سی و هفتمین دوره نمایشگاه کتاب پاریس با حضور ناشرانی از جمهوری اسلامی ایران و با برپایی غرفه دانشگاه علامه طباطبائی از ۲۴ تا ۲۷ مارس ۲۰۱۷ (۴ تا ۷ فروردین ۱۳۹۶)در شهر پاریس برگزار شد.
به گزارش عطنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه در این دوره، علاوه بر حضور نمایندگان ناشران دانشگاهی همچون انتشارات دانشگاه علامه طباطبائي، تهران، شهيد بهشتي، فردوسي مشهد، اصفهان و گيلان، ناشران بخش خصوصي نیز به نمایش کتبی در حوزههای ایرانشناسی، زبان و ادبیات فارسی، دفاع مقدس، دین و مذهب، کودک و نوجوان و ... پرداختند.
غرفه ایران و انتشارات دانشگاه علامه طباطبائی در پنج روز برگزاری خود شاهد برنامههای مختلفی بود که در نیمروز نخست و همزمان با افتتاحیه نمایشگاه که به اهالی نشر و نویسندگان اختصاص داشت، به تعامل با مراجعان غرفه پرداخته شد.
برنامه نشست زبان فارسی در کشورهای فرانسوی زبان، رونمایی از ترجمه فرانسه کتاب «دیگر اسمت را عوض نکن» و جشن سال نو شمسی با خیرمقدم و شادباش از طرف جمال کامیاب، رایزن فرهنگی ایران در پاریس و دکتر احمد جلالی، سفیر ایران در یونسکو نیز از دیگر برنامههای برگزار شده بود.
برگزاری مراسم بزرگداشت فرانسیس ریشارد، ایرانشناس برجسته فرانسوی و دریافت کننده جایزه جشنواره فارابی در روز جمعه ۲۴ مارس که روز ایران نامیده شده بود و نیز نشستی تحت عنوان «نشر دانشگاهی ایران و ضرورت تعامل با ناشران دانشگاهی بینالمللی» با مشارکت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فرانسه در روز شنبه ۲۵ مارس که به روز نشر دانشگاهی اختصاص داشت با حضور استادان و نمایندگان دانشگاههای تهران، شهید بهشتی، علامه طباطبائی، اصفهان، شیراز، مشهد و گیلان در خانه فرهنگ ایران از ویژه برنامههای این دوره از نمایشگاه بود.
بنابراین گزارش ۲۶ مارس روز «ادبیات ایران در ادبیات جهان» نام داشت و ناشران مختلف فرانسوی در غرفههای ایران و انتشارات دانشگاه علامه طباطبائی حاضر شدند و به بحث و بررسی آثار دانشگاهی پرداختند.
لازم به ذکر است، در طی این نمایشگاه مذاکراتی در خصوص عقد تفاهم نامه همکاری مشترک میان انتشارات دانشگاه علامه طباطبائی و ناشرین معتبر بینالمللی صورت گرفت که در حال پیگیری است.
همچنین در آخرین روز کار این نمایشگاه به پیشنهاد دانشگاه علامه طباطبائی و بر طبق تفاهمنامهای، کتابهای به نمایش درآمده انتشارات دانشگاه علامه طباطبائی، دانشگاه تهران، دانشگاه اصفهان و دانشگاه فردوسی مشهد به موسسه اینالکو اهدا شد.