۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۰۱:۵۱
کد خبر: ۸۹۳۷
شین (7)
نشست تحلیل حقوقی حادثه شین آباد به همت کمیته حقوقی اجتماعی کانون فرهنگی خیریه دانشگاه علامه طباطبائی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش عطنا و به نقل از ایسنا، عیسی امینی در نشست حقوقی حادثه شین آباد در دانشگده حقوق دانشگاه علامه‌طباطبائی با اشاره به قاعده لاضرر و لاضرار گفت:‌ این قاعده مطرح می کند که ضرر را به هر نحوی باید جبران کرد. بر همین اساس ما دنبال جبران هستیم و اولین روش جبران ضمان قهری است و باید بر مبنای این روش ببینیم که به چه نحو می توانیم زیان آسیب‌دیدگان در این حادثه را جبران کنیم، البته باید دادگاه مرجع صالح برای این امر باشد.

وی با طرح این سوال که دولت چه مسئولیتی دارد، ادامه داد: نباید قانون مجازات اسلامی سال 92 را برای جبران خسارت آسیب دیدگان حادثه شین آباد فراموش کنیم؛ چرا که نگاه قانون سال 92 با قانون مجازات اسلامی سال 70 فرق دارد. مسئولیتی که در قانون مجازات اسلامی سال 92 شکل گرفته به این صورت است که دولت را مسئول دانسته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز ادامه داد: اگر مدرسه شین آباد خصوصی بود رابطه کارگری و کارفرما پیش می آمد و می توانستیم آن را بررسی کنیم، ولی از آنجا که این مدرسه دولتی است معلم و رئیس مدرسه ابزار وزارتخانه متولی هستند و بر همین اساس وزارتخانه مسئول است.

امینی با بیان اینکه می‌توانیم در مورد حادثه شین‌آباد موضوع بیت المال را مطرح کنیم گفت: یکی دیگر از راه های جبران بحث دیه است که ما در مورد دیه تابع قواعد شرعی هستیم، البته دولت در این زمینه موظف است که نصف دیه را پرداخت کند. همچنین مواد 2، 3 و 5 قانون مسئولیت مدنی راه را برای شیوه جبران خسارت باز کرده و شیوه، میزان، کیفیت و حدود را در حیطه وظایف دادگاه قرار داده است.

وی یادآور شد: اگر ما مازاد دیه را قبول کنیم، یعنی شخصی در بهترین بیمارستان ها مورد جراحی قرار گیرد دولت تا دینار آخر مسئول است و باید آن را جبران کند. همچنین برای جبران خسارت معنوی آسیب دیدگان حادثه شین‌آباد باید به قانون آیین دادرسی کیفری جدید رجوع کنیم. همچنین مواد 9 و 10 قانون مسئولیت مدنی یکی دیگر از راه‌های جبران خسارت معنوی آسیب‌دیدگان این حادثه است که موضوع عذرخواهی را مطرح کرده است؛ به‌گونه‌ای که وزیر مربوطه می تواند برای جبران خسارت معنوی آسیب دیدگان در حادثه شین آباد عذرخواهی کند.

در ادامه این نشست، سیدقاسم زمانی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه‌طباطبائی گفت: برگزاری این نشست این پیام را می‌رساند که دانش آموز شین آبادی نیازمند احقاق حق هستند نه ترحم. به گونه ای که تشکیل این جلسه گامی در راستای احقاق حق این دانش آموزان است.

وی افزود: مباحث امروز نباید فقط محدود به دانش آموزان شین آباد شود بلکه باید بدانیم که این حادثه نه اولین حادثه بوده و نه آخرین. از یاد نبریم که شین آبادی های زیادی در کشور وجود دارد.

در این نشست آمنه راک به همراه پدرش و داریوش یگانه پدر سیران یگانه که در حادثه شین آباد فوت کرد، حضور داشته است و آمنه راک یکی از کودکان حادثه شین آباد به تشریح روز حادثه پرداخت و درخواست کرد که برای ادامه درمان به خارج از کشور اعزام شود.

بر اساس این گزارش در این نشست یکی از دانشجویان خطاب به احمدی نیاز وکیل پرونده حادثه شین آباد گفت که شما خود را به عنوان وکیل خانواده ای شین آبادی معرفی کردید در حالی که ده نفر از خانواده های شین آباد نامه اینوشته اند و در آن گفته اند شما فقط وکیل خانواده آمنه راک هستید چرا می خواهید نامتان را مطرح کنید.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار