۲۰ دی ۱۳۹۵ ۱۶:۰۲
کد خبر: ۶۴۳۹۷
kongere-salamat-elektronik-10

 دومین گنگره بین‌المللی «سلامت الکترونیک»، با حضور پیام حنفی‌زاده دبیر علمی کنگره از دانشگاه علامه طباطبائی و استادانی از دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، تربیت مدرس و نماینده‌ای از پایگاه اطلاعات علمی از جهاد دانشگاهی در دانشکده مجازی دانشگاه تهران برگزار شد.


به گزارش عطنا، در این نشست، دبیر علمی این کنگره با بیان اینکه زمان لازم برای اعلام همگانی این برنامه را در اختیار نداشتیم، گفت: این کنگره توسط «انجمن سلامت الکترونیک ایران» برگزار و تشکیل می‌شود و تا کنون دو مجله ISI، شامل مجموعه‌ مقالات برگزیده و منتخب کنگره‌ پیش در آن گردآوری شده است.


حنفی‌زاده با اشاره به محورهای این کنگره ادامه داد : امسال «طب سنتی» که پدیده جدید و نوظهوری است در کنار دیگر محورهای این کنگره مورد توجه قرار گرفته است.


وی سایر محورهای این کنگره را چنین عنوان کرد: حوزه رباتیک و سلامت، سلامت الکترنیک اجتماعی، مشاوره و سلامت، فرماتیک پزشکی، فناوری و آینده‌نگری در سلامت الکترونیک، پردازش اطلاعات سلامت، سیستم‌های سلامت همراه، اخلاق پزشکی، استاندارد قوانین بر سلامت الکترونیک، چالش‌های برنامه الکترونیک، جرایم روانی در سلامت الکترونیک و اقتصاد مقاومتی، حوزه گردشگری و سلامت الکترونیکی.


او در ادامه خاطرنشان کرد: تا پارسال حدود 15 محور تخصصی داشته‌ایم که تعداد آن در امسال به 19 محور رسیده است و این محورها در راستای اینکه بتواند تمامی فعالیت‌های دست‌اندرکاران را پوشش دهد، شکل گرفته است.


حمید مقدسی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و رئیس انجمن انفورماتیک پزشکی ایران در ارتباط با محورهای این کنگره، بیان کرد: اگر محور هفتم به محور دوم الحاق شود، بنده آن را از لحاظ محتویات مقاله تضمین می‌کنم.


در بخش دیگری از این مراسم، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، اذعان کرد: بر اساس تجربه‌ای که تاکنون داشته‌ام معمولا محورها را در چهار یا پنج مورد بزرگ نشان می‌دهند نه در 19 مورد!


محمد شریعتی در ادامه، گفت: چون مجله منتشر شده است، بهتر است که آن را همانطوری که هست بپذیریم و دستکاریش نکنیم، دوم اینکه چون محورها باز شده است، ممکن است که چیزی به ذهن فرد خطور کند مثلا اینکه به فلان محور مرتبط است و نکته سوم اینکه مقالاتی که به طور همزمان چند مورد از محورها را پوشش می‌دهند، باید در اولویت قرار گیرند.


محمد مهدی سپهری، دانشیار دانشگاه تربیت مدرس به نقش و جایگاه انجمن‌ها اشاره کرد و گفت: دانشجویان رغبت دارند که زحمات و تلاشهایشان در جایی دیده شود و اگر مجامعی نباشد این کار برایشان سخت است لذا این برنامه‌ها برای کشور دارای ارزش است و باید برنامه‌هایی برگزار شود تا آنها بتوانند در حوزه بین‌الملی نیز حضور موثری داشته باشند.


حنفی‌زاده در ارتباط با سخنان سپهری، گفت: اولین کنگره را با حمایت سازمان نظام پزشکی برگزار کردیم که در این راستا دوستان به ما توصیه کردند که این را تبدیل به انجمن نماییم تا به این صورت فعالیتش ادامه پیدا کند، فرایند انجمن‌سازی نیز زمان‌بر بود و با وجود آن حدود یک‌سال است که تشکیل شده و این در حالی بود که ما مجوزش را از وزارت علوم گرفته‌ایم نه از وزارت بهداشت!


دبیر کنفرانس بین‌الملی وب‌پژوهی در ارتباط با این نشست، گفت: هدف این نشست‌ها این است که تجارب پزشکی را جمع‌آوری نمایید.


محمدجواد کارگر به تفاوت‌های این کنفرانس با کنفرانس قبلی، به مواردی اشاره کرد: در کنفرانس قبلی تعداد سیاسی‌ها زیاد بود به طوری که تصمیمات سیاسی گرفته شد مثل سلامت الکترونیک در اقتصاد مقاومتی.


نسترن حاجی‌حیدری عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در خصوص نقشی که در کنفرانس قبلی بر عهده داشت، گفت: من دوره گذشته در خدمت «مدل کسب و کار در سلامت الکترونیک» بودم که در آنجا حدود 11 مقاله دریافت شد، که حدود 4 تا از این مقاله‌ها در کنگره ارائه شد و این در حالی است که امسال مطمئن نیستیم دریافت مقاله داشته باشیم یا نه! مگر در حوزه‌هایی که تحلیل اقتصادی روی آن انجام شده است.


سید حسین ‌صدر، دبیر اجرای کنگره، بیان کرد: با انجمن تضاد پزشکی کشور یک هماهنگی و تفاهم‌نامه خوبی منعقد شد که کامل درگیر این کنگره می‌شوند و پسر آقای دکتر «فرهادی» که جزء وزارت علوم کشور است در حوزه آموزش الکترونیک در زمینه سلامت با ما همکاری خواهد کرد.


حسین‌پور عضو هیئت مدیره انجمن صنفی پزشکان عمومی در ارتباط با فضای شبکه‌های مجازی، گفت: ما در فضای مجازی به کارهای سیاسی نمی‌پردازیم بلکه همه بر حسب ابتکار خودشان اگر فضا مثبت باشد، کامنت خوب می‌گذارند و اگر فضا بد باشد، کامنت بد می‌گذارند.


حنفی‌زاده در خصوص تشکیل کارگاه، گفت: هم به صورت حقیقی و هم به صورت مجازی می‌توان کارگاه برگزار کرد و زمانی که کارگاهی برگزار می‌شود می‌توان از آن ویدیو کنفرانس تهیه کرد تا از لینکی که گذاشته می‌شود دوستان دیگر نیز بتوانند بصورت همزمان استفاده کنند.


مرعشی در ارتباط با تولید محتوای کارگاه‌ها، گفت: ساده‌ترین کار این است که کل جلسه ضبط شود هر چند که این را ضعیف‌ترین نوع محتوا قلمداد می‌کنند اما با وجود آن می‌توان قسمت‌هایی که علاقه عمومی را برای گروه‌های خاص به وجود می‌آورد، ضبط کرد و آن را روی سامانه دانشگاه ارائه داد.


مرعشی در ادامه گفت: از جمله مشکل‌های اصلی تشکیل کارگاه‌ها هزینه‌بر بودن آن است.


شریعتی با اشاره به بحث میزگرد، اذعان کرد: در محور یازدهم چالش‌های برنامه و سواد الکترونیک وجود دارد و بحث میزگرد باید ارائه راهکارهایی برای رفع چالش‌ها مثل تبادل اطلاعات باشد که می‌توان از آن به عنوان چالش‌های اصلی در میزگرد، نام برد.


وی در ادامه به چالش گفت‌و‌گوی بین نرم‌افزارها اشاره کرد که به عقیده او چالش خوبی برای پیدا کردن راهکار تکنیکال، نه تلاش برای یافتن نقد دیگران است.


حمید مقدسی در ارتباط با تشکیل میزگردها، گفت: با توجه به عنوان کنگره که سلامت الکترونیک است، می‌توان از نام «شبکه ملی سلامت» استفاده کرد که در این خصوص قضیه سیاسی نیست چون هر دو ارتباط زیادی با هم دارند. در این کنگره می‌توان فرصت‌ها، چالش‌ها و مشکلات شبکه سلامت و سلامت الکترونیک که ارتباط زیادی با هم دارند را مورد بررسی قرار داد.


شریعتی درخصوص مشکلات اساسی که در حوزه سلامت وجود دارد، گفت: نیاز شدید ما به وجود «IT» است به طوری که هنوز در هیچکدام از بیمارستان‌های ما کاغذ به طور کامل کنار گذاشته نشده است و همچنان از آن استفاده می‌شود درحالی که می‌توان از سامانه الکترونیک استفاده کرد که اطلاعات هر مریض در پرونده او ذخیره می‌شود.


پیام حنفی‌زاده در پایان نشست اشاره کرد: نشست بعدی در مورخ یک‌شنبه 24 بهمن ماه ساعت چهار در دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود.


گوشه هایی از این نشست:


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار