استاد مدعو علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی گفت: شاید با بعضی ارتباطات و توافقات بتوان تلگرام را برای همیشه فیلتر کرد اما بنده اساسا معتقدم که نباید با فناوری درافتاد، زیرا این کار به هیچ نتیجهای نمیرسد و عملا هزینهبر و بیفایده است. فیلتر تلگرام، فقط مردم را محروم نمیکند بلکه خود مسئولان اجرایی نیز از این تکنولوژی محروم میمانند که قاعدتا این محرومیت پیامدهای زیادی به همراه خواهد داشت.
به گزارش عطنا به نقل از همشهری، در دنیای امروز، ارتباطات شکل و شمایل متفاوتی بهخود گرفته و سرعت پیشرفت در این زمینه آنقدر زیاد بوده که بههیچعنوان نمیتوان آن را با یکی دو، دهه گذشته قیاس کرد.
در همین راستا علیاکبر قاضیزاده- استاد و پژوهشگر حوزه رسانه و ارتباطات- همقدم شدن با تکنولوژی را امری لازم برای هر جامعهای میداند و با هرگونه محدودیت و مقاومت در برابر تکنولوژی کاملا مخالف است.
این روزنامهنگار پیشکسوت همچنین میگوید: «شاید با بعضی ارتباطات و توافقات بتوان تلگرام را برای همیشه فیلتر کرد اما بنده اساسا معتقدم که نباید با فناوری درافتاد، زیرا این کار به هیچ نتیجهای نمیرسد و عملا هزینهبر و بیفایده است. ما در دورههای مختلف ممنوعیت و گاهی مجازاتهای مربوط به داشتن ویدئو و ماهواره را دیدهایم اما واقعا کدامیک از این مقاومتها به نتیجه رسید؟ بنابراین مسئولان باید به این باور برسند که برخورد حذفی در جامعه ما بههیچعنوان جواب نمیدهد، پس بهتر است به فضای مجازی به چشم دشمن نگاه نکنیم و با آن کنار بیاییم.»
این استاد ارتباطات، پیامدهای منفی فیلتر تلگرام را بیش از مزایای این کار دانسته و توضیح میدهد: «باید بپذیریم که تلگرام فراتر از آسیبهایی که ممکن است داشته باشد، میتواند به جامعه خدمت کند. روزگاری نهچندان دور، تصور اینکه شما در منزل خودتان بنشینید و با یک دستگاه کوچک بتوانید خبر، تصویر، پیام و... را به دیگری انتقال داده و به اشتراک بگذارید، غیرممکن بود اما این اتفاق خیلی زودتر از آنچه فکرش را بکنیم، افتاد و پیشرفت قابل توجهی در ارتباطات حاصل شد. با گسترش دامنه ارتباطات، حالا دیگر میتوانیم بهراحتی با هم در ارتباط بوده و کارهای نشدنی گذشته را با سهولت هرچه بیشتر از طریق فضای مجازی انجام دهیم که این، از اصلیترین محاسن تکنولوژی ازجمله تلگرام است.»
او ادامه میدهد: «وجود تلگرام شاید برای خیلیها ازجمله روزنامهنگاران که افرادی از جنس خود من هستند، خبر خوبی نباشد اما نمیتوان آن را نفی کرد و تلگرام و برنامههای امثال آن را نپذیرفت. درضمن باید این موضوع را به یاد داشته باشیم که فیلتر تلگرام، فقط مردم را محروم نمیکند بلکه خود مسئولان اجرایی نیز از این تکنولوژی محروم میمانند که قاعدتا این محرومیت پیامدهای زیادی به همراه خواهد داشت.»
قاضیزاده همچنین نظر چندان مثبتی نسبت به جایگزینی برنامههای مشابه ندارد و دلیل این نگاه خود را اینگونه با ما در میان میگذارد: «حدود 10سال میشود که بحث اینترانت پیش آمده اما این مدل نتوانسته به خواستههای کاربران پاسخ دهد که با چنین شرایطی، شاید تعریف جایگزین برای تلگرام ممکن نباشد البته نکته دیگری هم وجود دارد. در هرجای دنیا اگر کاربری احساس کند همه اطلاعات و مطالب او از فیلتر میگذرد و در مورد این مطالب مصلحتهایی اعمال میشود، کار کردن با برنامه مورد نظر را نمیپذیرد، بنابراین در جامعهای که از پرکاربرترین کشورهای دنیا در حیطه فضای مجازی به شمار میرود، استفاده از چنین برنامهای عملا ممکن نیست.»