معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی بیان کرد: امیدواریم خروجیهای همایش «ملی مددکاری اجتماعی و توسعه پایدار» بتواند مسیریابی جایگاه مددکاری در کشور را بهصورت کلی مشخص کند و براساس آن در برنامهریزیهای آینده، سمتوسوی حرکت مددکاری اجتماعی مشخص شود.
به گزارش خبرنگار عطنا، حبیبالله مسعودیفرید، 19 آبانماه در نشست خبری همایش ملی مددکاری اجتماعی و توسعه پایدار (از نظریه تا عمل) در سازمان بهزیستی کشور، گفت: این همایش چند هدف اصلی را دنبال میکند، اول اینکه با توجه به تغییرات اجتماعی بهدنبال بازتعریف جدیدی از جایگاه مددکاری اجتماعی در حوزه دانشی و اجرایی در کشور هستیم و این مسئله میتواند افقهای جدیدی را پیش روی ما باز کند.
وی افزود: انتظار این است که خروجیهای همایش بتواند مسیریابی جایگاه مددکاری در کشور را بهصورت کلی مشخص کند و بدانیم که در برنامهریزیهای آینده باید چه سمت و سویی در عرصه مددکاری اجتماعی حرکت کنیم و این مسئله چه در نظریههای آموزشی و چه در اقدام و عمل و برنامههای اجرایی که هر دو مورد بسیار حائز اهمیت است، مشخص شود.
مسعودیفرید با اشاره به اینکه اکنون مددکاری اجتماعی با یکسری چالشهایی روبرو است، اظهار کرد: این همایش فرصتی را ایجاد میکند که صاحبان دانش در این عرصه چالشها، نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کنند و رهیافتهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.
وی ارتباط حوزه دانشگاهی با حوزه اجرایی را یک اتفاق بسیار خوب توصیف کرد و گفت: خروجی دیگر این همایش ارتباط همه ارکان مهم و گروههای مختلف مددکاری اجتماعی کشور باهم است و در این میان همدلی و همگرایی خوبی بین گروه مددکاری اجتماعی، انجمنهای مرتبط و دستگاههای اجرایی ایجاد شده است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی درباره دیگر دستاوردهای این همایش، اظهار کرد: دستاورد دیگر این همایش ارائه نمونه خوب و استاندارد از یک همایش علمی است چون هم دانشجویان و هم کارشناسان در این همایش شرکت دارند و با جنبههای مختلف یک همایش علمی آشنا میشوند، همه بخشهای همایش میتواند کلاس آموزشی برای دانشجویان و پژوهشگران باشد.
وی با اشاره به اینکه این همایش میتواند جرقههای ذهنی برای پژوهشگران و دانشجویان ایجاد کند، گفت: همایش یکسری خروجی مستقیم دارد که آن اهداف همایش است، ولی یکسری دستاوردهای جانبی نیز دارد، محلی برای یادگیری و ایجاد جرقه ذهنی برای دانشجویان، پژوهشگران و کارشناسان است که در آینده میتواند تبدیل به پروژههای پژوهشی و موضوع پایاننامه شود.
مسعودیفرید خاطرنشان کرد: در این همایش سعی کردیم، دوستدار محیطزیست باشیم و بههمین خاطر حداقل استفاده از کاغذ را انجام دادهایم.
وی با اشاره به مفهوم توسعه پایدار یادآور شد: آموزشهای دانشگاه باید جامعهمحور و براساس نیاز روز باشد. ضمنآنکه مسئله توجه به نیازها و بهروز بودن صرفاً مختص حوزه نظری و علمی نیست و این مسئله باید در حوزه اجرا نیز صورت بگیرد.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در پایان گفت: بهاعتقاد من هر اجرایی باید براساس یک چارچوب مفهومی باشد، این چارچوب مفهومی باید عملیاتی شود تا بتوانیم، شکاف بین اجرا و دانش تا حدودی پر شود و امید است این نشستها سرآغاز ارتباط بین اجرا و مراکز دانشگاهی شود تا فواید آن به گروههای هدف در جامعه برسد.