وزیر علوم در دولت اول اصلاحات و عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه باید اهداف، استراتژیها، برنامهها و جهتگیریها برای کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو تعیین شود، گفت: این کرسی باید حداقل تشکیلات و حداکثر پویایی را داشته باشد و کاملاً نهادی عمل کند.
به گزارش خبرنگار عطنا، مصطفی معین، وزیر اسبق علوم و عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران در نشست «شورای عالی سیاستگذاری کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو» که 27 آبانماه در سالن شورای دانشکده ارتباطات برگزار شد، (گزارش تصویری) ضمن تأکید بر نگاه هدفمند و سنجیده به گذشته و تعیین چشماندازی برای آینده، گفت: باید یک برنامه راهبردی و چشمانداز پنجسالهای کار شود، نه چشمانداز 20 ساله، زیرا این برنامه طولانی در ایران جواب نمیدهد؛ درنهایت باید بر اساس آن اهداف استراتژیها، برنامهها و جهتگیریها تعیین شود و به تصویب شورای عالی هم برسد.
وی افزود: اینگونه است که میتوانیم قدمبهقدم خودمان را ارزیابی کنیم و ببینیم که متناسب با آن چشمانداز حرکت میکنیم یا خیر، این کمک میکند که از امکانات حداقلی کشور خود استفاده کنیم.
معین با تأکید بر مدیریت زمان و هزینهها در سطح ملی و جهانی، افزود: من فکر میکنم که این کرسی باید حداقل تشکیلات و حداکثر پویایی را داشته باشد و کاملاً نهادی عمل کند؛ همچنین یک پرتال و وبسایت فعال داشته باشد تا بتواند بسیار سریع این ارتباطات را در حد ملی گسترش بدهد و دوطرفه هم باشد.
وی ادامه داد: این برنامه وقتی در سال 92 به تصویب یونسکو رسید، ارتباط شبکهای بین نهادهای دانشگاهی بوده؛ نهفقط کرسیها! بنابراین networking باید جزو راهبردهای ما باشد تا بتوانیم بین کرسیها و دانشگاهها و مراکز پژوهشی در سطح منطقه و در سطح جهانی همافزایی ایجاد کنیم.
وزیر اسبق علوم در ادامه با اشاره به اینکه باید نیروهای جوان را به خدمت گرفت، افزود: ثبت منابع علمی در حوزه آموزش یا پژوهشکار مهمی است که میتواند بهعنوان یک زیر ساخت تلقی شود و بر اساس آن برنامههای آموزشی و پژوهشی بهتر انجام بگیرد. همچنین نیروهای جوان و دانشجو به کار ما هم انرژی و هم روح میدهند و هم خوشفکر هستند.
معین در پایان به اهمیت پیشبرد این برنامه از طریق رسانه اشاره کرد و گفت: من پیشنهاد میکنم که اخلاق رسانهای یکی از اولویتها باشد و باید ترویج اخلاق را هم در کنار ترویج علم انجام بدهیم.