عطنا - آیین گردهمایی دانشجویان غیرایرانی دانشگاه علامه طباطبائی، با حضور نماینده سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مسئولان دانشگاه و دانشجویان غیرایرانی، سه شنبه، 27 اردیبهشت ماه 1401، از ساعت 14 تا 17 در مرکز همایش های موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
دکتر مهدی واحدی معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در این آیین اظهار داشت: ۲۱۵ دانشجوی خارجی در دانشگاه علامه طباطبایی تحصیل میکنند که عمده آنها از کشور های همسایه می باشند. حدود ۱۰۰ نفر از دانشجویان عزیز در خوابگاه ها ساکن هستند و تعداد کثیری از آنها در دو خوابگاه اختصاصی دانشجویان خارجی و برخی دیگردر خوابگاه های مختلف پراکنده هستند.
وی افزود : یکی از مهمترین مسائل دانشجویان خارجی امور کنسولی آنهاست که شامل مواردی همچون اقامت، ورود و خروج، تمدید اجازه اقامت و ویزا است.
واحدی با اشاره به رایزنی هایی که در این باره بین وزارت امور خارجه، نیروی انتظامی و نهاد های مسئول در وزارت علوم صورت گرفته، اظهار امیدواری کرد که طی مدت بسیار کوتاهی بسیاری از مشکلات در این باره حل خواهد شد.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: مسئله دیگری که برای دانشجویان غیرایرانی دانشگاه علامه طباطبایی پیش آمده، عدم امکان افتتاح حساب بانکی است که خوشبختانه با هماهنگی های انجام شده با بانک ملی از عید نوروز تا به الان این مسئله حل شده و افتتاح حساب دانشجویان با معرفی نامه صادر شده توسط معاونت دانشجویی انجام می شود و چند تن از دانشجویان موفق به افتتاح حساب و استفاده از آن شده اند.
او اظهار داشت: در تلاش برای تاسیس مرکز مشاوره مختص دانشجویان خارجی هستیم.
دکتر سلمان پور معاون بورس سازمان دانشجویان وزارت علوم نیز در سخنانی به هویت علمی، نمادی، جنبش و رویش،قدرت نقد و تحلیل،قدرت فرا نگری و عمق نگری به عنوان هفت خصیصه مهم هر فرد که به او هویت دانشجویی می بخشد اشاره کرد.
وی در ادامه تاکید کرد: مهمترین فصل هویت دانشجویی هویت علمی اوست.
سلمان پور خاطر نشان کرد:هویت علمی در سطح کارشناشی به معنای وجود دغدغه تولید علم است و در سطح کارشناسی ارشد دانشجو باید دائم در تکاپوی ایجاد علم جدید، مدل جدید و حرف جدیدی باشد تا بتواند مرز دانش را جابه جا کند.
در ادامه عبدالحمید سروش به نمایندگی از دانشجویان خارجی ،پاره ای از خواسته های آنها را مطرح کرد که عبارت بودند از:
ناآشنایی دانشجویان با مصوبات و مقررات وزارت علوم، سرعت بخشیدن در روند طی اسناد اداری دانشجویان،اختصاص خوابگاه به طور جداگانه یا نتظیم خوابگاه با توجه به مقطعی که دانشجویان در آن قرار دارند،اختصاص دادن خوابگاه متاهلی،بیمه سلامت،پرداخت به موقع کمک هزینه تحصیلی، ایجاد سالن مناسب و مجهز مطالعه در تمام خوابگاه ها و صدور مجوز اقامت همسر برای دانشجویان دختر.
در نهایت عبدالله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: علاوه بر تولید علم نیاز به تولید تفکر نیز داریم.ذهن خالی جوشش ندارد و شرط جوشش علم مطالعه است.تفکر،تامل و تعمق در آنچه میخوانیم و تلاش برای ایجاد یک نگاه انتقادی و تحلیلی در آنچه که مطالعه می کنیم، مسبب تجلی علم مطلوب در وجود انسان می شود.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی همچنین از ایجاد کمیته ای ویژه برای پیگیری مسائل دانشجویان خارجی خبر داد.
گزارش از نرجس کهزادوند
عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: