۳۰ آذر ۱۳۹۳ ۱۲:۳۳
کد خبر: ۵۷۸
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در دومین جشنواره آثار پژوهشی برتر در حوزه بهره وری که از سوی سازمان ملی بهره وری ایران در کتابخانه ملی برگزار شد، گفت: بهره وری از مسائل مهم اقتصاد ملی ایران است و هراندازه به آن توجه شود آثار مطلوبی در آینده اقتصاد کشور خواهد داشت.

به گزارش عطنا به نقل از روابط عمومی سازمان ملی بهره وری ایران، داود دانش جعفری افزود: در الگوهای کلان اقتصادی نهاده هایی داریم که در رشد و توسعه کشورها تاثیر دارد که در این میان بهره وری از جمله مهم ترین این عوامل باشد.

وی، عامل بهره وری را یکی از مهمترین نهاده های رشد و توسعه کشورها در کنار دیگر عوامل رشد از جمله سرمایه فیزیکی، انسانی و منابع طبیعی دانست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به منابع طبیعی غنی جمهوری اسلامی ایران به ویژه در حوزه نفت و گاز، تاکید کرد: کشورهایی مانند ایران می توانند از این منابع برای توسعه خود استفاده کنند و بهره وری عاملی است که با حفظ منابع موجود به دنبال راهی است که بتوان رشد اقتصادی را بالا برد.

وی ادامه داد: عامل بهره وری رابطه فزاینده با رشد دارد در حالی که عوامل دیگر مانند سرمایه فیزیکی نسبت کاهنده به مقیاس و یا نسبت ثابت به مقیاس دارند.

وزیر اسبق اقتصاد با اشاره به اتکای اقتصاد ایران بر درآمدهای نفتی گفت: صرف درآمد نفتی در امور هزینه ای و جاری موجب رشد اقتصادی نخواهد شد و باید'سیاست استفاده بهره ور از نفت' را در پیش گرفت، به این معنا که به میزانی که از ذخایر نفتی برداشت می شود به همان میزان ذخایر و سرمایه های دیگر کشور را افزایش یابد.

وی افزود: این درآمدها در قالب طرح های عمرانی و زیرساختی و یا در ارائه تسهیلات به بخش خصوصی از طریق صندوق توسعه ملی به رشد با ثبات کشور کمک می کند.

وزیر اسبق اقتصاد با طرح این سوال که چرا تاکنون علیرغم تاکید فراوان در عمل اتکای دولت به درآمدهای نفتی انجام نشده، تصریح کرد: پاسخ این سوال به الگوی تامین مالی دولت بر می گردد و تا زمانی که این الگو تصحیح نشود امکان استفاده بهینه از درآمدهای نفتی را نخواهیم داشت.

وی گفت: کشورها بودجه خود را از سه راه مالیات مستقیم، مالیات غیرمستقیم و درآمدهای ناشی از مالکیت دولت(همانند منابع طبیعی) کسب می کنند.

دانش جعفری درآمد ایران از مالیات بر مستقیم بر شرکت ها را قابل قبول دانست و افزود: سهم مالیات بر مصرف در بودجه زیر 10 درصد است در حالی که در ترکیه این عدد بالای 55 درصد و میانگین کشورهای خاورمیانه 35 درصد است بنابراین ضعف در این بخش وجود دارد.

وی تاکید کرد: اگر بخواهیم استفاده بهره مند از درآمدهای نفتی داشته باشیم باید بودجه کشور را از محل درآمدهای مالیاتی تامین کنیم، البته درآمد مالیاتی نیز در صورتی تامین می شود که اقتصاد پررونق داشته باشیم.

عضو هیات عملی دانشگاه علامه طباطبایی در پایان افزود: الگوی بهینه بهره ور این است که از هم اکنون طراحی تا به مرور زمان وابستگی به بودجه نفت را قطع کنیم و از سوی دیگر درآمد نفت را به سمت سرمایه گذاری مطمئن سوق دهیم.

 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار