به گزارش عطنا به نقل از معاونت پژوهشی دانشگاه علامه، اعضای هیات علمی که متمایل به برگزاری کارگاه های بین المللی در خارج از کشور هستند، می توانند پس از ارائه گواهی برگزاری کارگاه از دانشگاه میزبان با ذکر ساعات تدریس، مطابق شیوه نامه مصوب حق الزحمه برگزاری کارگاه دریافت نمایند.
متن کامل شیوه نامه برگزاری کارگاههای علمی بین المللی به شرح زیر می باشد:
ماده 1- تعریف: برگزاری کارگاههای علمی شیوه جدیدی از آموزش علمی است که با توجه به ویژگی کارگروهی، در صورت رعایت استانداردها، روحیه مشارکت علمی را افزایش داده و اعضای کارگاه را از تجارب جمعی بهره مند می سازد. کارگاه بین المللی که علاوه بر مزایای یاد شده، امکان تعامل پژوهشگران کشورهای مختلف را مهیا می سازد، به کارگاهی اطلاق می شود که دارای یکی از شرایط زیر باشد:
نیازسنجی کارگاهها بر اساس درخواست گروههای آموزشی دانشکده ها، روسای واحدهای پژوهشی یا یکی از معاونت های ستادی دانشگاه و بر اساس ضرورت برگزاری دوره های آموزشی صورت می گیرد و گروه ها باتوجه به توانمندی اعضا برای تدریس و همکاری در برگزاری کارگاه ها با اعضای هیأت علمی دیگر کشورها نسبت به برنامه ریزی و اجرای کارگاه مورد نظر اقدام می نمایند. پیش از برگزاری کارگاه، استعلام های لازم در مورد مهمانان شرکت کننده از خارج از کشور توسط مدیریت همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه به عمل خواهد آمد. برای برگزاری هر کارگاه، یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه می بایست مسئولیت تدوین طرح کارگاه و اجرای آن را بر عهده بگیرد. در این شیوه نامه، این فرد به عنوان مسئول کارگاه خوانده می شود. مسئول کارگاه علاوه بر دریافت حق الزحمه برگزاری برنامه، می تواند از مزایای موجود در شیوه نامه های گرنت، ارتقا و ترفیع برای فعالیت های بین المللی اعضای هیأت علمی بهره مند شود.
ماده 2- ویژگی های کارگاه
الف) زمانبندی کارگاه: هر کارگاه بین المللی از یک تا پنج روز برگزار می شود. حداقل ساعت برگزاری یک کارگاه، 6 ساعت و حداکثر 20 ساعت خواهد بود.
ب) شرائط فیزیکی کارگاه: فضای کارگاه لازم است واجد استانداردهای مناسب (مانند نورپردازی، تهویه مناسب و استفاده از لوازم کمک آموزشی مورد نیاز مانند ویدئو پروژکتور، لپ تاپ، اینترنت وایرلس، وایت برد، میز و صندلی به تعداد شرکت کنندگان) باشد و ابعاد کارگاه برای هر ده نفر در حدود 40 متر مربع است.
پ)گواهی شرکت در کارگاه: شرکت کنندگانی که از ابتدا تا انتهای برنامه در کارگاه حضور یابند، گواهی شرکت در کارگاه را ظرف دو هفته از مسئول کارگاه دریافت مینمایند. حضور تمام وقت در جلسات به منظور ایجاد نظم و بازدهی مناسب الزامی است.
- صدور گواهی تدریس/شرکت در کارگاه با امضای معاونت پژوهشی دانشگاه بوده و بر اساس آیین نامه های موجود وزارت علوم تحقیقات و فناوری دارای امتیاز خواهد بود.
ماده 3- تسهیلات:
برآورد هزینه برگزاری کارگاه بین المللی توسط مسئول کارگاه و بر اساس فرمهای مربوط، صورت میگیرد. مسئول موظف است در برآورد دقیق هزینه ها، ضمن در نظر داشتن شئونات دانشگاه در تعاملات بین المللی، اصل صرفه جویی را مورد نظر قرار دهد. حداکثر بودجه اختصاصی برای برگزاری کارگاه بین المللی با برآورد تعداد مدرسین، شرکت کنندگان، روزهای برگزاری، هزینه پذیرایی و تهیه منابع مورد نیاز برای کارگاه هایی که مدرسان نیاز به تهیه بلیت و هتل ندارند، حداکثر 25میلیون ريال و برای مدرسانی که نیاز به تهیه بلیت و هتل دارند، حداکثر 70 میلیون ریال است. چنانچه مسئول کارگاه پس از برگزاری با ذکر دلایل موجه درخواست افزایش بودجه داشته باشد، در صورت موافقت معاونت پژوهشی دانشگاه، حداکثر بیست درصد به هزینه برآورد شده، افزوده خواهد شد.
استاد | دانشیار | استادیار | مربی |
200 | 170 هزار تومان | 150 هزار تومان | 100 هزار تومان |
ماده 4- فرآیند و برگزاری:
این شیوه نامه در چهار ماده در تاریخ 16 اسفند 1393 در شورای پژوهشی و در تاریخ 20/3/94 در جلسه هیات رئیسه دانشگاه مورد تصویب قرار گرفت.