دکتر محمدرضا فراهانی در مراسم راه اندازی و رونمایی از ۶۴ وبسایت خبری معاونتهای فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، گفت: این وبسایتها نرم افزار هستند نرم افزار به خودی خود اصالت ندارد و تنها یک ابزار است اما شما مسئولان روابط عمومیها باید در راستای اطلاع رسانی شفاف و صحیح در حوزه دانشگاه، این نرم افزارها را تقویت کنید.
به گزارش عطنا به نقل از مهر، وی با اشاره به تاکید وزیر بهداشت مبنی بر عدم برخورد سیاسی در حوزه خبر و اطلاع رسانی گفت: اطلاع رسانی صحیح در دنیا این است که یک اطلاع رسانی بیطرفانه داشته باشیم تا بتوانیم رسالت خبر رسانی خود را به درستی انجام دهیم.
فراهانی افزود: ما یک دستگاه دولتی هستیم و ملاحظاتی داریم، اخبار و اطلاعاتی که مطرح می کنیم ممکن است بیش از جاهای دیگر، دارای حساسیت باشد و از طرفی ما نمی خواهیم در حوزه اطلاع رسانی و خبر عقیم باشیم و از همین رو باید در حوزه خبر و اطلاع رسانی در مسیری حرکت کنیم که در چارچوب اختیارات قانونی ما و شعارهای دولت تدبیر و امید باشد.
وی افزود: این دولت ، سیاست بسته ای در حوزه فرهنگی و اطلاع رسانی ندارد بلکه می خواهیم میزان مشارکت دانشجویی را نیز افزایش دهیم.
معاون وزیر بهداشت خطاب به مسئولان روابط عمومی معاونت های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: شما باید نوع مشارکت دانشجویان و ارتباط و تعامل آنها را با حوزه خبر و اطلاع رسانی تقویت کنید.
فراهانی به برگزاری جشنواره نشریات که با مشارکت وزارت علوم و دانشگاه آزاد برگزار شد اشاره کرد و گفت: ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مخاطب این جشنواره بودند و تنها ۴.۲ درصد را دانشجویان علوم پزشکی تشکیل دادند که با این حداقل مشارکت، ۲۵ درصد جوایز نشریات را دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی دریافت کردند.
وی اظهار داشت: مسئول حوزه روابط عمومی باید دانشجویان نخبه در حوزه خبر و اطلاع رسانی را شناسایی و تقویت کند و از دانش و استعداد آنها در تقویت نشریات خود کمک بگیرد. در این راه محدودیت و معذوریت های رسانه ای را به آنها گوشزد کند.
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت به پیشنهادی مبنی بر راه اندازی و انتخاب کمیتهای تخصصی و آموزشی در دانشگاه های علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: لازم است آموزش های ضمن خدمت در حوزه اطلاع رسانی و تولید اخبار را در این کمیته فعال کنید تا از مهارتها و توانمندی های افراد مستعد در این زمینه استفاده بهینه کرد.
وی تاکید کرد: روسای دانشگاه ها و معاونین فرهنگی دانشگاه ها نیز باید نسبت به حوزه خبر واطلاع رسانی اشراف کافی داشته باشند و به آن اعتقاد و باور داشته باشند. البته طبیعی است که در حوزه خبر و اطلاع رسانی نگرانی هایی نیز وجود دارد و در حوزه فرهنگی و دانشجویی برخی از اطلاع رسانی می ترسند.
فراهانی افزود: مسئولان روابط عمومی معاونتها نباید در این حوزه ترس به خود راه دهند و باید درخصوص مسائل مختلف خبر تولید کنند و روی سایت دانشگاه قرار دهند.
وی اظهار داشت: نیروهای دانشجویی، افکار خلاقانه و مبتکرانه ای دارند که قطعا می توان با بهره گیری از دانش و ظرفیت های آنان، به خوبی در حوزه خبر و اطلاع رسانی فعالیت کنیم از این رو می توان از نیروهای حرفه ای و نیمه حرفه ای دانشجویی در حوزه رسانه و اطلاع رسانی بهره مند شویم البته ما نیز حمایتهای مالی لازم را انجام می دهیم.