به گزارش عطنا به نقل از مهر، دکتر جلال نژادجواد در نشست هفته خوابگاه های دانشگاه های علوم پزشکی با بیان این مطلب افزود: همکاری مشترکی با وزارت علوم در حال انجام است که در مرحله دوم طرح تحول سلامت، دانشجویان تحت پوشش خدمات بهداشتی- درمانی قرار بگیرند.
وی افزود: بر این اساس برخی پایگاه ها در محل خود دانشگاه ها ایجاد می شود و در برخی دیگر پایگاه های بهداشت و درمان که در شبکه بهداشتی ما وجود دارد بسته های خدماتی را برای دانشجویان اجرا می کنند.
نژادجواد خاطرنشان کرد: این بسته ها شامل سلامت جسمی، خودکشی، اعتیاد و آسیب های اجتماعی است که به صورت همه گیر در پرونده سلامت دانشجویی دیده شده است.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت یادآور شد: اکنون در ۶۲ دانشگاه وزارت بهداشت، مراکز بهداشتی- درمانی برای دانشجویان وجود دارد، اما با همکاری وزارت علوم، دانشجویان سایر دانشگاهها نیز تحت پوشش این بسته های خدماتی قرار می گیرند.
وی درباره شوراهای صنفی در خوابگاه های علوم پزشکی گفت: از مجموع کل شوراهای صنفی که باید در ۶۷۲ واحد خوابگاهی و دانشگاهی تشکیل می شد، هم اکنون ۳۶۶ واحد یعنی ۵۵ درصد ایجاد شده است.
نژادجواد ادامه داد: در حال حاضر ۲ هزار نفر از دانشجویان علوم پزشکی، عضو شورای صنفی هستند که با انتخابات ها در آینده، این میزان به ۷۵ درصد واحدهای مورد اشاره خواهد رسید.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت از طراحی الگوی صنعتی سازی آشپزخانه و غذاخوری در دانشگاه های علوم پزشکی خبر داد اظهار کرد: این موضوع که همه آشپزخانه ها را صنعتی سازی کنیم، کمکی به بهبود وضعیت تغذیه نمی کند بلکه ما سعی داریم که در این طرح وضعیت تمامی آشپزخانه ها و غذاخوری ها را بهبود ببخشیم. الگوی مورد نظر طراحی شده و به زودی در دانشگاه ها اجرایی می شود.
وی با اشاره به ابلاغ آیین نامه خوابگاه های مشارکتی در دانشگاه های علوم پزشکی خاطرنشان کرد: ما خوابگاه خودگردان را قبول نداریم؛ چراکه دانشگاه متولی این نوع خوابگاه ها نیستند، بنابراین دانشگاه ها باید خوابگاه مشارکتی داشته باشند.
نژادجواد تصریح کرد: بر اساس آیین نامه، دانشگاه محل هایی را به منظور افزایش ظرفیت خوابگاهی خود در قالب مشارکت اجاره میکند تا بار اضافه خوابگاهی در این خوابگاه های مشارکتی اسکان یابند.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت افزود: در حال حاضر، ۳۰ خوابگاه خودگردان در دانشگاه های علوم پزشکی قرار دارند که امیدواریم با اجرای آیین نامه خوابگاه های مشارکتی این ۳۰ خوابگاه از حالت خودگردان خارج شده و دانشگاه ها متولی آنها شوند.
وی درباره پایش سلامت روان دانشجویان گفت: پایش سلامت روان در سال های گذشته بر اساس یک تست ۲۸ سوالی انجام میشد که از سال گذشته این تست تغییر کرده و با ۲۸۰ سوال، اطلاعات کاملی از دانشجو اخذ می کند.
نژادجواد یادآور شد: ۳۰ هزار دانشجو تاکنون غربالگری شده اند و در ادامه سال تحصیلی نیز سایر دانشجویان تحت غربالگری این تست قرار می گیرند.