عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: برای تحقق تجاریسازی پایاننامهها، در ابتدا باید چتر حمایتی قانونی بر ایدههای پژوهشی پایاننامهها ایجاد شود.
به گزارش عطنا به نقل از خبرگزاری آنا، محمود صادقی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم تجاریسازی پایاننامهها، گفت: قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی مکمل ایده تجاریسازی پایاننامه است؛ برای تحقق تجاریسازی پایاننامهها در ابتدا باید چتر حمایتی قانونی بر ایدههای پژوهشی پایاننامهها ایجاد شود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه باید از مالکیت فکری پایاننامهها حمایت شود، افزود: قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی بهسلامت ایدههای پژوهشی کمک و از کارهای کپی، تقلبی و غیر اصیل جلوگیری میکند.
وی بابیان اینکه برای تجاریسازی، اجرای قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی از ضروریات است، اظهار کرد: برای تحقق تجاریسازی باید چرخه کاملی اجرا شود که از تولید ایده و نوآوری شروع میشود و در ادامه باید ایدهها ثبتشده و تضمین شود که از تجاوز به اثر جلوگیری میشود.
صادقی بابیان اینکه ضعف اساسی در نظام دانشگاهی عدم ارتباط نهادینه بین صنعت و دانشگاه است، خاطرنشان کرد: صنعت نیازهای خود را به دانشگاهها عرضه نمیکند و انتظاری برای رفع مشکلات جامعه از دانشگاه ندارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: در کشورهای اروپایی اکثر پایاننامهها در پاسخ به نیاز جامعه تعریف میشوند.