۰۶ شهريور ۱۳۹۶ ۱۵:۵۱
Salar-Amoli

حسین سالارآملی، رئیس مرکز همکاری‌های بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل، از انعقاد 374 پروژه مشترک تحقیقاتی میان دانشگاه‌های ایران و خارج از کشور در دوران فعالیت دولت یازدهم خبر داد.

به گزارش عطنا به نقل از ایرنا، حسین سالارآملی اظهار داشت: آمار پروژه های مشترک تحقیقاتی میان دانشگاه های ایران و دیگر کشورها در سالهای 92 تا 95 به ترتیب، 17 ، 27 ، 95 و 235 پروژه بوده است که عمدتا در قالب برنامه های جندی شاپور، ایکارد و ایرانیان مقیم خارج به اجرا درآمده است.
برنامه پژوهشی جندی‌شاپور که از سال 1383 آغاز شده است، توسط مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی و بخش همکاری و فعالیت فرهنگی سفارت فرانسه- SCAC (زیر پوشش سفارت فرانسه در ایران) با فراخوان سالانه اجرا می شود و هدف اصلی آن ارتقا و گسترش همکاری‌های پژوهشی علمی و فنی پیشرفته میان پژوهشگران دو کشور ایران و فرانسه است.
برنامه «همکاری‌های بین‌المللی برای توسعه پژوهش‌های کاربردی- ایکارد» (ICARD) نیز یکی از طرح های مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم است که در قالب حمایت مالی از همکاری‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاهها با محققان و متخصصان خارج از کشور اجرا می شود.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل به آمار ملاقات مسئولان وزارت علوم با وزیران علوم و فناوری کشورهای مختلف در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: تعداد ملاقات با وزیران علوم دیگر کشورها در سال 92، سه مورد بود که این آمار به خاطر میزبانی تهران از اجلاس جنبش عدم تعهد (NAM ) در سال 93 به 31 وزیر افزایش یافت و در سالهای 94 و 95 نیز به ترتیب ملاقاتهایی با 14 و 16 وزیر علوم کشورهای خارجی صورت گرفت.
وی ادامه داد: همچنین در زمینه حضور رئیسان دانشگاه های معتبر خارجی در ایران برای توسعه همکاری ها نیز از سال 92 تا 95 به ترتیب 9، 18، 93 و 105 نفر به کشور آمده اند.
سالارآملی خاطرنشان کرد: تعداد کشورهایی که کرسی زبان فارسی در آن از سوی این وزارت دایر شده است نیز از سال 92 تا 96 به ترتیب 26، 27، 29، 31 و 37 کشور بوده است.
وی درخصوص تعداد کرسی‌های زبان فارسی وزارت علوم در دانشگاه های مختلف دنیا نیز توضیح داد: تا سال 92، تعداد 44 کرسی زبان فارسی در دانشگاه های مختلف دنیا وجود داشت که اکنون این آمار به 59 کرسی افزایش یافته است و آمار دانشجویان خارجی زبان فارسی در کرسی های خارج از کشور نیز در این مدت از دو هزار و 800 نفر به چهار هزار و 250 نفر رسیده است.
رئیس مرکز همکاری های بین المللی وزارت علوم یادآور شد: در زمینه بهره‌گیری از توان ایرانیان نخبه خارج از کشور در سمینارها و دوره‌های آموزشی نیز از سال 92 تا سال گذشته به ترتیب 246، 269، 342 و 527 عضو هیات علمی برای همکاری های آموزشی و پژوهشی به ایران آمدند.
وی ادامه داد: آمار شرکت اعضای هیات علمی برای ارائه مقاله در کنفرانس ‌ها نیز از سال 92 تا 96 به ترتیب 117، 440، 498، 541 و 256 نفر بوده که مجموع آن یک هزار و 852 نفر می شود و از ابتدای امسال تاکنون نیز 256 روادید برای اعضای هیات علمی تقاضی حضور در کنفرانس های بین المللیی صادر شده است.
سالارآملی اظهار کرد: همچنین از سال 92 تا 95 به ترتیب 760، یک هزار و 347، یک هزار و 484، دو هزار و 56 استاد خارجی برای تدریس، تحقیق و شرکت در کارگاه های آموزشی و رویدادهای علمی به ایران سفر کردند و از ابتدای امسال تاکنون نیز دانشگاه های ایران، میزبان 698 استاد خارجی بوده اند.
وی درخصوص استفاده اعضای هیات علمی دانشگاه ها و مراکز علمی از فرصت مطالعاتی خارج کشور نیز گفت: در سال 94، تعداد 235 عضو هیات علمی دانشگاه های ایران از فرصت مطالعاتی خارج کشور بهره مند شدند که این آمار در سال 95 به 339 نفر افزایش یافت و از ابتدای امسال تاکنون نیز 49 عضو هیات علمی از این فرصت تحقیقاتی استفاده کرده اند.
سالارآملی آمار پذیرش دانشجویان غیرایرانی بورسیه در فاصله سالهای 92 تا 95 را به ترتیب، یک هزار و 190، یک هزار و 133، یک هزار و 115 و یک هزار و 614 نفر ذکر کرد و گفت: همچنین در این سالها به ترتیب، 574، 936، یک هزار و 487 و یک هزار و 588 نفر دانشجوی غیرایرانی غیربورسیه در دانشگاه های کشور پذیرش شده اند.
وی راه اندازی 11 دوره مشترک میان دانشگاه های برتر کشور و دانشگاههای برتر دنیا همچون دلف هلند، ماستریخ هلند، کالسروهه آلمان، کایست کره جنوبی، پیکاردی فرانسه، لوند سوئد و جنوا ایتالیا را از جمله اقدامات علمی بین المللی صورت گرفته در دولت یازدهم عنوان کرد.
رئیس مرکز همکاری های بین المللی وزارت علوم خاطرنشان کرد: ورود دانشگاه های کشور به 6 پروژه بزرگ بالای یک میلیون یورو و اخذ اعتبار بین المللی 7.5 میلیون یورویی از اتحادیه اروپا برای سال 2017میلادی نیز از دیگر اقدامات دولت یازدهم در راستای گسترش همکاری های تحقیقاتی بین المللی است.