یک استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه به ما میگویند از خدا بترسید ولی من میگویم از خدا نباید ترسید و باید به خدا عشق ورزید، افزود: مهر خدا به بنده، هفتاد برابر مهر مادر به فرزند است.
همزمان با شب نوزدهم ماه مبارک رمضان (23 خردادماه)، مراسم احیای اولین شب از شب های قدر و ضربت خوردن امام علی (ع) در مسجد امام علی (ع) دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.
به گزارش عطنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبائی در این مراسم، حجتالاسلام دکتر رضا مظفری شب قدر را حال دلها برای نزدیکی به خداوند متعال دانست و گفت: آنقدر که خلق حال در این شب مهم است، پرداختن به ادعیه مهم نیست.
وی با اشاره به اینکه باید بتوانیم دل را به ذکر خدا بپرورانیم، بیان کرد: برخی اصطلاحات در فرهنگ معارف دینی ما بهگونهای رایج است که آن اصطلاح و واژه را بد آموختهایم.
این استاد حوزه و دانشگاه درباره همین موضوع خاطرنشان کرد: برخی از این واژهها هزار سال در مسیر درستی آموزش داده نشده است، یکی از رایجترین اصطلاحاتی که در فرهنگ معرفتی ما رایج است، توصیه به تقوا است و آیا واقعا باید از خدا ترسید یا باید به خدا عشق ورزید.
وی با اشاره به اینکه به ما میگویند از خدا بترسید ولی من میگویم از خدا نباید ترسید و باید به خدا عشق ورزید، افزود: مهر خدا به بنده، هفتاد برابر مهر مادر به فرزند است.
مظفری در ادامه اظهار کرد: ذکر زبانی همه ذکر نیست، کلمه ذکر به معنای یادآوری و در خاطر سپردن است. ضمنآنکه وقتی ذکرالله میگویند یعنی خدا از دل، جان، روح و روان جدا نشود.
وی اضافه کرد: مکن است دل با لب هماهنگ نشده باشد ولی اگر لب به ذکر ذاکر شد و دل در همان لحظه ذاکر نشد، این ذکر ما را به مقصد نمیرساند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این نکته که همین ذکر برای خیلی از انسانها بود ولی نتوانستند به مقصد برسند، اذعان کرد: انسان هزار بار در طول سال به آینه نگاه میکند ولی یکبار هم به خود آینه نگاه نمیکند بلکه خود را میبیند و اگر خود را نگاه کرد، معنا ندارد که بگوید من آینه را دیدم.
وی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم ذاکر باشیم بدانیم که دایره ذکر فراتر از زبان است، گفت: اگر در این مسئله بازاندیشی کنیم، لذت بیشتری از زندگی خواهیم برد.
مظفری افزود: خود خدا میفرماید مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم، خدا درباره کسانی که ذاکر نیستند میفرماید که دچار خود فراموشی هم میشوند و مثل کسانی نباشیم که خدا را فراموش کردند.
وی با بیان اینکه اگر کسی خدا را فراموش کند، چگونه میتواند خود را به یاد داشته باشد، بیان کرد: اگر میخواهیم ذکر راه گشا داشته باشیم، قلب و زبان باید متوجه خداوند حکیم باشد و قرآن خودش ذکر است.
مظفری با اشاره به اینکه از خود قرآن به عنوان ذکر حکیم یاد شده است، خاطرنشان کرد: باید زانوی شاگردی در مقابل قرآن بزنیم و سئوالات روزمان را از قرآن بپرسیم و جوابش را از خدا بگیریم.
این استاد دانشگاه با بیان این که ماه رمضان اگر یک آیه بخوانید، خدا ثواب ختم قرآن را عطا میکند، گفت: خدا میفرماید یک آیه بخوان و اگر دنبال ختم قرآنی، من ثواب همان یک آیه میدهم ولی آن یک آیه در زندگی اثر کند.