ما هنوز در فضاي رسانهاي و روزنامهنگاري کشورمان نتوانستهايم کسي را تربيت يا پيدا کنيم که بتواند در حد و اندازههاي رئيسجمهور ظاهر شود و او را به چالش بکشد. بايد کسي با رئيسجمهور مصاحبه کند که بتواند به عنوان نماينده افکار عمومي، سوالات عموم را بپرسد نه اينکه آنها صرفا به رو و بدل کردن اخبار نه چندان ضروری در زندگی مردم اکتفا کنند و یا براي آينده وعده بدهند.
به گزارش عطنا، عباس اسدی، عضو هیئت علمی روزنامهنگاری دانشگاه علامه طباطبائی در یادداشتی در جامجم به بررسی مصاحبه اخیر رئیس جمهوری در سیمای جمهوری اسلامی ایران پرداخته است که در ادامه میخوانیم؛
ساختار مصاحبه با شخصيت مطرحي چون رئيس جمهور به اين صورت است که در آن بايد مصاحبهکننده و مصاحبهشونده تقريبا با هم هموزن باشند؛ يعني مصاحبهکنندهاي که در برابر چنين مصاحبهشوندهاي قرار ميگيرد، بايد به قدري اطلاعات و دانش داشته باشد که فرد مقابل را به چالش بکشاند.
از آنجا که متاسفانه در کشور ما افرادي که براي مصاحبه در مقابل مقامات و شخصيتهاي بلندپايه مينشينند عموما چهرههايي کاربلد و حرفهاي نيستند و حتي اطلاعات و مطالعاتشان کافي و وافي نيست، بنابراين اينگونه مصاحبهها از حرفهاي بودن دور ميشود و بيشتر به سمت يک اجراي نمايشي و شو مانند ميرود.
ما هنوز در فضاي رسانهاي و روزنامهنگاري کشورمان نتوانستهايم کسي را تربيت يا پيدا کنيم که بتواند در حد و اندازههاي رئيسجمهور ظاهر شود و او را به چالش بکشد. جاي تاسف اينجاست که وقتي رئيسجمهور يا ديگر مقامات ميخواهند چنين مصاحبهاي انجام بدهند، عموما مصاحبهکنندهشان را خودشان انتخاب ميکنند و به اين ترتيب افکارشان به شکل غيرمستقيم به فرد مصاحبهکننده القا ميشود.
بايد کسي با رئيسجمهور مصاحبه کند که بتواند به عنوان نماينده افکار عمومي، سوالات عموم را بپرسد نه اينکه آنها صرفا به رو و بدل کردن اخبار نه چندان ضروری در زندگی مردم اکتفا کنند و یا براي آينده وعده بدهند. بايد يادمان باشد وقت مردم ارزش دارد و ما نبايد با مصاحبههاي تشريفاتي و اطلاعات مبهم وقت آنها را بگيريم.