وزارت علوم و دانشگاههای تحت تابعه آن سال پر رفت و آمدی را از نظر دید و بازدیدهای علمی پشت سر گذاشتند و هیأت هایی از کشورهای مختلف برای همکاری با ایران اعلام آمادگی کردند.
به گزارش عطنا به نقل از مهر، هیئت های بزرگ اروپایی و آسیایی با حضور در ایران و بازدید از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور اقدام به عقد قراردادهای همکاری در حوزه های مختلف علمی و آموزشی کردند.
طی سال ۹۴ حضور هیئت های خارجی در ایران و جلسه با مسئولان آموزش عالی کشور منجر به انعقاد قراردادهای مختلفی در حوزه های گسترش همکاری های علمی و فناوری، گسترش همکاری های آموزشی و پژوهشی، تبادل استاد و دانشجو و انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک شد.
اهم دیدارها و قراردادهای خارجی آموزش عالی در سال ۹۴ به شرح زیر آمده است:
وزیر آموزش، دانشگاه ها و تحقیقات ایتالیا سال گذشته به همراه هیاتی به ایران سفر کرد و نتیجه این سفر امضای تفاهم نامه میان وزرای علوم دو کشور ایران و ایتالیا بود. براساس این تفاهم نامه مسئولان آموزش عالی دو کشور ایران و ایتالیا قرار است دانشگاه ها و موسسات پژوهشی علاقه مند به همکاری را تعیین و نسبت به تشکیل گروه های کارشناسی دوجانبه برای تعریف فعالیت های مشترک، برنامه ها و طرح های علمی اقدام کنند.
همکاری مشترک در مراکز رشد، گروه های فناوری و پارک های علم و فناوری از دیگر موضوعات این تفاهم نامه بود.
توسعه همکاری های علمی مشترک، تبادل استاد و دانشجو و اجرای پروژه های علمی مشترک از دیگر محورهای این تفاهم بود.
رینهولد میترلینر وزیر علوم کشور اتریش نیز به همراه هیاتی متشکل از روسای دانشگاه های این کشور به ایران سفر کرد و با محمد فرهادی وزیر علوم دیدار و گفتگو داشت.
با توجه به تحصیل هزار و ۷۰۰ دانشجو ایرانی در کشور اتریش این دیدار نیز منجر به انعقاد تفاهم نامه همکاری میان وزارت علوم با دانشگاه های کشور اتریش شد.
در سال ۹۴ وزارت علوم میزبان گرهارد شرودر صدر اعظم سابق آلمان بود که در این دیدار محمد فرهادی وزیر علوم و صدر اعظم سابق آلمان راه های همکاری علمی و فناورری میان دو کشور را بررسی کردند.
ایران و ژاپن در سال گذشته برای نخستین بار یادداشت تفاهم همکاری علمی، آموزشی و پژوهشی مبنی بر تقویت روابط دو کشور در زمینه تبادل استاد و دانشجو، انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک و تقویت همکاری دانشگاه های دو کشور امضا کردند.
پس از امضا این تفاهم نامه مسئولان آموزش عالی کشور ژاپن ایران را کشوری محوری در خاورمیانه معرفی کرده و اجرایی شدن این تفاهم نامه را گام مهمی در افزایش همکاری های علمی و پژوهشی در منطقه عنوان کردند.
دیدار وزیر علوم کشورمان با همتای فرانسوی خود در سال گذشته منجر به تشکیل کمیته اجرایی برای پی گیری فعالیت های علمی و فناوری شد. در این کمیته قرار است تقویم زمانی فعالیت های مشترک میان دو کشور تعیین شود.
در این دیدار زمینه گسترش فعالیت های علمی، آموزشی و تحقیقاتی میان دانشگاه های دو کشور ایران و فرانسه بررسی شد.
طی یک سال گذشته علاوه بر حضور سران کشورهای اروپایی در ایران و رایزنی برای توسعه روابط علمی و تکنولوژیک؛ حدود ۹۳ نفر از روسای دانشگاه های خارجی به ایران سفر کردند که این سفرها منجر به انعقاد قراردادهای مختلف میان دانشگاه های داخلی و خارجی شد.
باید دید چقدر از این تفاهم نامه ها در سال ۹۵ جامه عمل می پوشند و اجرایی می شوند.