موسسه آموزش عالی بیمه اکو دانشگاه علامه با همکاری شبکه دانشگاههای جاده ابریشم همایش بینالمللی دو روزه «جاده ابریشم و دیپلماسی ترابری» را در تاریخ ششم و هفتم بهمنماه سال جاری در منطقه آزاد چابهار برگزار میکند.
به گزارش عطنا، در این کنفرانس کشورهای جاده ابریشم شامل چین، روسیه، هند، قزاقستان، ترکیه، افغانستان و پاکستان حضور دارند.
بنابراین گزارش، حمل و نقل چند منظوره اعم از ریلی، جادهای، هوایی و دریایی، سرمایهگذاری داخلی و خارجی، ظرفیتهای گردشگری و همکاریهای فرهنگی، توسعه پایدار و ترابری، بیمه و ترابری، امنیت و ترابری، صلح و دیپلماسی، قوانین تجاری و اقتصادی، نقش سازمانها و نهادهای منطقهای و بینالمللی در پیشبرد دیپلماسی ترابری و مزیتهای رقابتی در جاده ابریشم محورهای این همایش عنوان شدهاند.
دبیر این همایش و رئیس مؤسسه آموزش عالی بیمه اکو درباره برگزاری این همایش گفت: «مؤسسه آموزش عالی بیمه اکو، به عنوان یکی از دانشکدههای دانشگاه علامه طباطبائی و به عنوان یک دانشکده منطقهای، در ارتباط با مباحث مطروحه، همایش بینالمللی دیپلماسی ترابری و جاده ابریشم را با هدف بررسی راه کارها و دست یافتن به ایدههای نو در سطح علمی بینالمللی و برای جذب سرمایه و چگونگی گسترش خطوط ترابری جادهای، ریلی، هوایی و دریایی برگزار مینماید. این همایش همچنین تلاش دارد تا دیگر موارد اقتصادی، فرهنگی، گردشگری و سیاسی حوزه جاده ابریشم را با رویکرد ترابری مورد بررسی و تبیین قرار دهد.»
آتوسا گودرزی درباره جاده ابریشم و موقعیت استراتژیک آن از اعصار گذشته تا به امروز تشریح کرد: «جاده ابریشم در سدههای پیشین بخشهای جنوبی و مرکزی آسیا را از طریق شبکه وسیع تجاری به یکدیگر متصل میکرد. گرچه شکلگیری جاده ابریشم بر پایه تجارت، مبادله و انتقال کالا بود اما ایدهها، فرهنگها و فناوریهای آن دوران از طریق این شبکه جادهای به دیگر کشورها منتقل میشد. ویژگی و موقعیت مکانی جاده ابریشم، موجب شده تا بسیاری از کشورها به دنبال احیای آن باشند و حتی مسیر آن را به سمت دیگر کشورها امتداد دهند.»
وی افزود: «در دهههای اخیر پروژههای جاده ابریشم جدید از سوی بسیاری از کشورها در سطح منطقه و حتی خارج از حوزه جاده ابریشم مطرح شده است و با دقت و جدیت دنبال میشود. در این شرایط جمهوری اسلامی ایران با توجه به اشتراکات فرهنگی که با بسیاری از کشورهای حوزه جاده ابریشم دارد و با توجه به موقعیت ویژه جغرافیاییاش، میبایست نقش برجستهای در احیای این شبکه ارتباطی داشته باشد. علاوه بر گستره فعالیتهای اقتصادی و بازرگانی، وجود منابع انرژی در خلیج فارس و دریای خزر نقش تأثیر گذاری در ایجاد راهها و کریدورهای جدید برای بازارهای مصرف در حوزه جاده ابریشم و دیگر نقاط جهان را فراهم میسازد.»
علاقمندان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت همایش به نشانی http://srtd.atu.ac.ir/ مراجعه کنند و یا با شماره 88725526(021) تماس حاصل نمایند.