به گزارش عطنا به نقل از مهر، با استناد به بند ۱۲ ماده ۳ آیین نامه شورای عالی برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آیین نامه آموزشی دوره دكتری تخصصی كه در جلسه ۸۷۱ این شورا تصویب شده است برای اجرا ابلاغ شد و برای دانشجویان ورودی سال تحصیلی ۱۳۹۵ و بعد از آن الزامی است.
براساس این آیین نامه، دارا بودن مدرک رسمی پایان دوره كارشناسی ارشد مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشكی، داشتن صلاحیت علمی و عمومی ورود به موسسه طبق ضوابط، و احراز توانایی در زبان خارجی طبق شیوه نامه مصوب مؤسسه از شرایط ورود به دوره دكتری تخصصی است.
بر اساس این آیین نامه، آموزش رایگان برای هر دانشجو در دوره دكتری تخصصی صرفا یک بار امكان پذیر است و تحصیل همزمان دانشجو در همان دوره یا دوره های دیگر تحصیلی و تغییر رشته و انتقال ممنوع است.
مدت تحصیل در دوره دكتری تخصصی حداقل ۶ نیمسال و حداكثر هشت نیمسال است و هر نیمسال هجده هفته شامل ۱۶ هفده هفته آموزش و ۲ هفته ارزشیابی است.
در صورتی كه دانشجو در مدت مقرر دانش آموخته نشود مؤسسه می تواند به پیشنهاد استاد راهنما مدت تحصیل را تا دو نیمسال دیگر افزایش دهد .
بر اساس این آیین نامه، تعداد واحدهای تحصیلی دوره دكتری تحصصی ۳۶ واحد است كه ۱۲ تا ۱۸ واحد آن آموزشی و ۱۸ تا ۲۴ واحد پژوهشی است و دانشجو باید در هر نیمسال تحصیلی حداقل ۶ و حداكثر ۱۰ واحد درسی را انتخاب كند.
در این آیین نامه، نمره قابل قبول برای هر درس ۱۴ از ۲۰ و میانگین كل قابل قبول، ۱۶ از ۲۰ است و دانشجوی مشمول آموزش رایگان در صورت عدم كسب نمره قبولی یا حذف غیر موجه آن، موظف است برای انتخاب مجدد همان درس یا درس جایگزین، هزینه مربوطه را براساس مصوبه هیئت امنا پرداخت كند.
بر اساس این آیین نامه، چاپ یک مقاله علمی مستخرج از رساله دانشجو، شرط دفاع از رساله تعیین شده است و هیات داوران دفاع از رساله را ۳ عضو هیات علمی علاوه بر استادان راهنما و مشاور تشكیل می دهند كه یک عضو از داخل موسسه و دو عضو دیگر از خارج از موسسه انتخاب می شوند و روز دفاع از رساله و كسب درجه قبولی، تاریخ فارغ التحصیلی دانشجو محسوب می شود.
در این آیین نامه آمده است كه احراز و اثبات تخلف علمی دانشجو پس از اتمام رساله، به ابطال مدرک تحصیلی وی منجر خواهد شد.
آیین نامه آموزشی دوره دكتری تخصصی در یک مقدمه، ۲۶ ماده و ۱۵ تبصره تصویب شده است و مسئول اجرای آن موسسه آموزش عالی و نظارت بر حسن اجرا و تفسیر مفاد آن، برعهده معاونت آموزشی وزارت علوم است.