رئيسجمهوري بهرهگيري بهتر از انديشه نسل جوان را از اهداف دولت دوازدهم برشمرد و با تأکيد بر اينکه با تمام توان براي تحقق وعدههاي انتخاباتي تلاش خواهيم کرد، گفت: نسل جوان بايد براي حل مشکلات و ساختن آينده به صحنه بيايد.
به گزارش عطنا به نقل از روزنامه وقایع اتفاقیه، حجتالاسلام حسن روحاني در مراسم ديدار و ضيافت افطار با جمعي از جوانان و دانشجويان که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: جامعه جوان ما سازنده حماسه ۲۹ ارديبهشت بود و جوانان بودند که آن شور و نشاط واقعي در انتخابات را آفريدند و نتيجه را همانطور که ميخواستند رقم زدند.
رئيسجمهوري با اشاره به اينکه امروز همه بايد در کنار هم به دنبال ساختن اهداف انتخابات باشيم، گفت: در انتخابات ۲۹ ارديبهشت انتخاب ميان دو نفر يا يک نفر ميان چند نفر نبود، بلکه انتخاب ميان دو نوع تفکر بود و مردم يک تفکر را ترجيح دادند که اين مبنايي براي حرکت دولت در مسير آينده کشور خواهد بود.
روحاني اظهار کرد: يکي از نکات مهم در اين تفکر اين بود که در دنياي رقابت امروز در سطح منطقه و جهان نسل جوان ما بتواند، فضايي را داشته باشد که در آن نوآوريها را به جامعه خود و منطقه عرضه کند.
رئيسجمهوري با طرح اين سؤال که ما چگونه ميتوانيم در رقابتهاي جهاني پيشرفته باشيم و چطور ميتوانيم آرمان آزادي، امنيت، آرامش و پيشرفت را به دست آوريم، گفت: دانشگاهها، شرکتهاي دانش بنيان و نسل جوان ما بايد با همه توان براي ساختن و دستيابي به آزادي، امنيت، آرامش و پيشرفت گامهاي استوار خود را بردارند. روحاني اظهار کرد: دولت بايد فضا و زمينه لازم را براي حضور نسل جوان مهيا کند.
رئيسجمهوري ادامه داد: تمام تلاش دولت اين بوده که نسل جوان ما بتواند از فرصت پيش روي خود، براي ساختن ايران استفاده کند.
روحاني ماه مبارک رمضان را ماه تمرين صبر براي منافع بلندمدت دانست و اظهار کرد: ماه رمضان به انسان ميآموزد که چگونه تحمل و صبر داشته باشيم و چگونه در برابر خواستههاي مختلف مقاومت کرده و منافع بلندمدت را به خواستههاي فردي ترجيح دهيم.
رئيسجمهوري با اشاره به اينکه يکي از اسمهاي روزه صبر، پايداري، مقاومت و ايستادگي است، گفت: اگر ميخواهيم کشورمان پيشرفت کند، بايد آستانه تحمل بالا برود و افکار يکديگر را به رسميت بشناسيم.
روحاني در پاسخ اين پرسش که چرا مشکل قوميت، جنسيت يا تفکرات سياسي در جامعه داريم، اظهار کرد: براي اينکه عدهاي هستند که نميتوانند آستانه تحملشان را بالا ببرند. بايد آستانه تحملمان را بالا ببريم و افکار ديگران را به رسميت بشناسيم. اينکه ما فکر کنيم آنچه ما ميانديشيم درست است و آنچه ديگران ميانديشند يا ميگويند، نادرست است، اين به معناي آن است که ما در زمينه تفکر و انديشه صبر نداريم و تحمل نميکنيم. رئيسجمهوري اضافه کرد: رمضان ماه آموزش تحملهاست. اگر همديگر را تحمل کنيم، آن وقت در جامعه به خوبي افکار و انديشههاي مختلف را تحمل ميکنيم و کشورمان را براي آينده بهتر ميسازيم.
روحاني در بخش ديگري از سخنانش تصريح کرد: با شرايطي که امروز منطقه ما و جهان دارد، با مشکلاتي که ما در داخل کشور داريم، نسل جوان ما بايد با همه قدرت به صحنه بيايد. آينده تعلق به شما دارد.
رئيسجمهوري خاطرنشان کرد: همه مسئولان امروز کشور دهههاي پاياني زندگيشان را ميگذرانند و دهههاي آينده در اختيار شما جوانان است؛ لذا بايد زمينه پيشرفت نسل جوان را فراهم کنيم.
روحاني با بيان اينکه تکيه بر گذشته نميتواند ما را در دنياي رقابتها پيش براند، گفت: تفکر آموزشي گذشته، تفکر بر مبناي صنعت گذشته، تفکر بر مبناي سياستها و انديشههاي گذشته نميتواند در دنياي رقابتي امروز ما را در منطقه و جهان پيشتاز قرار دهد.
رئيسجمهوري افزود: بايد افکار نسل جوانمان را بپذيريم و به رسميت بشناسيم و بر مبناي تفکر نسل جوان که آينده متعلق به آنهاست، آينده کشور را طراحي و برنامهريزي کنيم.
روحاني اظهار کرد: تصميم ما بر اين است در دولت دوازدهم در بخش مشاورتها، دستياريها و در وزارتخانههاي مختلف از نسل جوان استفاده کنيم. اين موضوع را در دولت تصويب کرديم که دو هزار نفر از جوان نخبه را در وزارتخانهها و دستگاههاي مختلف جذب کنيم.
رئيسجمهوري تصريح کرد: همچنين دولت براي بهرهگيري از توان زنان فرهيخته جامعه برنامهريزي کرده است.
دکتر روحاني تأکيد کرد که بايد زمينه حضور را براي زنان و جوانان کشور بيش از گذشته فراهم کنيم: «طبق آنچه وعده داده بودم، خودم و يارانم تمام تلاش و کوشش خود را خواهيم کرد تا به اين وعده عمل کنيم.»
پيش از سخنان رئيسجمهوري سه نفر از جوانان به نمايندگي از جوانان و دانشجويان حاضر در اين مراسم به بيان ديدگاهها و نقطه نظرات خود، پيرامون موضوعات مختلف پرداختند.
عکس: مصطفی سفری -ایلنا