۲۵ تير ۱۳۹۴ ۰۰:۴۸
کد خبر: ۱۲۴۳۱
رییس جمهور مذاکرات هسته‌ای ایران با شش قدرت جهانی را در تاریخ دیپلماسی دنیا اقدامی بی سابقه و کم‌نظیر دانست و اظهار داشت: توافقی که انجام شد در تاریخ ماندگار شد و فرزندان آینده این مرز و بوم به متن این توافق افتخار خواهند کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیأت دولت با اشاره به اینکه امروز روز ویژه و بی‌نظیری برای هیأت وزیران محسوب می‌شود، گفت: قضاوت من این است که با این توافق تاریخ ایران ورق خورده است و تصور غلطی که از اول انقلاب تا امروز در سطح افکار عمومی غرب و مسئولین بلندپایه سیاسی آن به جمهوری اسلامی ایران مطرح بود، تغییر کرده است.

روحانی با بیان این که آنها همواره جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک تهدید و کشوری غیرقابل پیش‌بینی مطرح می‌کردند و نگاه آنها به ایران نگاه تهدید بود نه فرصت، گفت: نگاه آنها این نبود که از توانمندی ایران به عنوان قدرت منطقه‌ای می‌توان برای حل و فصل مسایل و بحران‌های منطقه‌ای و جهانی استفاده کرد و صرفاً به دنبال آن بودند که ایران چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهد.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: همه افکار، اندیشه‌ها و برنامه‌های آنها در دنیا به این صورت بود که ایران کشوری است که برای صلح، امنیت و ثبات منطقه و جهان تهدید است که البته بی‌تردید اخبار دروغ و تحلیل‌های کذب بدخواهان و دشمنان نیز به این مسأله دامن می‌زد تا جایی که پرونده هسته‌ای کشورمان را به شورای امنیت کشانده و تحت فصل هفت، به عنوان کشور تهدید کننده صلح و امنیت جهانی قرار دادند.

روحانی افزود: درست است که این گونه اقدامات، تحت فشار قدرتهای بزرگ و بدخواهان ایران انجام شد اما با تصویب قطعنامه علیه کشورمان در شورای امنیت و قرار گرفتن ذیل فصل هفت، قوی‌ترین کشورهای دوست ایران هم پس از این قطعنامه‌ها حاضر نبودند با ما همکاری کنند.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: در مقطع سال ۸۲ که از یک طرف طالبان و از طرف دیگر صدام از بین رفت و حامیان آنها در منطقه تضعیف شدند بهترین فرصت تاریخی برای ایران فراهم شد که می‌توانست بزرگترین و مؤثرترین قدرت منطقه باشد اما تحت عنوان ساخت سلاح هسته‌ای و با اتهامات و پرونده‌سازی‌هایی ما را وارد ماجرایی خسارت‌بار کردند و درست در زمانی که می‌شد به این پرونده سامان بخشید دومرتبه، حوادثی اتفاق افتاد که تا امروز ادامه پیدا کرده و ۱۲ سال خسارت دیدیم.

روحانی گفت: سال ۹۲ که سال رقابت‌های انتخاباتی بود مردم به خوبی تشخیص دادند که در میان مشکلات اقتصادی، سیاسی و بین‌المللی، مهم‌ترین مسأله آنها موضوع هسته‌ای است و به دنبال آن بودند که در میان نامزدها کسی را پیدا کنند که بتواند این پرونده را به سرانجام برساند.

رییس جمهور اظهار داشت: مردم در خرداد ۹۲ رأی دادند که باید پرونده هسته‌ای در چارچوبی عزتمندانه حل و فصل شود و دولت یازدهم هم از روز اول این مسئولیت سنگین را احساس کرده و آن را در اولویت اقدامات خود قرار داد و بدون این که سایر امور و وعده‌های خود را کنار گذاشته باشد در کنار آنها این موضوع را هم پیگیری کرد.

روحانی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی و تورم بالای ۴۵ درصد زندگی مردم را با مشکل مواجه کرده بود و باید برای آن چاره اندیشی می‌شد، اظهار داشت: لازم بود در موضوع هسته‌ای و سیاست خارجی فعالانه عمل کنیم و آن را حل و فصل نماییم.

رییس جمهور تیم مذاکره کننده کشورمان را بسیار متعهد، مجرب و فنی توصیف کرد و با قدردانی از تلاش‌های خستگی ناپذیر آنان ضرورت وجود تیم مجرب برای مذاکرات را مورد تأکید قرار داد و گفت: اگر رهنمودهای مقام معظم رهبری در بالاترین سطح و بهترین دولت هم روی کار باشد و اراده قوی رییس جمهور هم وجود داشته باشد اما تیم مذاکره کننده ،حرفه‌ای نباشد، بی‌تردید نمی‌توان به مقصد رسید.

روحانی با بیان اینکه قدرتهای جهانی نیز به این نتیجه رسیده بودند که فشار و تحریم‌های اقتصادی بی‌فایده است و به جایی نمی‌رسد، گفت: آنها نیز به خوبی می‌دانستند که راهی که انتخاب کرده‌اند تبعات و خطرات زیادی علیه منافع‌شان دارد بنابراین راهی جز مذاکره نداشتند و از نظر ما هم بهترین راه مذاکره بود و از ابتدا آن را مورد تأکید قرار دادیم.

رییس جمهور با اشاره به تخصص و تجربه‌های ارزنده دانشگاهی و علمی آقایان ظریف و صالحی در موضوع و مذاکرات هسته‌ای گفت: برای مذاکره داشتن تخصص، ادب، ابتکار، شهامت و اتکا به خدا مهم است و آقای ظریف هم خودشان و هم تیم‌شان از چنین روحیه‌ای برخوردار هستند.

رییس شورای عالی امنیت ملی همچنین با قدردانی از حمایت‌ها و رهنمودهای دقیق مقام معظم رهبری نسبت به مذاکرات اظهار داشت: حضرت آقا با دقت مسأله را پیگیری می‌کردند و به طور دقیق بر آن نظارت داشتند و انصافاً مسئولیت سنگین‌تری در این زمینه بر دوش گرفتند.

روحانی افزود: وحدت و انسجامی که در جامعه مشاهده می‌شود تنها با حضور و حمایت ایشان شدنی است و اگر هدایت، کمک و ارشادات ایشان نبود امروز بی‌تردید در این نقطه قرار نداشتیم.

رییس جمهور تصریح کرد: همواره ولی امر در همه مقاطع و در روزهای سخت پناه مردم بودند و توانسته‌ است گره‌ها را باز و راه‌ها را گشوده و وحدت و انسجام را حفظ و تقویت کنند.

روحانی با اشاره به حساسیت و سختی مذاکرات هسته‌ای اظهار داشت: مذاکره حتی با یک کشور معمولی هم دشوار است و ما با شش قدرت بزرگ و مدعی گفتگو کردیم و در تاریخ جهان کمتر سابقه دارد این قدرتها با یک قدرت منطقه‌ای حدود ۲۳ ماه مذاکره جدی داشته باشند ضمن اینکه امروز هیچ کس در دنیا چنین نمی‌گوید که ایران در این مذاکرات تسلیم شد بلکه این اطمینان را پیدا کردند که ایران کشوری است که به خوبی مذاکره کرده و مسایل خود را حل و فصل می‌کند.

رییس جمهور گفت:‌ به فرض اگر این توافق هیچ دستاوردی هم نداشته باشد فی نفسه انجام این مذاکرات یک پیروزی حقوقی، سیاسی و فنی برای ایران محسوب می‌شود و نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران در سطح بالایی می‌تواند به مذاکره بپردازد.

روحانی گفت: به فضل الهی تا امروز موفق بودیم و روزهای آینده و در ادامه مسیر نیز موفق و پیروز خواهیم بود.

رییس جمهور با بیان اینکه وفای به عهد یکی از اصول دینی و اخلاقی ملت ایران است، اظهار داشت: ‌تصمیم ما این است که به آنچه در این توافق آمده متعهد باشیم مگر اینکه طرف مقابل نخواهد به آن پایبند باشد.

روحانی در ادامه ماه رمضان را ماه برکت برای همه مردم دانست و اظهار داشت: دولت فعالیت خود را از ماه مبارک رمضان آغاز کرد و دیروز نیز به برکت همین ماه و دعای خیر مردم این موفقیت بزرگ بدست آمد.

در ابتدای این جلسه دکتر ظریف و دکتر صالحی گزارشی از روند مذاکرات هسته‌ای کشورمان در وین ارائه کردند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار