امیرحسین زمانی نیا در این همایش با اشاره به این که مدل جدید قراردادهای نفتی تا یک ماه آینده وارد مرحله عملیاتی میشود، گفت: در قالب مدل جدید، اولویت ما در واگذاری میدانهای نفتی، میدانهای مشترک با کشورهای همسایه و افزایش ضریب بازیافت میدانهای نفتی است.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت در همایش بینالمللی بهینهسازی قراردادهای بالادستی نفت و گاز در دانشگاه علامه افزود: اینگونه همایشها، دیر وارد عمل شدهاند چرا که الان وقت عمل است، این که در حال حاضر سایر دانشگاههای کشور مانند اهواز، شیراز، کرمان و اصفهان نیز قرار است همایش های با موضوع نفت برگزار کنند، در شرایط عادی توجه به این مسئله بسیار خوب است اما دو سال است که ما خودمان، خودمان را تحریم کردهایم و هنوز هم قراردادی را منعقد نکردهایم.
وی با اشاره به رسیدن به اجماع نظری گفت: باید به رویکرد سیاسی قراردادهای جدید نفتی نیز توجه داشته باشیم در طی دو سال اخیر همه کارشناسان، استادان، صاحبنظران و نهادهای بازرسی روی قراردادهای نفتی نظرات خود را اعلام کردهاند، اجماع نظری صورت گرفته است و الان وقت عمل است.
زمانی نیا با بیان این که متاسفانه بحث قراردادهای بالادستی نفتی در دورانی مطرح شد که همه چیز در ایران سیاسی شده بود، افزود: بعد از برجام، کشور ما درگیر مسائل انتخابات مجلس شورای اسلامی بود و در یک فضای کاملا سیاسی بحث قراردادهای جدید نفتی مطرح شد.
معاون وزیر نفت وضعیت کنونی صنعت نفت ایران را خوب توصیف کرد و با اشاره به این که برای پنج سال آینده حدود 185 میلیارد دلار پروژه در بخشهای بالادستی، میاندستی و پاییندستی تعریف شده است، اظهار داشت: انتظار داریم حداقل سالی حدود 40 تا 50 میلیارد دلار سرمایه را جذب کنیم ضمن این که تا سه چهار ماه آینده که قراردادهای جدیدی امضا خواهد شد، وضع نفت ایران بهتر خواهد شد.
وی با اشاره به این که برجام سبب شده است تا هزینه جابجایی پول به میزان زیادی کاهش یابد، یادآور شد: دسترسی به تامین کنندگان کالا و تجهیزات سبب شده است تا از واسطه ها برای تامین کالا استفاده نکنیم که این مسئله هزینههای ما را تا یک سوم کاهش داده است.
زمانی نیا با اشاره به آزاد شدن وجوه توقیفی ایران بعد از برجام افزود: هم اکنون شرکت شل 1,77 میلیارد یورو را به حساب ایران واریز کرده است.
وی با بیان این که طی سه چهار ماه پس از اجرای برجام توانستیم صادرات نفت را دو برابر کنیم گفت: صدور نفت ایران قبل از برجام حدود یک میلیون بشکه در روز بود که هم اکنون این میزان به روزانه دو میلیون بشکه نفت رسیده است.
معاون وزیر نفت افزود: بعد از برجام امکان حضور کارشناسان خارجی فروشنده کالا برای راه اندازی تجهیزات نیز مهیا شده است که این امر روند اجرای پروژه ها را تسریع کرده است.
زمانی نیا با بیان اینکه حداقل با 150 هیئت خارجی اعم از شرکتهای بزرگ نفتی و یا کشورها ملاقات کردهاند، اظهار داشت: در حال حاضر شرایطی هستیم که اگر آقای زنگنه احساس کند ملاقاتش با وزیر نفت کشورهای دیگر برای ایران نتیجهای ندارد، در آن ملاقات حضور نمییابد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به خسارات جنگ ایران و عراق، گفت: صنعت نفت ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی همواره با محدودیتهای فراوان و تحریم مواجه بوده است، افزود: این در حالی است که مهندسان، کارگران و مدیران صنعت نفت ما توانستند این صنعت را با شجاعت و ایثار فراوان سر پا نگه دارند.
معاون وزیر نفت با بیان مشکل بودن جذب سرمایهگذاری به دلیل پایین بودن قیمت نفت افزود: زمانی که قیمت نفت در حدود 40 دلار است، کشورهای تولید کننده رقابت فراوانی را برای جذب سرمایه گذاری خارجی انجام می دهند زیرا نفت 40 دلاری سرمایهگذاری را مشکل میکند.
وی در پایان با اشاره به وجود ذخایر عظیم نفت و گاز در ایران، ثبات نظام سیاسی و امنیت در کشورمان و وجود نیروهای کارآزموده و مجرب را در صنعت نفت، ابراز خرسندی کرد که به دلیل وجود این امتیازات سرمایه گذاری در صعنت نفت ایران برای بیشتر شرکتهای نفتی و کشورها جذاب است.