محمدمهدی فرقانی سرپرست دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی درباره جزییات انتقال دانشکده از سه راه ضرابخانه به پردیس همت دانشگاه گفت: زمان بندی ما این است که تا اواخر مردادماه ارکان دانشکده در محل جدید مستقر شده باشد تا بتوانیم برای ثبت نام ورودی های جدید و شروع کلاس های ترم آینده به موقع اقدام کنیم.
فرقانی از برنامه ریزی برای سه گروه آموزشی ارتباطات، روزنامه نگاری و روابط عمومی خبر داد و گفت: ما تلاش می کنیم رشته ی مطالعات ارتباطی را -که چند سال پیش منحل شد- دوباره احیا کنیم و نامه نگاری هایی هم با سنجش داشته ایم و امیدواریم برای ترم آینده در این رشته در مقطع کارشناسی پذیرش دانشجو داشته باشیم.
او راه اندازی رشته های روابط عمومی و مطالعات فرهنگی و رسانه در مقطع کارشناسی ارشد را از دیگر برنامه های توسعه دانشکده دانست و بیان کرد: تلاش می کنیم رشته های متنوع و جدیدی در دانشکده دایر شود. رشته مدیریت رسانه دانشگاه از دانشکده مدیریت به دانشکده ارتباطات منتقل می شود و ما سعی می کنیم در اولین ترم تحصیلی ممکن در رشته روابط عمومی دانشجوی ارشد پذیرش کنیم و اگر امکان آن وجود داشته باشد و مراحل اداری آن به موقع طی شود، مهر یا بهمن امسال هم این پذیرش انجام می شود.
فرقانی ادامه داد: باشگاه خبری عطنا وابسته به دانشگاه علامه طباطبایی را هم به دانشکده انتقال می دهیم. قرار است تحریریه ای در آنجا داشته باشیم و دانشجویان ما واحدهای عملی خود را آنجا بگذرانند. تندیس دکتر معتمدنژاد نیز در ورودی دانشکده نصب می شود و امیدواریم بتوانیم اتاقی را به صورت نمادین به ایشان اختصاص بدهیم و بخشی از آثار او را در آنجا بگذاریم.
سرپرست دانشکده علوم ارتباطات ابراز امیدواری کرد: خوش بینم با شرایطی که در آن هستیم و با امکاناتی مثل لابراتوار عکاسی، استودیوی ضبط صدا و امکانات توسعه ای خیلی خوب پیش رو بتوانیم دانشکده نمونه ای را ایجاد کنیم.
فرقانی درباره شرایط فضای جدید اختصاص یافته به دانشکده ارتباطات گفت: کاربری آنجا به تغییراتی نیاز دارد تا محیط آنجا با شرایط مورد نیاز ما متناسب شود. این تغییرات از نقاشی ساختمان تا تغییرات دیگری است که به مرور انجام می شود.
او همچنین از افزایش اعضای هیات علمی دانشکده ارتباطات خبر داد: سه نفر امسال به هیات علمی دانشکده اضافه شدند و سه نفر دیگر تا اواخر سال جذب می شوند و به این ترتیب اعضای هیات علمی به بیش از بیست نفر می رسد. ما برنامه داریم دانشکده به یک مرکز تبادلات علمی و تجربی تبدیل شود و امیدواریم بتوانیم طبق برنامه پیش برویم.
دانشکده علوم ارتباطات اولین بار در سال 1346 تاسیس شد و در رشتههای روزنامهنگاری، روابط عمومی، مترجمی زبان و رشتههای دیگر دانشجو پذیرفت. همزمان با انقلاب فرهنگی، دانشکده ارتباطات تعطیل و دانشکده علوم اجتماعی زیرمجموعه دانشگاه علامهطباطبایی در همان محل تاسیس شد. تلاشهای گروه مذاکره با مسوولان به نمایندگی دکتر کاظم معتمدنژاد و پیگیریها سالها ادامه یافت تا سال 1383 که دانشکده دوباره تاسیس شد.
صدور حکم سرپرستی محمد مهدی فرقانی، عضو هیات علمی برای دانشکده مستقل در محل دانشگاه علامهطباطبایی، امید پیشرفت این رشته در فضای جدید و با امکانات مناسب را دوباره در دلها زنده کرده است؛ اگرچه سرنوشت دانشکده ارتباطات که تاریخ آن هویت روزنامهنگار و متخصص روابط عمومی ایرانی است و یک سرمایه ملی، هنوز نامعلوم است.