سایت رادیو گفتگو نوشت:
در آغاز این بحث علوی اظهار کرد: زمانی که جوانان ما در دانشگاه ها پذیرفته می شوند، باید به این مسئله دقت کنیم که در مقطع سنی حساسی هستند و از خانواده ها جدا می شوند و به شهر غریبی می آیند و در یک فضا و اتاقی به تعامل با دوستان دیگری از رشته ها و شهرها و فرهنگ های مختلف می نشینند که خود این خوابگاه ها در محله های مختلف تهران به اقتضای امکاناتی که دانشگاه برای آن ها فراهم کرده، توزیع شده است.
وی در ادامه اذعان داشت: آنچه در جامعه اتفاق می افتد، در خوابگاه ها نیز، به عنوان یک جامعه کوچک رخ می دهد. جدا شدن دانشجویان از خانواده های خود، با فرهنگی که در آن تربیت شدند در شرايطي که استقلال کمی به آن ها داده شده و به یکباره وارد فضای مستقلی بشوند، آن ها را آسیب پذیر می کند.
احمد سالک افزود: قشر دانشجویی و دانشگاهی ما یکی از اقشار بسیار مهم و تاثیر گذار در مسائل کشور و جامعه هستند لذا هر گونه که این قشر تربیت بشوند و در مسیر تربیت های دانشگاهی قرار بگیرند تاثیر گذاری آن نیز به همان شکل است و اگر در مسیر ارزشهای دینی تربیت شوند مطمئنا از آن ها شخصیت هایی ساخته می شود که کشور را به سمت اهداف بلندی که دارد پیش خواهد برد ولی اگر با اهداف شیطانی و تربیت های غیر دینی در این مسیر قرار بگیرند آثار و ضرر آن برای کشور خواهد بود و بالاخره این قشر مدیران آینده کشور خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: نکته دوم این است که باید چند مسئله را مورد توجه قرار دهیم که یکی مخاطبین هستند، در واقع مخاطبين دانشجویان هستند که در خوابگاه ها زندگی می کنند و نکته دوم در این ارتباط، برنامه ریزان و تصمیم گیران برای تامین آرامش و آسایش دانشجویان هستند. بايد ديد آیا این برنامه ریزی ها رهاست یا اینکه در چارچوبی حساب شده انجام شده است. نکته سوم این است که خروجی ما از این موضوع چیست. یکی از مسائلی که باید به آن به طور جدی پرداخته شود آفت ها و آسیب های دانشجویی اعم از محیط دانشگاه و کلاس ها و خوابگاه ها و ارتباطات او با سطح دانشگاه اعم از استاد و مسائل کارمندان دانشگاه و مسائل اجتماعی و ... است.
احمد سالک در ادامه برنامه اظهار داشت: البته ما در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به طور کلی با این مسائل روبرو هستیم که آسیب ها و آفت های فرهنگی و اجتماعی کدام است که در این زمینه بحث های زیادی به تناسب موضوعات مختلف صورت گرفته است اما آمار آفت ها و آسیب های اجتماعی با نگاه های مختلف بسیار بالا و پایین است و گاهی ۴۰ محور، آسیب های فرهنگی و اجتماعی است و گاهی اوقات اگر ریشه یابی کنیم احتمالا این آسیب ها و آفت ها ۱۰ الی ۱۱ محور اصلی دارد.
همچنين مهدی علوی تصریح کرد: بسته به امکانات دانشگاه ها ما خوابگاه های رسمی دولتی داریم که هیچ هزینه ای از دانشجویان اخذ نمی شود مگر به حالت وام برای آینده که اگر در جایی استخدام شد ازحقوقش کم شود البته خوابگاه های تحت پوشش دانشگاه و به صورت هزینه ای داریم و مدل نیمه رسمی و خود گردان هم داریم که صاحب ساختمانی آن را به دانشجویان اجاره داده است که تحت نظارت دانشگاه نیز هست ولی مدیریت آن را بخش خصوصی بر عهده دارد ولی باز هم در این سه دسته خوابگاه های رسمی و نیمه رسمی مشکلاتی از قبیل مواد مخدر و مسائل اخلاقی نیز مشاهده شده است که باید بیشتر به این مسائل توجه کنیم به این علت که می توانیم روی این نوع خوابگاه ها مدیریتی انجام دهیم تا اینگونه مسائل پیش نیاید ولی در بقیه موارد کاری نمی توانیم انجام دهیم .
احمد سالک در سخنان پایانی اشاره کرد: در واقع خانه های مجردی چند بخش دارد برخی از این خانه ها تحت کنترل خودشان است که می توان گفت این خانه ها به نوعی رسمی هستند ولی برخی از این خانه ها این طور نیست و والدین از این خانه ها خبر ندارند و این خانه ها مقدمه ای برای آسیب ها اجتماعی می شوند.