در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، باید زیرساختهای لازم توسط موسسات و مراکز آموزش عالی و در رأس همه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای ورود به عرصه پژوهشهای مسئلهمند و تقاضامحور به ویژه در حوزه علوم انسانی فراهم شود.
به گزارش عطنا به نقل از خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، سال ۱۳۹۶ از سوی مقام معظم رهبری، سال «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» نامگذاری شده است و ایشان در سخنان خود در اجتماع عظیم و پرشور زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی با اشاره به «۲۵ برابر شدن تعداد دانشجویان در مقایسه با ابتدای انقلاب اسلامی»، «افزایش ۱۶ برابری تولید مقالات علمی»، «آمارهای درخشان در خدماترسانی و آبادی روستاها» و «پیشرفتهای خیرهکننده دفاعی را که موجب خشم و نگرانی دشمنان است»، اینها را هنر نظام اسلامی و بخشی از فهرست خدمات چشمگیر انقلاب اسلامی به مردم خواندند.
اکنون که سال جدید با عنوان «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» نامگذاری شده است و براساس منویات مقام معظم رهبری، لازم است در مسیر اجرایی ساختن و به منظور فراگیر شدن این رهنمود و افزایش تعامل بدنه مراکز آموزش عالی و توانمندیهای دانشگاهها در همین زمینه و عینیتر شدن همافزایی دانشگاهها با صنعت و جامعه، موسسات و مراکز آموزش عالی و در راس همه اینها، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری زیرساختهای لازم برای ورود به عرصه پژوهشهای مسئلهمند و تقاضامحور به ویژه در حوزه علوم انسانی را فراهم کنند.
همکاری دانشگاه و صنعت از دیگر موضوعات مورد تاکید مقام معظم رهبری است و ایشان در سخنرانی آغاز سال ۹۶ در حرم مطهر رضوی با اشاره به داشتن سرمایه لازم، ۳۳ میلیون نیروی جوان جویای کار را که در میان آنها، متخصصان مهندس و دارای تحصیلات دانشگاهی هستند، نیروی انسانی مورد نیاز تولید خواندند و یکی از خلاهای بزرگ اقتصادی در کشور را بیکاری جوانان تحصیلکرده دانستند و تاکید کردند اگر ما میدان را برای جوانها باز کنیم، بسیاری از گرهها باز خواهند شد و تاکید چندینساله و مکرر برای همکاری دانشگاه و صنعت در همین چارچوب است که البته در برخی بخشها اقدامات خوبی انجام گرفته است.
در این خصوص طبق تاکیدات مقام معظم رهبری، با رونق تولید داخلی و نیز با قدردانی و حمایت از رسالهها و پایاننامههای برتر در زمینه تولید و اشتغال، میتوان راهگشای بیکاری جوانان به ویژه جوانان تحصیلکرده بود.
دانشگاهها باید مهملی باشند تا کسانی که اهل کار و تلاش هستند، با پیشنهادها و نوآوریهای علمی خودی، بتوانند جامعهای مبتنی بر تفکرات و ارزشهای اسلامی بسازند که این امر نیز مستلزم داشتن تعهد و احساس مسئولیت نسبت به آرمانهای اسلام و انقلاب است.
طی سالهای اخیر و در دیدارهایی که دانشجویان با مقام معظم رهبری داشتهاند، تاکید ایشان به قشر جوان دانشجو همواره انجام کار دستهجمعی، عبور از مرزهای دانش، دوری از علم، ایده، مکتب و ایدئولوژی ترجمهای، عدم سیاستزدگی و سیاستبازی، گسترش قلمرو تازههای علمی به زبان فارسی و رسیدن به قلههای علم بوده است.
انتظار میرود مسئولین و دستگاههای ذیربط در حوزه صنعت، تولید و اشتغال با بهرهگیری از دستاوردهای بومی دانشگاهها و نیز حمایت از پایاننامهها و رسالههای کارآمد دانشجویان، زمینههای لازم برای پیوند میان صنعت و دانشگاه و ورود پژوهشها را به عرصه تولید و اشتغال در سال جدید فراهم نمایند.