مدیر امور پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی برای هفته پژوهش سه هدف را برشمرد و گفت: تحقق سه شعار «پژوهشهای تقاضامحور، زیربنای اقتصاد مقاومتی، کارآفرینی و توسعه پایدار»، «ارتقای جایگاه دانشگاه در نظام رتبهبندی با توسعه پژوهشهای بینالمللی» و «هیئت علمی اندیشمند، پشتوانه کمیت و ضامن کیفیت پژوهشهای بنیادی» اهداف محوری هفته پژوهش هستند.
عبدالساده نیسی در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار عطنا درباره دهه پژوهش در دانشگاه علامه طباطبائی بیان کرد: در هفته پژوهش که آن را در دانشگاه به دهه پژوهش و فناوری ارتقای دادهایم سه شعار محوری و هدفمند در نظر گرفته شد.
وی این سه شعار را «پژوهشهای تقاضامحور، زیربنای اقتصاد مقاومتی، کارآفرینی و توسعه پایدار»، «ارتقای جایگاه دانشگاه در نظام رتبهبندی با توسعه پژوهشهای بینالمللی» و «هیئت علمی اندیشمند، پشتوانه کمیت و ضامن کیفیت پژوهشهای بنیادی» برشمرد.
نیسی با بیان اینکه برنامههای دهه پژوهش در دانشگاه علامه طباطبائی بر اساس همین شعارها و اهداف برنامهریزی شده بود، افزود: در زمینه پژوهشهای تقاضامحور ما معتقد هستیم که استادان دانشگاه علامه طباطبائی دارای فعالیتهای تحقیقات اصیل هستند و بر همین اساس نیز جامعه متقاضی آنها بوده و به نوعی برای برطرف کردن مشکلات خود به پژوهشهای استادان ما احتیاج دارد.
وی اضافه کرد: در زمینه ارائه راهحل برای برطرف کردن مشکلات کشور نیز نشستهایی را با همین عنوان برگزار کردیم، ضمنآنکه دفتر ارتباط دانشگاه با صنعت نیز در دانشگاه علامه طباطبائی توانست طرحهای زیادی را در این زمینه جذب کند.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی به دستور رئیس این دانشگاه در زمینه اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اعتقاد داریم اقتصاد مقاومتی فقط در دانشکده اقتصاد نیست بلکه در سایر حوزهها نیز باید دنبال شود و در این زمینه همایشهایی را در چهار دانشکده اقتصاد، حقوق و علوم سیاسی، مدیریت و حسابداری و علوم اجتماعی در نظر گرفتهایم که یا به صورت همزمان و یا اینکه طی زمانهای مختلف برگزار میشود.
وی درباره این موضوع تصریح کرد: بسیاری از مدیران و مسئولان اجرایی کشور و همچنین استادان و پژوهشگران از 16 دانشگاه برتر کشور در این همایشها شرکت میکنند و بعد از آن نیز جمعبندی این چهار همایش در چهار دانشکده مختلف دانشگاه علامه طباطبائی در یک همایش بزرگ با حضور مسئولان کشوری در پژوهشکده اقتصادی ارائه میشود.
نیسی با بیان اینکه ما در دانشگاه به کارآفرینی بسیار اعتقاد داشته و باید به سمت شرکتهای دانشبنیان حرکت کنیم، گفت: در بخش پژوهش سمت و سوی فعالیتهای ما باید در زمینه کارآفرینی باشد و در این زمینه تاکنون در مرکز رشد واحدهای فناوری و نوآوری علوم انسانی و علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی کارهای خوبی صورت گرفته است.
وی در ادامه آموزش و پژوهش را مکمل همدیگر دانست و اظهار کرد: بعد از انجام پژوهش و ارائه آموزش باید به سمت ایجاد کارآفرینی حرکت کنیم که در این خصوص رویداد چکاوک در دانشگاه علامه طباطبائی نمونه خوبی بوده است.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه ما در دانشگاه میخواهیم از طریق علوم انسانی به هر شکلی به جامعه کمک کنیم، افزود: در زمینه بینالملل ما جزء دانشگاههایی انتخاب شدهایم که وزارت علوم به ما مجوز داده است تا با برنامهریزی و ارتقای فعالیتهای علمی و پژوهشی به شاخصهایی دست پیدا کنیم.
رونمایی از 60 عنوان کتاب چاپ اول در بازه زمانی از تاریخ اول آبانماه 95 تا 30 مهرماه 96 از دیگر برنامههای اختتامیه هفته پژوهش در دانشگاه است.
وی در ادامه بیان کرد: در راستای اجرای دقیق پروژههای اقتصاد مقاومتی در کشور ارتقای پنج دانشگاه و پنج واحد پژوهشی برتر کشور به تراز بینالمللی توسط وزارت علوم به تصویب رسیده است که دانشگاه علامه طباطبائی یکی از آنها است.
نیسی با بیان اینکه برای دستیابی به این شخاصها فقط از طریق کمیت نیست بلکه کیفیت هم در نظر گرفته شده است، گفت: کیفیت در حوزه پژوهش از طریق ارجاع سنجیده میشود.
وی افزود: وقتی یک مقاله چاپ میشود یا تعداد ارجاعی که دیگران برای پژوهشهای دیگر مورد استفاده قرار دادهاند، در نظر گرفته میشود و یا در بخش تقاضامحور یعنی اینکه چه میزان شرکتها، مؤسسات و یا اشخاص به صورت خصوصی و دولتی به آن نیاز داشته باشند مورد ارزیابی قرار میگیرد.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی خاطرنشان کرد: موفقیت در زمینههای علمی و پژوهشی بدون عضو هیئت علمی امکانپذیر نیست و برای موفقیت در عرصههای علمی و پژوهشی فقط بخش پژوهش دانشگاه مؤثر نیست بلکه همکاری آن با سایر بخشهایی چون بینالملل، انتشارات، کتابخانه و مرکز رشد و کارآفرینی است که موجب سطح یک شدن دانشگاه و حفظ تراز بینالمللی آن میشود.
وی در ادامه به برگزاری برنامههای هفته پژوهش در سطح دانشکدههای دانشگاه علامه طباطبائی اشاره کرد و گفت: برگزاری کرسیهای علمی، نشستهای تخصصی، نقد کتاب، کارگاه، سخنرانی علمی، نشستهای حل مشکلات کشور و مواردی از این قبیل از جمله برنامههای هفته پژوهش در دانشکده بوده است.
نیسی با بیان اینکه در طول یکهفته و یا 10 روز مختص پژوهش و فناوری فقط به دنبال برگزاری سخنرانی توسط استادان نیستیم، افزود: در این هفته استادان و اعضای هیئت علمی نتایج تحقیقات علمی و پژوهشی خود در طول یکسال را به دیگران ارائه می دهند.
وی تصریح کرد: برنامههای هفته پژوهش در دانشکده به صورت برنامهریزی شده در شورای پژوهشی دانشگاه به تصویب رسیده است و طی هفته پژوهش نیز استادان و اعضای هیئت علمی سعی میکنند دستآوردهای خود در زمینههای مختلف را ارائه کنند که حرکت بسیار خوبی است.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی یادآور شد: ما به دنبال این هستیم که ارائه دستآوردهای علمی استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه در قالبهای مختلف فقط مختص هفته پژوهش نباشد بلکه در طول سال و نیز طی یک یا دو هفته در میان یک یک روز را به ارائه کارهای پژوهشی اختصاص دهیم.
وی درباره همین موضوع افزود: در این روز بهخصوص در دانشکدهها نه کلاس و نه جلسهای برگزار شده و استادان و دانشجویان دوره دکتری نتایج علمی و پژوهشی خود را در اختیار سایر دانشجویان دانشکده در قالب سخنرانی و یا نشست علمی ارائه کرده و آنان نیز به نقد و بررسی آن میپردازند.
نیسی با بیان اینکه این کار از سنگینی برنامههای هفته پژوهش میکاهد و موجب میشود تا دانشجویان و عموم استقبال بیشتری از برنامههای علمی و پژوهشی داشته باشد، خاطرنشان کرد: مراسم مختص هفته پژوهش در سطح دانشگاه روز 29 آذرماه در پردیس مرکزی برگزار میشود.
وی سخنرانی رئیس دانشگاه و معاون پژوهشی را از جمله اختتامیه هفته پژوهش برشمرد و گفت: یکی از تفاوتهای امسال اختتامیه هفته پژوهش با سالهای گذشته برگزاری میزگرد بهینهسازی پژوهشهای دانشگاهی با حضور تعدادی از پژوهشگران برتر دانشگاه است.
نیسی با اشاره به اینکه در اختتامیه هفته پژوهش از استاد پژوهشگر هر دانشکده تقدیر میشود، اذعان کرد: انتخاب اساتید برتر برای هفته پژوهش کاملاً توسط دانشکده انجام میشود و ما فقط شاخصها را تعیین میکنیم.
وی درباره همین موضوع افزود: با حضور یک نفر از هر گروه آموزشی یا مدیر گروه کمیتهای تشکیل شده و سپس امتیازهای پژوهشی استادان را محاسبه و صورت جلسه آن را برای ما میفرستند البته باید هر استاد در سامانه پژوهش آثار و اطلاعات خود را ثبت کند، ضمنآنکه تا جایی که ممکن است اهرمهایی را به کار گرفتهایم که که انتخابهای درستی در این حوزه انجام شود.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی در اختتامیه روز پژوهش در دانشگاه علامه طباطبائی دو نفر شامل یک پژوهشگر بتر حوزه علوم انسانی که به وزارت علوم معرفی میشود و یک نفر نیز به عنوان پژوهشگر برتر علوم پایه مورد تقدیر قرار میگیرند، گفت: همچنین از کسانی که در طول سال مقامها و عنوان خاص پژوهشی را کسب کرده باشند مورد تقدیر قرار میگیرند.
وی همچنین خبر داد: دکتر مقصود امیری، عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی که به جمع دانشمندان یک درصد پر استناد جمهوری اسلامی ایران در سطح بین المللی پیوست، دکتر کورش صفوی که کتاب او با عنوان «فرهنگ توصیفی مطالعات ادبی» در سومین جشنواره «نشان دهخدا» به عنوان «شایسته تقدیر» انتخاب شد و یک استاد که بیشتر طرحآوری را برای دانشگاه در حوزه ارتباط دانگاه با صنعت داشته باشد مورد تقدیر قرار میگیرند.
نیسی با اشاره به اینکه از هر دانشکده یک نفر به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شده که در روز اختتامیه هفته پژوهش مورد تقدیر قرار میگیرد، بیان کرد: همچنین رونمایی از 60 عنوان کتاب چاپ اول در بازه زمانی از تاریخ اول آبانماه 95 تا 30 مهرماه 96 از دیگر برنامههای اختتامیه هفته پژوهش در دانشگاه است.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اینکه در برنامه اختتامیه هفته پژوهش از پژوهشگر برتر در مقطع دکتری، پژوهشگر برتر شاهد و ایثارگر و کارشناسان معاونت پژوهشی نیز تقدیر میشود، خاطرنشان کرد: در سطح دانشکدهها نیز از پژوهشگران رتبههای دوم و سوم مقطع دکتری و یک نفر در مقطع کارشناسی ارشد و کارشناس پژوهشی دانشکدهها تقدیر میشود.
نیسی در پایان با بیان اینکه برای صرفجویی در کاغد دیگر کارنامه فعالیت معاونت پژوهشی را چاپ نمیکنیم، گفت: برای اینکه در مصرف تا جایی که ممکن است صرفهجویی کنیم تمام نامهها، اسناد، مدارک، برنامههای و مواردی از این قبیل که باید به صورت کاغذ چاپ شوند را از طریق الکترونیکی در اختیار استادان و اعضای هیئت علمی میگذاریم.