قائممقام امور بینالملل وزیر علوم بر ضرورت گسترش ارتباطات بینالمللی دانشگاهها تاکید کرد و گفت: هر چقدر روابط بینالمللی دانشگاهها در عرصههای مختلف افزایش یابد، به همان اندازه از مشکلات آموزش عالی کاسته خواهد شد، ضمن اینکه زمینه اشتغال را در داخل کشور برای فارغالتحصیلان فراهم میکند.
وی در ادامه تصریح کرد: روند بینالمللیسازی دانشگاهها از سال 94 و 95 وارد دانشگاهها شده است و برای اولین بار دانشگاههای کشور وارد پروژههای بزرگ بینالمللی شدهاند. به طوری که این پروژهها یک تا پنج میلیون دلار در سطح دانشگاهها انجام شد و ما در حال حاضر مجری چندین پروژه در سطح دنیا هستیم.
قائممقام امور بینالملل وزیر علوم خاطرنشان کرد: یکی دیگر از فعالیتهای بینالمللی دانشگاهها توسعه فعالیتهای علمی با 100 دانشگاه برتر دنیا است. به طوری که در حال حاضر دانشگاههای بزرگ داخل کشور با برخی از 100 دانشگاه بزرگ دنیا قرارداد بستهاند و دورههای مشترک تحصیلی آنها از مهرماه امسال عملیاتی و اجرایی میشود.
به گفته آملی، دورههای مشترک دانشگاههای برتر کشور با 100 دانشگاه برتر دنیا عمدتاً در سطح کارشناسی ارشد و دکتری است.
وی یادآور شد: اقدام دیگری که در حوزه بینالمللی دانشگاهها صورت گرفته، این است که پروژههای تحقیقاتی مشترک بین دانشگاههای داخل کشور و اساتید خارج منعقد شده است و در حال حاضر 235 پروژه مشترک وجود دارد که این پروژهها کمک میکنند تا ما از امکانات آزمایشگاهی و تجهیزات آموزشی کشورهای دیگر بهرهمند شویم و بتوانیم در یک تعامل جدی تحقیقات عمیقتر و کیفیتری را به مرحله عمل وارد کنیم.
قائممقام امور بینالملل وزیر علوم در پایان خاطرنشان کرد: به هر اندازه آموزش عالی ما بتواند بینالمللیتر شود، راحتتر میتوان مشکلات را رفع کرد. در واقع وقتی 52 هزار دانشجوی خارجی در داخل کشور مشغول به تحصیل هستند، ناخودآگاه میتواند در ایجاد اشتغال تاثیرگذار باشد.