۲۰ فروردين ۱۳۹۷ ۰۱:۱۵
کد خبر: ۱۸۱۴۳۰
ali akbar ghazi zade (9)

استاد مدعو علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی گفت: شاید با بعضی ارتباطات و توافقات بتوان تلگرام را برای همیشه فیلتر کرد اما بنده اساسا معتقدم که نباید با فناوری درافتاد، زیرا این کار به هیچ نتیجه‌ای نمی‌رسد و عملا هزینه‌بر و بی‌فایده است. فیلتر تلگرام، فقط مردم را محروم نمی‌کند بلکه خود مسئولان اجرایی نیز از این تکنولوژی محروم می‌مانند که قاعدتا این محرومیت پیامدهای زیادی به همراه خواهد داشت.


به گزارش عطنا به نقل از همشهری، در دنیای امروز، ارتباطات شکل و شمایل متفاوتی به‌خود گرفته و سرعت پیشرفت در این زمینه آن‌قدر زیاد بوده که به‌هیچ‌عنوان نمی‌توان آن را با یکی دو، دهه گذشته قیاس کرد.


در همین راستا علی‌اکبر قاضی‌زاده- استاد و پژوهشگر حوزه رسانه و ارتباطات- همقدم شدن با تکنولوژی را امری لازم برای هر جامعه‌ای می‌داند و با هرگونه محدودیت و مقاومت در برابر تکنولوژی کاملا مخالف است.


این روزنامه‌نگار پیشکسوت همچنین می‌گوید: «شاید با بعضی ارتباطات و توافقات بتوان تلگرام را برای همیشه فیلتر کرد اما بنده اساسا معتقدم که نباید با فناوری درافتاد، زیرا این کار به هیچ نتیجه‌ای نمی‌رسد و عملا هزینه‌بر و بی‌فایده است. ما در دوره‌های مختلف ممنوعیت و گاهی مجازات‌های مربوط به داشتن ویدئو و ماهواره را دیده‌ایم اما واقعا کدامیک از این مقاومت‌ها به نتیجه رسید؟ بنابراین مسئولان باید به این باور برسند که برخورد حذفی در جامعه ما به‌هیچ‌عنوان جواب نمی‌دهد، پس بهتر است به فضای مجازی به چشم دشمن نگاه نکنیم و با آن کنار بیاییم.»


این استاد ارتباطات، پیامدهای منفی فیلتر تلگرام را بیش از مزایای این کار دانسته و توضیح می‌دهد: «باید بپذیریم که تلگرام فراتر از آسیب‌هایی که ممکن است داشته باشد، می‌تواند به جامعه خدمت کند. روزگاری نه‌چندان دور، تصور اینکه شما در منزل خودتان بنشینید و با یک دستگاه کوچک بتوانید خبر، تصویر، پیام و... را به دیگری انتقال داده و به اشتراک بگذارید، غیرممکن بود اما این اتفاق خیلی زودتر از آنچه فکرش را بکنیم، افتاد و پیشرفت قابل توجهی در ارتباطات حاصل شد. با گسترش دامنه ارتباطات، حالا دیگر می‌توانیم به‌راحتی با هم در ارتباط بوده و کارهای نشدنی گذشته را با سهولت هرچه بیشتر از طریق فضای مجازی انجام دهیم که این، از اصلی‌ترین محاسن تکنولوژی ازجمله تلگرام است.»


او ادامه می‌دهد: «وجود تلگرام شاید برای خیلی‌ها ازجمله روزنامه‌نگاران که افرادی از جنس خود من هستند، خبر خوبی نباشد اما نمی‌توان آن را نفی کرد و تلگرام و برنامه‌های امثال آن را نپذیرفت. درضمن باید این موضوع را به یاد داشته باشیم که فیلتر تلگرام، فقط مردم را محروم نمی‌کند بلکه خود مسئولان اجرایی نیز از این تکنولوژی محروم می‌مانند که قاعدتا این محرومیت پیامدهای زیادی به همراه خواهد داشت.»


قاضی‌زاده همچنین نظر چندان مثبتی نسبت به جایگزینی برنامه‌های مشابه ندارد و دلیل این نگاه خود را اینگونه با ما در میان می‌گذارد: «حدود 10سال می‌شود که بحث اینترانت پیش آمده اما این مدل نتوانسته به خواسته‌های کاربران پاسخ دهد که با چنین شرایطی، شاید تعریف جایگزین برای تلگرام ممکن نباشد البته نکته دیگری هم وجود دارد. در هرجای دنیا اگر کاربری احساس کند همه اطلاعات و مطالب او از فیلتر می‌گذرد و در مورد این مطالب مصلحت‌هایی اعمال می‌شود، کار کردن با برنامه مورد نظر را نمی‌پذیرد، بنابراین در جامعه‌ای که از پرکاربرترین کشورهای دنیا در حیطه فضای مجازی به شمار می‌رود، استفاده از چنین برنامه‌ای عملا ممکن نیست.»

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار