عطنا - هفته بسیج یادآور دلاوریها و ایثارگریهای نیروهای بسیجی در تاریخ کشورمان است که هر ساله با گرامیداشت یاد شهدا و معرفی دستاوردهای این نهاد مردمی برگزار میشود. گفتگویی با آقای دکتر حسن ملکی، رئیس سابق دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی انجام شده که از ایشان دربارهی معنای بسیج و اقدامات پیشنهادی در این هفته سوالات کوتاهی را پرسیدیم.
• سوالی که در ابتدا مطرح میشود این است که هفتهی بسیج برای شما چه معنایی دارد؟
• من بسیج را مدرسه عشق میدانم و فکر میکنم این تعریف معنا و مفهوم جامعتری دارد. کسانی که دلبستهی آرمانهای اسلامی و اهداف بلند نظام جمهوری اسلامی هستند و استقلال و هویت کشورشان را دوست دارند، در یک مجموعهای مشارکت دارند که نام آن را بسیج میگذاریم. به نظر من بسیج به معنای آماده شدن است؛ انسان آمادهای که در جهت ایثار و فداکاری گام برمیدارد. این هفته به طور کلی اهمیت فراوانی دارد.
• از نظر شما چه اقدامات مهمی در بسیج اساتید دانشگاهی انجام شده و نظرتان در این باره چیست؟
• گردهماییها و هماندیشیهای مختلفی به مناسبتهای گوناگون انجام شده است؛ از جمله به مناسبت شهادت حاجقاسم سلیمانی نشستی در دانشگاه تشکیل شد. همچنین در مورد تحول علوم انسانی حساسیت ویژهای داشتیم که در این باره هم نشستهای مختلفی در طول این ۵ سال برگزار کردهایم که در مورد بومی سازی علوم انسانی صحبت شد. شرکت در برخی گردهماییها، سخنرانی در مورد اهداف بلند انقلاب اسلامی، پیمودن راه شهدا و یکی از مهمترین محورهای ما جهاد تبیین است که میتوان به این موارد اشاره کرد.
• و به عنوان سوال آخر برای توسعه این تفکر چه اقداماتی مد نظر شماست؟
• ما باید در قالب علمی و فکری مختلف بنا بر علایق خود موضوعات را دسته بندی کنیم. افراد بسیجی باید دربارهی موضوعات مورد نیاز کشور بحث علمی کنند تا به جمعبندی برسیم. نکته مهم این است که همیشه روال ما این بوده تا بسیج یک نوع نیروی کمکی در دانشگاه باشد؛ اکنون هم تفکر ما هم اینگونه است. ما بسیج را معیار و مددکار دانشگاه میدانیم. طبیعتا در آینده محور فعالیت های خود را در جهت برنامه های اعلامی از سوی مسئولان دانشگاه سازماندهی خواهیم کرد.
عطنا را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید: