۳۰ شهريور ۱۳۹۶ ۱۷:۲۴
solh 1

روز جهانی صلح 2017 با شعار «همه با هم برای صلح: احترام، امنیت و منزلت برای همه» برگزار شد. تمرکز اصلی سازمان ملل متحد در برگزاری مراسم روز جهانی صلح 2017 معطوف به بحران پناهجویان و مهاجران بود. بحرانی که بی‌تردید زاییده عدم برقراری صلح در جهان است.

محسن سیداحمدی*-عطنا؛ در میان جنگ و خونریزی، بحران‌های حقوق بشری و قدرت‌نمایی های سیاسی این روزها، روز جهانی صلح کم‌رنگ‌تر از گذشته فرا رسید و پرنده صلح دست کم تا سال آینده در انتظار جهانی صلح‌مدار و عاری از خشونت خواهد نشست.

شاید هنگامی که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در 30 نوامبر 1981 قطعنامه نام‌گذاری روز جهانی صلح را به تصویب رساند، گمان نمی‌کرد که در کمتر از 40 سال آینده بحران‌هایی از جنس داعش، کشتار مسلمانان در میانمار، جنگ داخلی سوریه و صدها اقدام تروریستی خشونت‌بار به طور همزمان در جای جای کره زمین اتفاق بیفتد. بحران‌هایی که آن چنان جو عمومی را به خود مشغول داشته‌اند که حتی به ترویج ظاهری صلح آن طور که در قطعنامه مجمع عمومی ملل متحد آمده است یعنی «روزی برای توسعه آرمان‌های صلح‌طلبانه بین تمامی کشورهای جهان و مردمان آنها» هم مجال بروز و ظهور ندادند.

193 کشور عضو ملل متحد، بخش‌های خصوصی، جوامع مدنی و دانشگاهی با همکاری یکدیگر در حمایت از قبول بدون تبعیض پناهجویان و مهاجران قدم برداشته و با همکاری سازمان ملل متحد کمپین «همه با هم» را راه‌اندازی کردند.

سازمان ملل متحد با تمرکز بر روی موضوع پناهجویان در صدد است تا در سال پیش رو آن دسته از کشورهایی را که گمان می‌کنند با پذیرش پناهجویان و مهاجران زمینه بحران‌های مادی و اقتصادی را برای کشور خود فراهم می‌کنند، ضمن در نظر داشتن دغدغه‌های ها، توجه‌شان را به نقطه مشترک آنها در اینکه همگی نوع بشر هستند و می‌بایست از یکدیگر حمایت کنند جلب کند.

سازمان ملل متحد با تمرکز ویژه بر مسئله پناهجویان که یکی از اصلی‌ترین بحران‌های بین‌المللی حال حاضر دنیا است و می‌تواند زمینه‌ساز بروز اختلاف بین کشورهای درگیر در این موضوع شود، انتخاب هوشمندانه‌ای در راستای برقراری صلح انجام داده و امید آن می‌رود با وجود کارنامه موفق 10 ساله آقای گوترش در کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، قدم‌های مثبتی در این راستا برداشته شود.

*دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه علامه طباطبائی

مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد