اولیه این بود که صدای ایرانی آموزش و صداهایی که کمتر در پلتفرم آموزش عالی جهان شنیده می شوند، در اجتماعات علمی شنیده و دیده شوند. ابتدا لازم شد بخش قابل توجهی از مقالات هشت شماره اول جوپل، تنوعی از ایده ها و صداها در مرکز و حاشیه را بازتاب دهد. بنابراین، اگر ما از دانشگاه های آمریکای شمالی و اروپایی مقاله چاپ کرده ایم، مشاهده می کنید که از دانشگاه های آفریقایی، خاورمیانه و آسیایی نیز به همان اندازه کار علمی منتشر کرده ایم. برای اینکه مجله به درستی دیده شود، و بتواند فرآیندهای ارزیابی بین المللی را بدرستی طی کند، سعی کرده ایم ضمن رعایت کامل استانداردهای جهانی، در نشر صداهای مرکز و حاشیه نیز تعادل و توازن ایجاد شود.

مجلات علمی امروزه بیش از هر زمانی در اعتبار دادن به نهادهای علمی تعیین کننده هستند

در پایان گفت وگو، دکتر خورسندی اضافه کرد: امروزه اعتبار یک نهاد علمی در این است که صدای کنشگران علمی و استادان و دانشجویان آن در اجتماعات جهانی به درستی شنیده شود. به همین دلیل است که مجلات علمی در دو دهه اخیر تا این اندازه در جهان با اهمیت شده اند! تصور کنید! فقط کافیست بیست مجله از پنجاه و اندی از مجلات دانشگاه ما در اسکوپوس و واس ایندکس شوند، تاثیرات شگرف و وسیعی در جایگاه و اعتبار و منزلت دانشگاه علامه طباطبایی در جهان ایجاد خواهد شد. این امر زمانی محقق می شود که سازمان به اندازه کافی در فرآیند و ساختار چابک باشد؛ از ایده های نو حمایت شود؛ حمایت ها جنبه عملی داشته باشد و از سطح کلامی بالاتر روند؛ و از همه مهم تر، موانع روان‌شناختی و فرهنگی بین المللی شدن دانشگاه برداشته شود.

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار