معاون پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی در مراسم تقدیر از تیمهای موتکورت دانشگاه علامه گفت: موت آکادمی یا رقابتهای شبیهسازی دادرسیهای حقوقی یک تشکیلاتی است که میتواند سمبل و نماد حضور بینالمللی دانشگاه علامه طباطبائی در عرصههای مختلف علمی و پژوهشی باشد.
به گزارش خبرنگار عطنا، آیین معارفه و آشنایی با فعالیتهای موت آکادمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی به همراه مراسم تقدیر از تیمهای افتخار آفرین در مسابقات بینالمللی موتکورت در سال گذشته، در سالن شهید بهشتی دانشکده حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم بهزاد رضویفرد گفت: امروزه موت یا مرکز شبیهسازی دادرسیهای ملی و بینالمللی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی به جایی رسیده است که برای دانشجویان جشن ورودی برگزار میکند و زمانی این شبیه یک رؤیا بود.
وی افزود: این اندیشه و ایده یعنی موت آکادمی در زمان ریاست ضیاییبیگدلی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی پایهگذاری شد و بعد از یک دهه توقف فعالیت در این زمینه دوباره به جریان افتاد.
رضویفرد تصریح کرد: سه سال قبل بود که با سازماندهی مجدد دوباره فعالیت در زمینه موت آکادمی را آغاز کردیم و هیچ وقت هم فکر نمیکردیم با این میزان استقبال از سوی دانشجویان، استادان و دانشگاه روبهرو شویم.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه سیستم نرمافزاری دانشگاه علامه طباطبائی مسئله موت آکادمی را به خوبی درک کرده است، بیان کرد: دانشگاه علامه به نوعی به اعزام تیمهای مختلف موت به رقابتهای ملی و بینالمللی اعتقاد پیدا کرده است و دلیل آن نیز این است که در دوره مدیریت جدید دانشگاه، دفتر همکاریهای بینالمللی فعال شده است و یکی از حوزههای مهم آن نیز موت آکادمی است.
معاون پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه تیمهای مودت آکادمی هنوز با مشکلات و کاستیهایی مواجه هستند، گفت: من از دانشجویان که واقعاً از نخبگان ما در دانشکده هستند و در این حوزه همکاری دارند و همچنین از استادان و مدیران محترم گروههای آموزشی میخواهم که دلسرد نشوند و مشکلات اینچنینی بیشتر به دلیل ناهماهنگیهای اداری در سطح مختلف دانشکده و دانشگاه است.
وی افزود: عدم هماهنگی بین دانشکده و دانشگاه در زمینه اعزام تیمهای موت آکادمی و برخی از تأخیرها به خصوص در زمینه هزینههای مادی مشکلاتی را برای دانشجویان و استادان ایجاد کرده است که امیدوارم هر چه سریعتر برطرف شود.
رضویفرد خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر بیش از 200 میلیون تومان اعتبار از طرف دانشگاه و مؤسسات و گروههای خارج از دانشگاه برای تیمهای موت آکادمی هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه هزینههای مادی و معنوی زیادی صورت گرفته است تا موت آکادمی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی یک هویت مستقل و تشکیلات مشخص داشته باشد، گفت: فعالیتهای اجرایی این تشکیلات نیز با خود دانشجویان در دانشکده بوده است.
معاون پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی افزود: در هفته پژوهش سال قبل از کتاب «بینالمللیسازی علم حقوق در پرتو شبیهسازی دادرسیهای ملی و بینالمللی» توسط انتشارات دانشگاه علامه رونمایی شد که در برنامه امروز یک نسخه از آن در اختیار کسانی که در آنها تقدیر میکنیم اهدا میشود.
وی با بیان اینکه در هفتههای آینده تلاش میکنیم تا اولین جلسات شورایهای مختلف موت آکادمی را طبق آییننامه و اساسنامه برگزار کنیم، اظهار کرد: از جمله این جلسات شورای سیاستگذاری و شورای علمی مودت آکادمی است.
رضویفرد اضافه کرد: اعضای شورای سیاستگذاری شامل رئیس دانشگاه، معاون پژوهشی، معاون توسعه و مدیریت منابع، مدیر دفتر همکاریهای بینالمللی دانشگاه، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی و معاونان پژوهشی و آموزشی آن، استادان راهنمای تیمها و مدیران اجرایی مراکز هستند.
وی با بیان اینکه تصمیم داریم اولین جلسه شورای سیاستگذاری را با حضور حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی برگزار کنیم، گفت: امیدواریم با برگزاری این جلسات شورا مشکلات را به حداقل برسانیم تا بتوانیم ناهماهنگیها را در زمینه حمایت مالی تیمها به حداقل برسانیم.
رضویفرد یادآور شد: اعضای شورای علمی و پژوهشی موت آکادمی نیز شامل رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی و معاونان پژوهشی و آموزشی آن، مدیران گروههای حقوق خصوصی و اقتصادی، حقوق بینالملل و عمومی و جزاء و جرمشناسی، استادان راهنما و مربیان تیمها و مدیران اجرایی مراکز هستند.
وی با بیان اینکه در نظر داریم از ایدههای اجرایی و علمی مدیران گروهها در تقویت و ارتقا موت آکادمی استفاده کنیم، گفت: موت آکادمی یک تشکیلاتی است که میتواند سمبل و نماد حضور بینالمللی دانشگاه علامه طباطبائی در عرصههای مختلف علمی و پژوهشی باشد.
معاون پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی بیان کرد: فعالیتهای دانشجویان در زمینه موت آکادمی به صورت داوطلبانه، فرادرسی و فوقالعاده است که باید با فعالیتهای آموزشی دانشجویان جمع شود، ضمنآنکه اغلب دانشجویانی که در موت فعال هستند از نخبگان و استعدادهای درخشان بوده که دارای نمرات بالایی را در درسهایی خود کسب میکنند.
وی با اشاره به اینکه گاهی اوقات طعنههایی گفته میشود که چرا دختر و پسر را با هم به کشورهای خارجی برای شرکت در مسابقات موت اعزام میکنید، اذعان کرد: در طول سه سال گذشته که ما دانشجویان دختر و پسر را به مسابقات بینالمللی اعزام کردهایم، هیچگونه مشکلی در این حوزه نداشتیم بلکه با افتخار، سرافرازی و احساس مسؤلیت اعلام میکنیم که این دانشجویان موجب افتخار برای دانشگاه علامه طباطبائی شدهاند.
رضویفرد با بیان اینکه حضور تیمهای موت آکادمی دانشگاه علامه طباطبائی در عرصههای بینالمللی جز افتخار و غرور برای دانشگاه چیزی دیگری نداشته است، گفت: به استادان و دانشجویان اطمینان میدهم که خوشبختانه ریاست دانشگاه علامه طباطبائی با تمام قوا و معاونتهای توسعه و مدیریت منابع و پژوهشی دانشگاه با تمام توان در این زمینه از ما حمایت میکنند.
وی افزود: در زمینه تطبیق شرایط اعضای شرکت کننده در تیمها نیز معاونت پژوهشی به دلیل اینکه باید حضور دانشجو را در برنامههای خارج از کشور برای معاونت توسعه و مدیریت منابع توجیح کند، نظراتی دارد که در این زمینه با مشکلاتی مواجه شدیم که امیدوارم با ساماندهی بهتر و دقیقتر بتوانیم آنها را برطرف کنیم.
رضویفرد یادآور شد: به رغم اینکه ما در زمینه موت آکادمی نتیجهگرا نیستیم ولی امیدوارم در سال جدید تحصیلی شاهد برتری تیمهای دانشکده حقوق و علوم سیاسی در سطح بینالمللی باشیم.
قاسم زمانی، مدیر گروه حقوق عمومی و بینالملل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی نیز گفت: امیدواریم وقتی قرار است کلنگ ساختمان جدید دانشکده حقوق و علوم سیاسی در پردیس مرکزی دانشگاه به زمین زده شود، مکان و فضای مناسبی نیز برای موت آکادمی یا مرکز شبیهسازی دادرسیهای ملی و بینالمللی در نظر گرفته بگیرند.
وی با اشاره به اینکه موت آکادمی برای دانشگاه علامه طباطبائی اهمیت زیادی دارد چون توانسته است افتخارات فراوانی را در سطح ملی و بینالمللی کسب کند، افزود: در این حوزه باید هزینه و برنامهریزی مناسبتری صورت گیرد و فقط به شعار صرف اتکار نشود.
زمانی با بیان اینکه دانشجویان در موت آکادمی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی با کمبود مکان و فضا مواجه هستند، بیان کرد: موت آکادمی دانشگاه علامه طباطبائی در سطح کشور پیشتاز است و نیاز دارد که دیگر نگران مواردی از قبیل هزینههای مادی و مکان فیزیکی نباشد.
وی اضافه کرد: امروز جای بسی خوشحالی است که موت آکادمی زمینه ارتباط و پیوند فارغالتحصیلان با دانشکده را فراهم کرده است و تبدیل به حلقه وصل میان نسل گذشته، مسل فعلی و نسل آینده شده است و این را به فال نیک میگیریم تا بتوانیم با انتقال تجربههای موفقتر عمل کنیم.
مدیر گروه حقوق عمومی و بینالملل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی اظهار کرد: باید مراقب باشیم دانشجویانی که در حوزه موت آکادمی فعال هستند به خصوص کسانی که در رقابتهای ملی و بینالمللی حضور پیدا میکنند به فرآیند تحصیل آنها در دانشگاه لطمه وارد نشود.
وی درباره همین موضوع تصریح کرد: دانشجویانی که در موت آکادمی فعال هستند نباید برای توجیح غیبتهای خود در کلاس درس به لطایف الحیل متوسل شوند و یا خدای نکرده از ترم محروم شوند و ما نیز در گروه حقوق عمومی و بینالملل مصوبهای داریم که استادان و دانشجویانی که با ما در موت آکادمی همکاری دارند، حمایت مؤثرتری شوند.
زمانی افزود: برای دانشجویانی که در حزوه موت آکادمی فعال هستند میتوانیم تسهیلاتی برای ورود به مقاطع بالاتر در نظر گرفته یا در زمینه کسر و کاهش خدمت سربازی به آنها کمک کنیم.
وی با اشاره به اینکه دانشکده با همکاری دانشگاه باید جلسه تشکیل داده و این مشکلات را به گوش وزارت علوم برساند تا برای آن چارهاندیشی شود، گفت: حضور دانشجویان موت آکادمی در عرصهها و رقابتهای ملی و جهانی نشان از همبستگی دارد چون با دیگر دانشجویان دنیا رقابت کرده و آشنا میشوند.
زمانی با بیان اینکه حضور دانشجویان حقوق در عرصههای بینالمللی نشان دهنده ورود حقوق به عرصه جهانی است، بیان کرد: با جهانی شدن حقوق کیفری و بینالمللی و مواردی از این قبیل شاهد هستیم که این رشته موجب حلقه اتصال افراد به یکدیگر شده است.