رئیس دانشگاه تهران در مراسم معرفی برگزیدگان این دانشگاه، از دکتر سیدضیاء هاشمی، سرپرست سابق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به پاس خدمات وی در زمان تصدی این مسئولیت قدردانی کرد.
به گزارش عطنا به نقل از ایرنا، محمود نیلیاحمدآبادی در مراسم معرفی و قدردانی از برگزیدگان دانشگاه تهران در دهمین جشنواره ملی حرکت گفت: نام دانشگاه اگر بلند است، مدیون خدمات و تلاش دانشجویان و اساتید است و در طول تاریخ 84 ساله این دانشگاه براساس همین عملکرد شناخته شده است.
وی با بیان اینکه اکنون باید به آینده بیاندیشیم، گفت: افق دانشگاه تهران فقط در سطح ملی نیست، دانشگاه تهران در جایگاه جهانی است و رقابت آن هم بینالمللی است.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: مردم در کشور ما انتظار دارند دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه برتر کشور، پرچم آموزش عالی را به دست بگیرد و افتخارآفرینی کند.
وی با بیان اینکه عملکرد دانشمندان ما در جهان مثالزدنی است، تاکید کرد: در داخل کشور، با کاربردی شدن علم هنوز فاصله زیادی داریم.
نیلی بر فعالیت انجمنهای علمی و تشکلها برای تشکیل شبکه بینالمللی تاکید و اظهار کرد: انتظارم این است که با کشورهای همسایه و کشورهایی که مشترکات زیادی با آنها داریم وارد همکاری شده و زبانمان زبان بینالمللی شود.
رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: رشتههای علومانسانی و اجتماعی باید فعالیتهای دانشجویان را در قالب تشکلهای مختلف بررسی کنند تا مشخص شود که چقدر در شکلگیری شخصیتهای دانشجویان، اخلاق حرفهای و نیز توسعه علمی موثر بودند. این مهم میتواند در قالب پایاننامه بررسی شده تا از دل آن متوجه شویم که چگونه باید تشکلها را پشتیبانی کرد و در کدام حوزهها بیشتر تقویت کنیم.
نیلی بر بررسی میزان موفقیت تشکلهای دانشجویی در شکلدهی شخصیت دانشجویان، اخلاق حرفهای و توسعه علمی آنها در قالب پایاننامههای علومانسانی و اجتماعی تاکید کرد.
معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم با بیان اینکه نزدیک به 9 هزار و 500 انجمن علمی در قالب اتحادیههای مختلف تعریف شده و فعالیت دارند، گفت: گستردهترین تشکلها انجمنهای علمی هستند. متاسفانه یکی از مقولههای جامعه ایرانی این است که در آن کار جمعی و فعل جمعی جایگاهی ندارد.
غلامرضا غفاری بر فاصله گرفتن از فردگرایی تاکید کرد و ادامه داد: معمولا جامعه ایرانی به عنوان یک جامعه فردگرا با دایرههای محدود شناخته میشود و کمتر به عنوان جامعهای که باید صفت جمعی داشته باشد، از آن نام میبریم.
وی با بیان ویژگیهای جشنواره ملی حرکت اضافه کرد: جشنواره حرکت نشان از یک حرکت جمعی است. جمع بزرگ دانشجویی در کنار هم به خوبی تعامل و گفتوگو دارند و امر جمعی را به عنوان حلقه مفقوده جامعه نشان دادند. نخبگان هر رشته وقتی در کنار هم قرار میگیرند غیر از اینکه یک سرمایه علمی هستند، سرمایه اجتماعی و فرهنگی بزرگی هم به شمار میروند. جمع شدن این سرمایهها در کنار هم نشان از ارزش بالای جشنواره حرکت دارد.
غفاری با اظهار امیدواری از اینکه جشنواره حرکت در آینده بتواند نقشآفرینی بیشتری داشته باشد، خاطرنشان کرد: در کنار این نقشآفرینی باید تلاش کنیم تا دستاوردهای بهتر و بیشتری داشته باشیم و بتوانیم به خوبی در توسعه جامعه از آن استفاده کنیم.
در این مراسم همچنین، معاون فرهنگی دانشگاه تهران در تقدیر از برگزیدگان دهمین جشنواره حرکت دانشگاه تهران ضمن ابراز خوشحالی از افتخار آفرینی دانشجویان این دانشگاه و کسب مقام اول کشور گفت: کسب رتبه برتر در این جشنواره افتخار بزرگی برای دانشگاه تهران است؛ اما مهمتر از کسب رتبه، فعال شدن هستههای علمی و انجمنهای علمی و دانشجویی است. ما برای سال 97برنامههای بسیاری برای انجمنهای علمی تدارک دیدهایم، اکنون وقت آن است که انجمنهای علمی وارد فاز جدیدی شوند.
مجید سرسنگی از دو طرح جدید این دانشگاه برای حمایت از دانشجویان و انجمنهای علمی خبر داد و گفت: بسیاری از نشریات انجمنهای علمی دستکمی از نشریات علمی- پژوهشی ندارند. ما خواستار بررسی و ارزیابی آنها هستیم و بحث ورود انجمنهای علمی به فضای علمی کشور را جدی دنبال میکنیم؛ انجمنهای علمی میتوانند در این زمینه نقش بسیار مهمی ایفا کنند.
وی اضافه کرد: از ابتدای سال 97 انجمنهای علمی را با جدیت تمام حمایت میکنیم تا از طریق پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بتوانند به عنوان شرکت دانشبنیان فعالیت کنند. امیدواریم همه این طرحها در سال 97 عملیاتی شده و دانشجویان دانشگاه تهران بتوانند فراتر از آنچه که اکنون هستند، بدرخشند.
در ادامه این مراسم، دانشگاه تهران از دکتر سیدضیاء هاشمی معاون سابق فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به پاس خدمات وی در زمان تصدی این مسئولیت قدردانی کرد.
پایان بخش این مراسم که شب گذشته(شنبه) برگزار شد، قدردانی از انجمنهای علمی دانشجویی آناتومی جنین شناسی و تکنولوژی تولیدمثل، نمایش، مهندسی مکانیک، شیلات، مهندسی برق، فیزیک، مهندسی شیمی، طراحی صنعتی، محیط زیست، دانشکده مدیریت، دانشجویی گرافیک، گروه دانشجویی اقتصاد، زیست شناسی، گروه دانشجویی گردشگری، اتحادیه دامپزشکی اتحادیه برتر انجمن های علمی دانشجویی، کارآفرینی، ادبیات، کامپیوتر، ادبیات انگلیسی، مدیریت، انسان شناسی، مهندسی پزشکی، شهرسازی، عمران، مکانیک بیوسیستم و مهدی غفوری، سمیرا نادری نژاد، مسعود یوسفی، مجتبی آدمیان، پانیذ ضرغامی، مهدی تاج پور، امید غلامی، آبتین شاه کرمی، میثم نایبی، امید غلامی، میثاق اسماعیل پور، علی حمیدیان، وحید فروزنده، ارمیا سحرخیز، امیر احمدی، مهرداد عبادی، صیاد شیخی، محسن دمندان، حسین عبدالهی، مصطفی اکبری، زهرا اسدالهی، مهدیه ماه پیکر، فائزه محمدی و کیمیا اکرامیان بود.
سید ضیاء هاشمی در آذر سال ۱۳۹۲ با حکم رضا فرجی دانا وزیر علوم وقت به سمت معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم منصوب شد.
همچنین رییس جمهوری 29 مرداد سال جاری در حکمی هاشمی را به سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منصوب کرد.
سید ضیاء هاشمی در 10 دی سال جاری با حکم سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سمت مدیرعاملی خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) را برعهده گرفت.