۰۲ شهريور ۱۳۹۶ ۲۱:۳۱
sattari

معاون علمی رئیس جمهوری: بسیاری از مسائل و چالش‌های جدی موجود در کشور پاسخ‌هایی از جنس فناوری و نوآوری دارد و لذا نظام علم و فناوری کشور باید در قبال آنها واکنش نشان دهد.

به گزارش عطنا، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در یادداشتی در روزنامه ایران بر اهمیت بالای شرکت‌های دانش‌بنیان برای دولت دوازدهم تاکید کرده و از آن با عنوان تحقق اقتصاد مقاومتی و اشتغال‌زایی یاد کرده است که در ادامه می‌خوانیم؛

ارتقای سهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اجرای پروژه‌ها و طرح‌های کلان ملی و بین‌المللی: با توجه به رویکرد اجرایی و عملیاتی دولت یازدهم مبنی بر اجرایی‎سازی قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان (مصوب ۱۳۸۹) که تا سال ۱۳۹۲، اجرای جدی آن به تعویق افتاده بود،‌ اقدامات مناسبی در جهت توسعه و تقویت این شرکت‌ها انجام شده است. اکنون زمان آن رسیده است که شاهد ایفای نقش جدی این شرکت‌ها در اقتصاد و مشارکت جدی این شرکت‌ها در پروژه‌ها و طرح‌های بزرگ کشور در عرصه ملی و بین‌المللی باشیم. بر این اساس، تعریف و تدوین طرح‌های کلان ملی فناوری و بهره‌گیری از توان شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی،‌ الزام دستگاه‌های اجرایی برای تدوین و اجرای پیوست فناوری در پروژه‌های کلان خود،‌ عضویت در شورای اقتصاد و کمک به پیشبرد اهداف پیوست فناوری در پروژه‌های کلان در قالب بازارسازی برای شرکت‌های دانش‌بنیان، بهره‌گیری از ظرفیت‌های ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای بازارسازی محصولات دانش‌بنیان و... از جمله برنامه‌های فراروی معاونت در مسیر دستیابی به این هدف خواهد بود. ارائه راهکارهای فناورانه با ارتقای توان فنی داخلی برای حل مسائل و چالش‌های راهبردی و کلان کشور: بسیاری از مسائل و چالش‌های جدی موجود در کشور پاسخ‌هایی از جنس فناوری و نوآوری دارد و لذا نظام علم و فناوری کشور باید در قبال آنها واکنش نشان دهد. چالش‌هایی همچون بهینه‌سازی مصرف انرژی، خشکسالی و کم‌آبی، مدیریت کارآمد محیط‌ زیست، مشکل ریزگردها و آلودگی هوا و... مثال‌هایی از چالش‌های جدی فراروی اقتصاد کشور هستند و بر این اساس، ارائه راهکارهای فناورانه، نوآورانه و دانش‌بنیان به این چالش‌ها یکی از راهبردهای اساسی معاونت در دوره پیش رو خواهد بود. ارتقای توان صادرات محصولات دانش‌بنیان و افزایش جذب سرمایه‌گذاری و همکاری‌های خارجی در طرح‌های فناورانه: دستیابی به بازارهای بین‌المللی و حجم صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان یکی از شاخص‌های توسعه فناوری و اقتصادی در هریک از کشورهای جهان است. بدین ترتیب،‌ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش خواهد کرد تا در دوره پیش رو، از طریق توانمندسازی شرکت‌ها با مشارکت دولت و بخش خصوصی و بهره‌گیری از حمایت‌های مشروط، زماندار و هدفمند برای ایجاد زیرساخت‌های لازم، ارتقای حجم و کیفیت صادرات دانش‌بنیان کشور را محقق سازد. رویکرد اصلی معاونت درخصوص همکاری‌های بین‌المللی و تبادل فناوری نیز، ایجاد بستر مناسب برای فعالیت بازیگران نظام نوآوری، بویژه شرکت‌های نوآور و دانش‌بنیان خواهد بود. به بیان دیگر، معاونت می‌کوشد شرایط، امکانات و زیرساخت مناسب برای نقش‌آفرینی شرکت‌های فناور و نوآور ایرانی در عرصه بین‌المللی را هموار نماید.
بسیار مایه خرسندی است تا در طلیعه دولت دوازدهم و در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری(مدظله) به سال «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» نام نهاده شده است، در سایه توفیقات شرکت‌های دانش‌بنیان از منظر تعداد، میزان فروش و ایجاد اشتغال، نویدبخش افق‌های جدیدی باشیم که بر گستره اقتصاد دانش‌بنیان کشور در حال گشودن است. بر همگان است تا چشم بر این افق‌های نو بدوزند و با دستان پرامید، آینده‌ای روشن برای ایران اسلامی بنا نهند. ان‌شاءالله...