۲۴ تير ۱۳۹۸ ۱۷:۳۵
کد خبر: ۲۸۲۵۳۳
نشست تامین اجتماعی

هفته‌نامه‌ آتیه‌نو در پنجمین روز از هفته تأمین‌اجتماعی، نشست تخصصی «تأمین‌اجتماعی و توسعه رفاه‌محور» را در خانه گفتمان شهر برگزار کرد.


به گزارش عطنا، در این نشست، علی‌ حیدری، نایب رئیس هیئت مدیره سازمان تامین‌اجتماعی به موضوع «ابعاد توسعه‌ای قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین‌اجتماعی» پرداخت و مسعود عالمی ‌نیسی، مدیر گروه تعاون و رفاه اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی نیز «جمعیت و رفاه اجتماعی» را به بحث گذاشت. «سه جانبه‌گرایی، مدلی برای گفت‌وگوی اجتماعی» هم، موضوع سخنرانی هادی خانیکی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی بود و در پایان این نشست، سخنرانان به سوالات حاضران، پاسخ دادند.



خدمات اجتماعی از تکالیف دولت‌ها است

علی حیدری، نایب رئیس هیئت مدیره سازمان تامین‌ اجتماعی در این نشست گفت: قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین‌ اجتماعی در واقع ترجمان قانون اساسی در حوزه اجتماعی است.
حیدری ادامه داد: در طول سال‌های گذشته برنامه‌های توسعه ای نگاه تک ساحتی به مفهوم توسعه داشته‌اند و به اندازه کافی، به حوزه اجتماعی نپرداخته اند.
وی تصریح کرد: البته در برنامه ششم توسعه و با تلاش‌های وزارت تعاون، کار و رفاه و اجتماعی و سازمان تامین‌اجتماعی، برای اولین بار جدول شاخص‌های اجتماعی در کنار شاخص‌های اقتصادی قرار گرفته است.
حیدری با اشاره اینکه توسعه نیازمند یکسری جراحی‌های اقتصادی و ساختاری است، اضافه کرد: برخی از این اقدامات نیز مبتنی بر فناوری اطلاعات است.
نایب رئیس هیئت مدیره تامین‌ اجتماعی ادامه داد: برخی افراد، خدمات ارائه شده اجتماعی در جامعه را از الطاف دولت‌ها می‌دانند در حالی که این موضوع به طور ذاتی از تکالیف دولت‌ها است.
او اظهار داشت: برخی از کارکردهای نظام رفاه و تامین‌اجتماعی در فرآیند توسعه عبارتند از نگاه چندساحتی به توسعه، مدیریت منابع و ساماندهی منابع در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی، مدیریت مصارف و مردم داری.
وی با بیان اینکه هدفمندسازی یارانه‌ها از رویکردهای خوب قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین‌ اجتماعی بود، افزود: عدالت اقتصادی در واقع گویای سیاست‌های بازتوزیعی است.
حیدری گفت: لزوم وجود دادگاه‌های دیوان عدالت اجتماعی در راستای رسیدگی به حقوق پایمال شده افرادی که بر اساس مسائل موجود اجتماعی از حقوق خود بازمانده اند، کاملاً احساس می شود.
وی ادامه داد: روح قانون ساختار، توجه به تعادل و توازن اجتماعی است.
حیدری در پایان خاطرنشان کرد: در نظام‌های رفاهی که همگرایی نسبت به تامین‌اجتماعی و توسعه دارند، رویکرد این است که افراد را از چرخه ای شدن بین نسلی دور کرده و رویکردهای کرامت بخش را ارائه دهند.



با سرعت به سمت سالمندی می‌رویم

مسعود عالمی نیسی، مدیر گروه تعاون و رفاه اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی نیز در این نشست گفت: مسئله اساسی در حوزه تحولات جمعیتی کشور، این است که جمعیت با سرعت در حال حرکت به سمت سالمندی است.
وی برخی سیاست‌های جمعیتی مرتبط با تامین‌اجتماعی را مواردی چون ارتقای پویای جمعیت با افزایش نرخ باروری به پیش از سطح جانشینی، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران و پوشش بیمه ای هزینه‌های زایمان، درمان ناباروری و تقویت نهادهای حمایتی، فرهنگ سازی برای احترام و تکریم سالمندان و شرایط لازم برای تامین سلامت و نگهداری از این قشر جامعه و ضرورت وجود بیمه در درمان ناباروری دانست.
عالمی نیسی افزود: در بسیاری از کشورها و حتی در برخی از کشورهای جهان سوم، هزینه‌های ناباروری کاملاً تحت پوشش بیمه‌ها قرار گرفته اند. در کشور ما در حال حاضر حدود 3 میلیون زوج نابارور وجود دارد و درمان حتی بخش اندکی از آنها می تواند به جوان سازی جمعیت کشور کمک شایانی داشته باشد.
وی تصریح کرد: در حوزه بازنشستگی نیز، تنها 50 درصد هزینه‌های زندگی بازنشستگان توسط صندوق‌های بیمه‌ای تامین می‌شود و البته وضعیت مستمری‌بگیران سازمان تامین‌اجتماعی بهتر است.



توسعه، گذار از ارتباطات آمرانه به ارتباطات آزادانه است

هادی خانیکی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی نیز در این نشست گفت: همواره باید نسبت توسعه و رفاه اجتماعی را مدنظر داشته باشیم. توسعه، رسیدن به سطوح تازه‌ای از نظم و نوآوری و گذار از ارتباطات آمرانه به ارتباطات آزادانه است.
به گزارش تامین 24، این استاد دانشگاه اضافه کرد: توسعه زمانی می تواند مطلوب و کارآمد باشد که توازن لازم بین عدالت و آزادی برقرار شود و در چنین تعریفی است که گفت‌وگو جایگاه خود را می یابد. اگر ارتباطاتی شکل بگیرد که فرصت آفرین و قابلیت آفرین باشد، به توسعه نزدیک‌تر شده‌ایم و در چنین تعریفی از توسعه است که جامعه به سمت گفت‌و‌گو حرکت می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: توسعه از زمانی شروع می‌شود که ذهن، زبان و رفتار ما به مرحله گفت‌وگو برسد. نظام تامین‌اجتماعی در جهت کاهش فاصله‌ها حرکت می‌کند و می‌تواند خلق سرمایه اجتماعی داشته باشد و به‌دنبال آن، زمینه را برای گفت‌وگو آماده کند.
استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: گفت‌و‌گو امروز به مثابه یک امر اجتماعی مطرح است. به عبارت دیگر، فرایندی است که ذینفعان یا شرکایی را در نظر می‌گیرد که برای تاثیرگذاشتن بر حوزه اقتصاد، اجتماع و سیاست می‌توانند با همدیگر مذاکره کنند و در اینجا باید نهاد دولت را به عنوان یک داور و زمینه‌ساز در نظر گرفت.
وی به تعریف دو راهبرد بزرگ در گفت‌وگوی اجتماعی پرداخت و گفت: در راهبرد اول، لازم است مطالبات و خواسته‌های گروه‌های بزرگ اجتماعی مثلا کارگران و بازنشستگان، خصوصا در شرایط خاص امروز جامعه شناخته شود.
خانیکی افزود: راهبرد دوم این است که پس از شنیده شدن حرف‌ها و خواسته‌ها، چگونه به حل مسئله و پیشبرد درخواست‌ها بپردازیم و در اینجا است که کار فعالان مدنی و دولت شروع می‌شود.
این استاد دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: گفت‌وگوی اجتماعی یعنی رسیدن به یک تصمیم‌گیری و هماهنگی مشترک برای حل مسئله یا اختلاف؛ به همین دلیل، صندوق‌های بازنشستگی را نباید صرفا به عنوان یک چالش اجتماعی یا اقتصادی ببینیم، بلکه باید چالش‌های گفت‌وگو در این حوزه و سازوکار گفت‌وگو را نیز باید در نظر داشته باشیم.


منبع: پایگاه خبری تامین 24
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار