۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ ۰۹:۱۲
کد خبر: ۳۶۶۴۰

2066113به گزارش عطنا به نقل از مهر، دومین نشست کمیته مشترک علمی – آموزشی فناوری و پژوهشی وزارت علوم و وزارت تحصیلات عالیه افغانستان در راستای اجرایی کرن بندهای تفاهم نامه منعقد شده بین دو کشور، ظهر امروز در دفتر رئیس سازمان امور دانشجویان برگزار شد.


مجتبی صدیقی با ارایه گزارشی از جلسه مذکور گفت: بندهای مختلف این تفاهم نامه در این جلسه بررسی شد. یکی از بندهای تفاهم نامه به تعهد ایران در اعطای سالانه ۵۰۰ بورس به جوانان مستعد افغانی اختصاص دارد که این بورس بین دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تفکیک شده است.


رئیس سازمان امور دانشجویان به نحوه انتخاب دانشجویان افغانی برای دریافت بورس اشاره کرد و گفت: در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، با ارایه فراخوان و برگزاری آزمون این دانشجویان انتخاب می شوند و در مقطع دکتری علاوه بر آزمون دانشجویان در مصاحبه نیز شرکت می کنند.


وی ادامه داد: سازمان سنجش و آموزش کشور با همکاری وزارت تحصیلات افغانستان، آزمونی را در کشور افغانستان برگزار می کند تا بتوانند مستعدترین جوانان افغانی را برای بورس انتخاب کند.


صدیقی ادامه داد: علاوه بر اعطای بورس، برای اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه های افغانستان دوره های کوتاه مدت مطالعاتی در دانشگاه های داخل کشور پیشی بینی شده که سازکار معرفی اساتید و دانشجویان دراین جلسه بحث و بررسی شد.


وی ادامه داد: همچنین دراین جلسه بر پذیرش دانشجویان افغانستانی با هزینه شخصی بسیار تاکید شد و قرار است همکاران ما در کشور افغانستان زمینه لازم را برای معرفی دانشگاه های ایرانی فراهم کنند تا دانشجویان بیشتری با هزینه شخصی جذب دانشگاه‌های ایران شوند.


وی ادامه داد: همچنین در این تفاهم نامه بر فراهم شدن زمینه اشتغال دانش آموختگان افغانی از ایران در کشور خودشان تاکید شد برهمین اساس لیست دانش آموختگان افغانی به همکاران افغانستانی ارائه خواهدشد.


معاون وزیر علوم تجهیز کتابخانه های دانشگاه های برتر افغانستان و انتقال تجربیات سازمان سنجش در نحوه برگزاری  آزمون های سراسری را از دیگر بندهای تفاهم نامه مابین دو کشور عنوان کرد که مقدمات اجرایی آن در این جلسه بحث شد.


صدیقی در ادامه به صدور ویزا برای دانشگاهیانی که در دو کشور مذکور تردد می کنند اشاره کرد و گفت: صدور ویزا برای دانشگاهیان دو کشور که نیازمند تردد هستند صورت می گیرد و قول مساعد در این زمینه داده شده است.


وی ادامه داد: دانشگاه های مرزی ما مانند زابل، بیرجند، فردوسی مشهد، نقاط خوبی برای پذیرش دانشجویان افغانی هستند و تردد دانشجویان دراین دانشگاه ها ساده تر است.


وی در ادامه در پاسخ به سوال  مهر در خصوص تعداد دانشجویان و فارغ التحصیلان افغانستانی در ایران، گفت: دانشجویان افغانی از طریق کنکور سراسر و بورسیه پذیرش می شوند.


رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: در حال حاضر ۱۴ هزار نفر از این دانشجویان در دانشگاه های سراسر کشور پذیرش شده اند و ۲  هزار نفر نیز از طریق بورسیه معرفی شده اند و طی ده سال اخیر از طریق بورسیه و کنکور ۹ هزار و ۷۰۰ نفر فارغ التحصیل شده اند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار