۰۸ اسفند ۱۳۹۵ ۰۷:۲۸
کد خبر: ۷۱۷۸۰
Ketabkhane digital - malekiat manavi (9)

سید‌مهدی طاهری در همایش «کتابخانه‌های دیجیتالی و مالکیت فکری»، اظهار کرد: سیاست‌هایی را بر تولیدات خاص دانشگاه از جمله «پایان‌نامه‌ها» و «طرح‌های پژوهشی» به دلیل حقوق مالکیت فکری و حساسیتی که دارند، اعمال کرده‌ایم و به همین منظور کاربر نمی‌تواند دانلود کند و صرفا اجازه مشاهده دارد، همچنین «امانت الکترونیکی» و «محدودیت در نمایش» از جمله کارهایی است که در آینده انجام می‌شود.


 به گزارش عطنا، سید‌مهدی طاهری، رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبائی در«کنفرانس ملی کتابخانه‌های دیجیتالی» با عنوان «مالکیت فکری» که در سالن همایش‌های دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی، چهارشنبه 4 اسفندماه برگزار شد، گفت: کتابخانه دیجیتالی دانشگاه علامه از طریق آدرس http://d-lib.atu.ac.ir، قابل دسترس است، این کتابخانه سال 1394در هشتمین جشنواره «وب و موبایل ایران» از دیدگاه کاربران به عنوان کتابخانه برتر، معرفی شد.


طاهری، خاطرنشان کرد:  وب‌سایت کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه از جهت ساختارمند بودن در بخش خدمات و پایگاه‌های اطلاعاتی در بین وب سایت‌های دانشگاهی کشور رتبه اول را در سال جاری از دید کاربران کسب کرد.


وی با معرفی کتابخانه دیجیتالی دانشگاه علامه، ادامه داد: کتابخانه دیجیتالی دانشگاه، یک کتابخانه دو وجهی است که علاوه بر بعد دیجیتالی، بعد فیزیکی نیز دارد، همچنین مراکزی از کشور روسیه در تولید محتوای کتابخانه و سازماندهی منابع آن مشارکت می‌کنند.


رئیس کتابخانه مرکزی، اضافه کرد: همچنین کارگاهی را در آبان‌ماه با همکاری موسسات مختلف روسیه از جمله موسسه شرق‌شناسی مسکو، بنیاد ایران‌شناسی، مرکز مطالعات اسلامی، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و همکاری دانشگاه علامه با انجمن اطلاع‌رسانی ایران برگزار کردیم.



طاهری به بیان امکاناتی که این کتابخانه دارد اشاره کرد و گفت: حدود هشتصد هزار شیء محتوایی شامل فیزیکی و دیجیتالی در مجموعه، وجود دارد که دیجیتالی‌ها حدود سیزده هزار شیء به صورت تمام‌متن شامل  فیلم، پایان‌نامه، طرح‌های تحقیقاتی، کتاب‌های الکترونیکی، مقاله و... هستند که با این امکانات غنی‌ترین کتابخانه در حوزه علوم انسانی است.


وی افزود: دانشگاه علامه، ساپورت مالی ترجمه «استاندارد بین‌المللی آگهی» را که توسط ایستگاه انجام می‌شود به عهده گرفته است که تلاش می‌شود از لحاظ آگهی‌ها، جزء اولین کتابخانه‌هایی باشیم که پیاده خواهیم کرد.


در ادامه رئیس کتابخانه مرکزی در خصوص انجام فعالیت‌هایی برای رعایت حقوق مالکیت فکری، گفت: برای رعایت حقوق مالکیت فکری کمیته‌ای به نام کمیته «حق مولف» که رئیس حراست دانشگاه، رئیس مرکز فناوری اطلاعات، کارشناسان حقوقی، نماینده اداری و مالی عضو آن هستند، همچنین دسترسی‌‌های ایجاد شده براساس تصمیمات این کمیته بوده است.


طاهری در مورد سطوح دسترسی کاربران به منابع این کتابخانه، تصریح کرد: همه افراد به همه بخش‌ها دسترسی دارند، لذا برای دانلود کردن به «Login» شدن و داشتن اکانت، نیاز است که برای دانشجوها، کارمندها و اعضای هیئت علمی امکان‌پذیر است.


وی تاکید کرد: سیاست‌هایی را بر روی تولیدات خاص دانشگاه از جمله «پایان‌نامه‌ها» و «طرح‌های پژوهشی» به دلیل حقوق مالکیت فکری و حساسیتی که دارند، اعمال کرده‌ایم و به همین منظور کاربر نمی‌تواند دانلود کند و صرفا اجازه مشاهده دارد.


طاهری افزود: مطالبی که مسائل اخلاقی داشته‌اند، محدود شده و منابع قابل دسترس درکتابخانه با اجازه حقوقی بوده است، همچنین فناوری‌های پیشرفته مثل استفاده از واترمارک هم در نمایش و هم در دانلود به کار رفته است.


رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی در پایان در مورد اهداف آینده، گفت: «امانت الکترونیکی» و «محدودیت در نمایش» از جمله کارهایی است که در آینده انجام می‌شود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار