عضو هیئت علمی گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه در نشست «برنامهریزی توسعه پایدار مقصدهای بومگردی در ایران» اظهار کرد: امروزه ماموریت جدیدی برای دانشگاه مطرح شده که چگونه با دانش و تکنولوژی میتوان بیشترین منابع را حفظ کرد و بهرهبرداری بهینه از آن داشت.
به گزارش عطنا، نشست تخصصی «برنامهریزی توسعه پایدار مقصدهای بومگردی در ایران»، سهشنبه 19 بهمنماه در آمفی تئاتر دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.
در آغاز این نشست، محمود ضیایی، عضو هیئت علمی گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه به ارائه گزارشی از وضعیت توسعه پایدار در کشور و مفاهیم و تعاریف مرتبط با آن پرداخت و گفت: در سال 83 اولین مجموعه سخنرانیهای مباحث توسعه پایدار در حوزه گردشگری در این دانشکده برگزار شد، همایشی که در ایران به معنای واقعی همایش بود و در 13 نشست تخصصی انجام شد.
ضیایی با اشاره به نشست دکتر سلیمی با رؤسای دانشگاهها درخصوص رسالت جدید دانشگاهها داشتند، افزود: امروزه آن نقش سنتی که برای دانشگاهها قائل بودند که چگونه دانش و تکنولوژی میتواند امکان بهرهبرداری هرچه بیشتر از منابع طبیعی را فراهم کند، کمرنگتر شده و ماموریت جدیدی برای دانشگاه مطرح شده که چگونه با دانش و تکنولوژی میتوان بیشترین منابع را حفظ کرد و بهرهبرداری بهینه از آن داشت.
او با اشاره به اینکه ما شاهد تحول در نقش و ماموریت دانشگاه هستیم، ادامه داد: دانشگاه علامه این افتخار را دارد که در گروه مدیریت جهانگردی و مواد و محتوای درسی آن، در زمینه نقد نظریههای توسعه پایدار، مباحث ارزیابی طرحهای گردشگری و اثرات و پیامدهای این حوزه رسالت فوق را در نظر بگیرد و از تولید علم در این زمینه حمایت کند تا ماموریت خود را به نحو احسن ایفا کند.
ضیایی با بیان اینکه امروزه محصولات سبز با اقبال عمومی همراه هستند، هم خاطرنشان کرد: همین موضوع سبب شد تا دانشگاه علامه با هماهنگی دانشگاههای دیگر قدم در این راه بردارد و ما با دوره کوتاهمدت آموزشی تلاش کنیم مباحث تئوری و نظری را به راهکارهای اجرایی نزدیکتر کنیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه ضمن اشاره به اینکه این دوره کوتاهمدت از دو قسمت اساسی تشکیل شده، تاکید کرد: بخش اول آن یک سفر علمی بود که به همراه دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد به بازدید از دشت لوت که یکی از میراث قوی جهانی ثبت شده است، اختصاص داشت تا دانشجویان با انطباق مباحث نظری، با واقعیات جامعه خود آشنا شوند و از نزدیک با جامعه محلی ارتباط داشته باشند.
وی با اشاره به بخش دوم این دوره، تصریح کرد: بخش دوم این دوره که امروز برگزار می شود، خود از دو قسمت نشست تخصصی و کارگاه آموزشی تشکیل شده که ما در این نشست سه هدف اصلی را تعقیب میکنیم.
ضیایی درباره سه هدف اصلی این دوره هم گفت: اهداف ما شامل بررسی مفهوم و قلمرو موضوعی بحث مدیریت سبز، انتقال تجارب و چالشهایی پیش روی صاحبان کسبوکار و مدیران اجرایی حوزه گردشگری، است.
وی افزود: قرار است در نهایت، تعدادی از صاحبنظرانی که در این خصوص صاحب رأی و اندیشه چه به صورت اجرایی و چه به صورت نظری هستند، سعی کنند به بحث آسیبشناسی و راهکارهای مقابله با آن بپردازند.
گفتنی است در این نشست یک روزه، با حضور یک استاد برجسته استرالیایی و استادان شناخته شده دانشگاه علامه کارگاهها و نشستهای تخصصی ژیرامون توسعه پایدار و گردشگری برگزار شد.