رئیس بسیج اساتید دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه هر مشکلی که در جامعه امروزمان داریم به این دلیل است که از مسیر فرهنگ و تفکر بسیجی خارج شدهایم، اظهار کرد: هدف از فعالیت در بسیج ارتقا مرتبه و کسب امتیاز نیست و قرار هم نیست از طریق بسیج، مسائل شخصی خود را پیگیری کرده و یا بسیج را خرج مشکلات خودمان کنیم.
به گزارش عطنا، اولین نشست هماندیشی شوراهای بسیج اساتید دانشکدههای دانشگاه علامه طباطبائی با حضور عبدالله معتمدی، رئیس بسیج اساتید دانشگاه علامه طباطبائی، احمد برجعلی، رئیس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، محمدباقر خرمشاد، عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی، رؤسای بسیج اساتید دانشکدههای دانشگاه علامه و جمعی از استادان بسیجی 9 دیماه در سالن شورای دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی برگزار شد.
معتمدی، رئیس بسیج اساتید دانشگاه علامه طباطبائی گفت: 9 دی مربوط به هیچ جناح و سلیقه سیاسی نیست و بهنوعی حرکت عمومی مردم برای بازگشت به ارزشهای انقلاب اسلامی بود پس باید در پاسداشت و بزرگداشت آن از هیچ کوششی دریغ نکنیم.
وی هدف از تشکیل این جلسه را آشنایی اعضا با آییننامه تشکیل بسیج اساتید دانست و افزود: گسترش ساختار بسیج در دانشکدهها به این صورت است که ما در تمام دانشکدهها شورای بسیج دانشکده داریم که رئیس دانشکده و معاونان عضو آن هستند.
معتمدی بیان کرد: هدف اصلی گسترش ساختار بسیج در دانشکدهها، فراهم ساختن استفاده بیشتر از توان همکارانمان در دانشکدهها بود تا احساس تعلق نسبت به مجموعه بسیج را افزایش دهیم، همچنین به تصمیمهای بسیج اساتید دانشگاه با نظرخواهی از بسیج دانشکدهها غنای بیشتری ببخشیم.
رئیس بسیج اساتید دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه گسترش ساختار بسیج در دانشکدهها برای نخستین بار در میان دانشگاههای شهر تهران در دانشگاه علامه عملی شده است، خاطرنشان کرد: برای دانشگاههای تهران این حرکت جالب بود و قرار شده که تلاش شود در دانشگاههای دیگر نیز این الگو تکرار شود، البته ساختار این الگو از قبل طراحی شده اما عملیاتی نشده بود.
ما باید پیوندی بین افکار و عقایدمان با جامعه پیدا کنیم، نظامی که ما حاضریم جانمان را برای آن فدا کنیم، زمانی استمرار مییابد که این نظام مبتنی بر خواست مردم باشد و بنابراین ما باید روشنگری کنیم، آگاهی دهیم و جاذبه داشته باشیم.
معتمدی تصریح کرد: ما فکر میکنیم با این الگو میتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که نگاه بسیج به رفتارها و برنامهها از بالا به پایین نباشد، یعنی نگاه دستوری نباشد و آنچه که اعضا فکر میکنند میتواند موضوع کار و بحث بسیج اساتید باشد در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه ما باید فعالیتهای بسیج اساتید را به سمتی هدایت کنیم که ساختار در آییننامه برای آن تعریف کرده است، گفت: در این ساختار یکی از اهدافی که برای بسیج تعریف شده تحقق دستورات امام و رهبری در دانشگاهها است، گسترش تفکر و فرهنگ بسیجی، دفاع از ارزشهای و دستاوردهای انقلاب اسلامی، تلاش علمی و پژوهشی و کمک به ارتقای معرفت دینی، اهدافی هستند که ما به دنبال آنها هستیم تا در فعالیتهای بسیج اساتید شکل بگیرد.
عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی خاطرنشان کرد: همانطور که در بیانات مقام معظم رهبری آمده بسیج یک نهاد نظامی نیست، مقام معظم رهبری در یک جمله میفرمایند که «مفهوم نظامیگری در معنای بسیج نیست و بسیج یک عرصه برای حضور است».
معتمدی با بیان اینکه فرهنگ بسیج در راستای فطرت پاک انسانها است، گفت: این فرهنگ خریدار زیادی دارد و این فرهنگ معنابخش به زندگی است، اگر خریداران بهنوعی دغدغه قبول آن را دارند، ترس آنها از فرهنگ بسیجنما است و اگر ما فرهنگ بسیج را عرضه کنیم، خریدار بسیاری خواهد داشت، ترس از صحبت کردن از طلا و تحویل دادن مس است، یعنی ما آنطوری که معرفی میکنیم، نباشیم.
وی تصریح کرد: آن چیزی که فرهنگ بسیجی از ما انتظار دارد این است که خودمان سعی کنیم مجموع ما در دانشگاه مجموعهای باشد که این فرهنگ را به همراه داشته باشد.
معتمدی با تأکید بر اینکه استمرار نظام قطعاً در گرو تحقق فرهنگ بسیجی است، خاطرنشان کرد: هر مشکلی که داریم به این دلیل است که از این مسیر خارج شدیم و حل این مشکلات بازگشت به فرهنگ بسیج است، الگوی متفاوتی را امام و رهبری به دنیا معرفی کردهاند؛ نظام جمهوری اسلامی که الگوی متفاوتی در جهان است.
رئیس بسیج اساتید دانشگاه علامه طباطبائی افزود: نظام جمهوری اسلامی نظام دشواری از این جهت است که ما مثل نظام دموکراتیک، لائیک یا حزبی نیستیم که اداره آنها راحت هست اما زمانی که شما در نظام جمهوری اسلامی زندگی میکنید از یک طرف شما به معارف دینی وصل هستید که منبعث از وحی و سنت است و از طرف دیگر تحقق تمام این معارف منوط به خواست جمهوری است.
معتمدی دشواری جمهوری اسلامی را تلاش برای افزایش آگاهی جمهوریت خواند و گفت: جامعه باید آگاه باشد تا معروف و منکر در جای خودش باشد و بسیج عرصه این تلاش است و به نسبتی که ما فرهنگ بسیجی را معرفی کنیم بهنوعی جاذبه نیز برای دانشجویان، اساتید و هر کسی با او در ارتباط هستیم، داشته باشیم.
وی در ادامه به بازتعریف صفات فرهنگ بسیجی پرداخت و اظهار کرد: فرهنگ بسیجی، فرهنگ ایثار، از خود گذشتگی، عدالت خواهی، دیانت، معنویت، تلاش، انقلابیگری، عشق به انقلاب و رهبری و اخلاص است، همه این موارد نه به خاطر لفظ بلکه معانیشان مهم است و باید معانی آنها را پیدا کنیم.
معتمدی با تأکید بر اینکه اگر ما معرف این فرهنگ باشیم جاذبه پیدا میکنیم و میتوانیم در مسیر جمهوری اسلامی حرکت کنیم، اضافه کرد: بسیج پایگاه قدرت برای پیشبرد مقاصد نفسانی هیچ شخصی نیست، بسیج جایی است که خاضعترین افراد در آنها حضور دارند و در ضمن به اعتبار بسیج احساس قدرت کردن رفتار خوبی نیست.
رئیس بسیج اساتید دانشگاه علامه طباطبائی گفت: هدف از فعالیت در بسیج ارتقا مرتبه و کسب امتیاز نیست و قرار نیست از طریق بسیج، مسائل شخصی خود را پیگیری کنیم یا بسیج را خرج مشکلات خودمان کنیم.
شاید نخستین مخاطب برنامههای بسیج خود ما هستیم و باید فکر کنیم این تلاشی که در بسیج داریم برای خود ما چگونه خواهد بود و مخاطب بعدی نیز دانشجویان هستند و به نظر میرسد یکی از انتظاراتی که از بسیج اساتید به عنوان معلمان دانشگاه میرود، مد نظر قرار دادن دانشجویان است.
وی تشکیل شورای بسیج دانشکدهها را نخستین گام برای تحقق فرهنگ بسیج و آرمانهای شهدا برشمرد و افزود: ما باید پیوندی بین افکار و عقایدمان با جامعه پیدا کنیم، نظامی که ما حاضریم جانمان را برای آن فدا کنیم، زمانی استمرار مییابد که این نظام مبتنی بر خواست مردم باشد و بنابراین ما باید روشنگری کنیم، آگاهی دهیم و جاذبه داشته باشیم.
معتمدی افزود: قرار نیست که در حد شوراهای دانشکدهها باقی بمانیم بلکه ما میخواهیم فعالیتهای خود را به دانشکدهها و بیرون از دانشکدهها گسترش دهیم، اینکه ما در دانشکدهها چه برنامههایی داشته باشیم نیاز به تفکر و تأمل دارد که یکی از آنها تعریف مخاطب برای برنامههای بسیج است.
وی با بیان اینکه شاید نخستین مخاطب برنامههای بسیج خود ما هستیم، بیان کرد: باید فکر کنیم این تلاشی که در بسیج داریم برای خود ما چگونه خواهد بود و مخاطب بعدی نیز دانشجویان هستند و به نظر میرسد یکی از انتظاراتی که از بسیج اساتید به عنوان معلمان دانشگاه میرود، مد نظر قرار دادن دانشجویان است.
رئیس بسیج اساتید دانشگاه علامهطباطبائی همچنین در مورد انتظار مقام معظم رهبری از بسیج اساتید دانشگاه، گفت: مقام معظم رهبری در یکی از بیاناتشان میفرمایند، «وظیفه استاد بسجی حضور به موقع، مخلصانه و تأثیرگذار در دانشگاه و پرورش انسانهای دانشمند و با ایمان در تراز شهید چمران است». یا در جای دیگری میفرمایند، «اساتید با مثبتاندیشی، تعهد، امیدواری، اعتقاد به مبانی دینی و اصالتهای میهنی، مسائل انقلابی و احساس مسئولیت میتوانند بر فکر و حرکت دانشجو اثرگذار باشند، اساتید باید جوان را با هویت و استقلال ملی آشنا سازند».
وی یادآور شد: مخاطب ما، خودمان، دانشجویان و همکاران هیئت علمی هستند، همکاران ما یا دیدگاههای ارزشی داشته و نگاه نزدیکی با جمهوری اسلامی دارند و یا همکارانی که دید نزدیکی نیز ندارند ما باید برای هر کدام از آنها برنامه داشته باشیم و بتوانیم به سمت آنها برویم و در واقع بسیج اساتید باید بتواند اقناع کننده باشد.
چشم جامعه به دانشگاهها و به ویژه بسیج اساتید است
معتمدی در پایان با بیان اینکه مخاطب دیگر بسیج اساتید جامعه است، خاطرنشان کرد: حساسیتی که بسیج اساتید نسبت به مسائل جامعه باید داشته باشد مهم است و ما کسانی هستیم که با هزینه این دانشگاه تحصیل کردهایم و چشم جامعه به دانشگاهها و به ویژه بسیج اساتید که دل در گرو ارزشهای انقلاب اسلامی دارد، است و باید تلاش کنیم تا در حل کردن مشکلات نظام نقش داشته باشیم.