۰۸ شهريور ۱۳۹۶ ۰۲:۳۲
کد خبر: ۱۳۷۰۰۲
zia-hashemi-4

سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از فروش ۱۲ هزار میلیارد تومان محصولات فناورانه و صادرات ۵۲۰ میلیون دلار محصولات دانش‌بنیان خبر داد و گفت: در سال گذشته ۳۰ هزار شغل پایدار در مراکز رشد کشور ایجاد شده است.


به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، سیدضیاء هاشمی در پنجمین جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری افزود: در راستای اهداف چشم‌انداز ۱۴۰۴ جمهوری اسلامی ایران باید به کشور توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی و علمی در منطقه تبدیل شود.


وی با تاکید بر اینکه یکی از سیاست‌های اصلی دولت ایجاد هم‌افزایی میان علم، تحقیقات و فناوری در جهت تحقق اقتصاد دانش‌بنیان است، اظهار کرد: بدون شک بدون فراهم‌آوردن ابزارها و مدیریت آنها در روند تحقق اقتصاد مبتنی بر علم و فناوری خلل ایجاد می‌شود و از این رو نیازمند تفاهم و همکاری ملی هستیم.


هاشمی تاکید کرد: همکاری میان نهادها می‌تواند نقش اساسی در شکل‌گیری اقتصاد دانش‌بنیان داشته باشد.


سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه ویژگی‌های نوین اقتصاد جهانی تمرکز بر خلق و توسعه دانش، ایده، نوآوری، خلاقیت و فناوری است، خاطرنشان کرد: این امر باعث می‌شود که تحقیقات و نوآوری نه‌تنها یک عامل اصلی بلکه موتور محرک اقتصادهای نوین در حال توسعه است.


وی تاکید کرد: چنین اقتصادهایی که بر پایه دانش فناوری استوار شده‌اند قطعا از پویایی بالایی برخوردارند و کمتر تحت تاثیر عوامل اجتماعی و سیاسی قرار می‌گیرند.


هاشمی با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال یادآور شد: بدون‌شک یکی از ابزارهای این امر اشتغال پایدار، پی‌ریزی اقتصاد کشور بر پایه دانش نوآوری و فناوری است. بر این اساس تعبیر اقتصاد مقاومتی تا حدود زیادی مبتنی بر اقتصاد دانش‌بنیان است.


سرپرست وزارت علوم با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر مرجعیت علمی ایران در منطقه و جهان اظهار کرد: با تاکیدات سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بر مرجعیت علمی کشور بیش از پیش وظیفه جامعه علمی و فناوری کشور را برای تحقق این امر مهم سنگین‌تر می‌کند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص سرمایه‌های انسانی فکری و دانشی خاطرنشان کرد: در حال حاضر چهار میلیون دانشجو و ۱۰۰ هزار عضو هیات علمی و خیل عظیم دانش‌آموختگان دانشگاهی ظرفیت زیادی را در کشور ایجاد کرده که می‌توان با بهره‌برداری از این پتانسیل بزرگ کشور را به سمت دانش‌بنیان کردن اقتصاد و تولید سوق داد.


هاشمی اضافه کرد: وجود این نیروی انسانی عظیم موجب شده است که امروز براساس اطلاعات یک پایگاه معتبر جهانی ایران از لحاظ تولید مقالات علمی در جایگاه شانزدهم جهانی و رتبه اول جهان اسلام و منطقه قرار گیرد.


سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به وضعیت تولید علم کیفی یادآور شد: در حال حاضر ۲۱۰ دانشمند ایرانی در میان دانشمندان یک درصد برتر دنیا قرار گرفته‌اند. ضمن آنکه دانشمندان ما توانسته‌اند حدود دو درصد مقالات علمی را تولید کنند در حالی که ایران یک درصد جمعیت جهان را دارد.


وی با تاکید بر اینکه ایران در سال ۲۰۱۶ از نظر شتاب رشد علمی در مرتبه نخست ایستاده است، گفت: این در حالی است که توسعه علمی در بسیاری از کشورهای توسعه یافته صفر یا منفی بوده است.


هاشمی با اشاره به زیرساخت‌های علمی کشور افزود: وجود یک هزار دانشگاه و موسسه آموزش عالی، وجود بیش از ۷۰۰ پژوهشگاه و موسسه پژوهشی، ۴۱ پارک علم و فناوری، ۱۷۹ مرکز رشد، ۳۵۷ انجمن علمی و ۱۱۵۰ شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک‌های علمی و فناوری و همچنین وجود ۴۵۰۰ واحد فناور پتانسیل عظیمی را برای کشور در تبدیل علم به فناوری ایجاد کرده است.


سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه پارک‌های علم و فناوری در سال‌های اخیر رشد خوبی در تولید محصولات فناورانه داشته‌اند، اظهار کرد: در سه سال اخیر شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد ۱۲ هزار میلیارد تومان فروش ناشی از محصولات فناورانه داشته‌اند ضمن آنکه ۵۲۰ میلیون دلار صادرات به کشورهای دیگر داشته‌اند.


وی ایجاد تحرکات در انگیزش در جامعه دانشگاهی به سمت نوآوری را از ضروریات امروز کشور نام برد و اضافه کرد: رشد نوآوری در ایران رشد قابل قبولی را داشته است به طوری که ایران در سال ۲۰۱۷ در شاخص نوآوری در رتبه ۷۵ قرار گرفته است که رشد قابل قبولی را نسبت به سال‌های قبل نشان می‌دهد.


هاشمی عرضه ۱۲۵۰ محصول تجاری‌سازی و ارائه ۵۰۰۰ تقاضا از سوی مراکز آموزشی و هسته فناوری برای استقرار در پارک‌های علم و فناوری را از دیگر اقدامات کشور در راستای توسعه علمی نام برد و گفت: در سال گذشته ۳۰ هزار شغل پایدار در مراکز رشد ایجاد شده است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار