۱۴ دی ۱۳۹۴ ۱۶:۰۸
کد خبر: ۲۴۸۷۴
رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد با اشاره به پساافتادگی غیرعادی ایران طی 10 سال گذشته ضرورت اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی را بازگشت اعتماد از دست رفته بخش خصوصی دانست.

Momeni

به گزارش عطنا و به نقل از ایسنا، فرشاد مومنی در همایش سراسری الزامات اقتصاد مقاومتی بر پایه اقتصاد دانش‌بنیان گفت: در شرایط بسیار خطیری که از لحاظ داخلی و منطقه‌ای داریم طی سال‌های 1384 تا 1390 دچار یک پساافتادگی غیرعادی شده‌ایم که باید آن را مطرح و با منطق علم آن را ریشه‌یابی کرد تا جایی که در گزارش مهرماه مرکز پژوهش‌ها در دوره مذکور کشور در حال توسعه ایران پنج برابر دلار بیشتری را خرج کرده و دچار ازکار افتادگی غیرعلمی شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: در این دوره 10 ساله نزدیک به 1000 میلیارد دلار به کشور درآمد تزریق شده است در حالی که اندازه جمعیت شاغل بدون تغییر باقی مانده است. از این رو وظیفه داریم با صداقت علمی این واقعیت‌ها را بیابیم و با آن برخورد علمی کنیم.

وی همچنین درخصوص اقتصاد مقاومتی ادامه داد: در فاصله روی کار آمدن دولت و طرح‌ریزی بودجه هر بشکه نفت کاهش حدود 60 دلاری پیدا کرده است در حالی که رفتارهای دولت برای واکنش نسبت به تغییرات پیش آمده ناچیز بوده و این نشان‌دهنده از کارافتادگی اقتصادی است.

این اقتصاددان با اشاره به وجوه دیگری از کارافتادگی اقتصادی افزود: در اقتصاد مقاومتی بر پایه اقتصاد دانش‌بنیان که در دنیا مطرح است سهم خلق ارزش افزوده از طریق دانایی بیش از چهار برابر سهم سایر عوامل تولید است. در حالی که طبق گزارش بانک جهانی ایران در میان کشورها از نظر سطح کاربست خلق ارزش افزوده از طریق دانش سهم پایین‌تری از میانگین سهم کشورهای صادرکننده منابع خام، کشورهای در حال توسعه و کشورهای قدرتمند جهانی دارد.

مومنی همچنین با اشاره به تمایل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در بحث برنامه ششم گفت: آنچه برای برنامه ششم و تحقق اهداف آن نیاز داریم توجه به ویژگی مشترک به اقتصاد دانش‌بنیان برای مواجهه با تغییرات و قدرت انعطاف‌پذیری است که کانون آن هم نظام تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی است.

این اقتصاددان در ادامه با اعلام اینکه اقتصاد مقاومتی حاصل تولید بنیه علمی است گفت: 90 درصد دانش‌های اقتصاد جهانی، دانش ضمنی که از طریق انجام دادن کار مولد صورت می‌گیرد و تلاش ما برای گزارش میزان تولید علم در ایران به صورت دوپینگی در ژورنال‌های خارجی بی‌فایده است چرا که نسبتی با دانش ضمنی و خلق ارزش افزوده ندارد. از ساختارهای اقتصادی کشوری که بیشتر مشوق رانت و فساد است نمی‌تواند مولد ذخیره دانایی باشد.

رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد همچنین با اشاره به آخرین گزارش رسمی سازمان برنامه‌ریزی از سهم صفر درصدی بخش خصوصی در زمینه تحقیق و توسعه در کشور اعلام کرد: سهم بخش خصوصی در تحقیق و توسعه کشور حدود صفر درصد است و این یک علامت خطر بسیار نگران‌کننده به شمار می‌آید و در جایی که دغدغه بخش خصوصی تبدیل به رانت شده است نمی‌توان حضور آن را برای اهداف درازمدت در آینده در نظر گرفت.

این گفته مومنی در حالی است که وی از توجهی که به بخش خصوصی می‌شود انتقاد کرد و گفت: در حالی که به بخش خصوصی توجه شده و همزمان 10 امتیاز جدید به بانک‌های خصوصی داده می‌شود اما در تجهیز سرمایه به اقتصاد ایران طی 10 سال گذشته سهم صفر درصدی داشته است.

وی در پایان درخصوص امیدواری به آینده اقتصادی کشور در راستای اقتصاد دانش‌بنیان افزود: اگر هر تصمیمی که گرفته می‌شود نسبت به شاخص ظرفیت‌های سازمانی تابع طول عمر بنگاه‌های تولیدی و مقیاس فعالیت‌های آن صورت گیرد می‌توان به آینده اقتصادی امیدوار بود و تلاش‌ها در جهت بازگشت اعتماد از دست رفته تولیدکنندگان را در میزان تحقیق و توسعه دانش‌بنیان مشاهده کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار