۲۹ بهمن ۱۳۹۵ ۰۲:۳۸
کد خبر: ۶۸۰۹۷
technology novin

با توسعه و پیشرفت امکانات موبایلی جدید، باید همچنان شاهد فراگیری بیشتر آن در سبک زندگی‌ها باشیم. این در حالی است که صاحبان کسب‌وکارها نیز به منظور تقویت جریان‌های درآمد خود به دنبال توسعه فعالیت خود در بستر اپلیکیشن‌های موبایلی بوده و در عین حال، بازار و صنعت خود اپلیکیشن نیز با رشد چشمگیری در حال توسعه است.


به گزارش عطنا به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد، روند فزاینده نفوذ موبایل در زندگی‌های امروزی نشان می‌دهد با توسعه و پیشرفت امکانات این ابزار الکترونیکی جدید باید همچنان شاهد فراگیری بیشتر آن در سبک زندگی‌ها باشیم. البته این در حالی است که صاحبان کسب‌وکارها نیز به منظور تقویت جریان‌های درآمد خود به دنبال توسعه فعالیت خود در بستر اپلیکیشن‌های موبایلی بوده و در عین حال، بازار و صنعت خود اپلیکیشن نیز با رشد چشمگیری در حال توسعه است. با توجه به نوآوری‌های حوزه اپلیکیشن‌ها و رشد مداوم شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات موبایلی، شرکت‌های صنایع سنتی متوجه خواهند شد که بهره‌مندی از امکانات موبایلی دیگر یک سرمایه‌گذاری اختیاری نیست و باید به آن نگاه ویژه‌ای داشته باشند. سال 2016 یک سال فوق‌العاده برای اقتصاد اپلیکیشن بوده به‌طوری که انتظار می‌رفت در پایان دسامبر، پرداختی ناخالص برای کاربران تلفن همراه در اپ‌استورها 52میلیارددلار و برای تبلیغات از طریق اپلیکیشن 77میلیارد دلار باشد. 2017 نیز یک سال برای اکوسیستم برنامه‌های موبایلی خواهد بود.


شرکت App Annie پیش‌بینی کرده پرداختی‌ها برای اپلیکیشن موبایل در سال جاری 166میلیارد دلار خواهد بود که 65میلیارد دلار آن از سوی کاربران موبایل برای خرید برنامه از اپ‌استورها است. البته بازی‌ها همچنان محرک اصلی این درآمدها هستند، اما درآمد اشتراک اپلیکیشن‌های قرار ملاقات و جریان رسانه‌ای سریع‌تر رشد خواهند کرد. البته درآمد حاصل از تبلیغات در اپلیکیشن‌ها نیز 101میلیارد دلار پیش‌بینی شده است. رسانه‌های اجتماعی، پلت‌فرم‌های ویدئویی و بازی به دریافت سهم قابل توجه از این درآمد ادامه خواهند داد. در این دسته بندی‌ها، فرمت‌های آگهی ویدئویی تلفن همراه سریع‌ترین رشد درآمدی را تجربه خواهند کرد. علاوه بر این، تبلیغات برند با سهم 5/ 12 درصد یکی از عوامل قوی رشد این بخش از درآمد اقتصاد اپلیکیشن خواهد بود. زمان صرف شده برای خرید اپلیکیشن روی گوشی‌های اندروید در سراسر جهان (به جز چین) در طول سه ماه اول سال 2016 تا 52 درصد بود که دلیل عمده آن رشد در تجارت‎‌های موبایلی است. در سال 2017، انتظار می‌رود بیشترین رشد ناشی از خرده‌فروشان فیزیکی خواهد بود به‌طوری‌که برنامه‌های موبایلی تجربه خرید از فروشگاه را دوباره ایجاد می‌کنند.



انقلاب ویدئوی کوتاه


در چند سال گذشته،Netflix و سرویس جریان ویدئوپرایم به‌عنوان اخلالگران بالقوه نسبت به تلویزیون‌های پولی عمل کردند. با این حال Netflix خود را به‌عنوان یک شبکه واحد می‌بیند ‌طوری که به‌جای یک بسته نرم‌افزاری از شبکه‌ها با شبکه‌های تلویزیونی شخصی رقابت می‌کند. این خصوصیات کاملا در سرمایه‌گذاری Netflix روی محتوای اصلی قابل مشاهده است. به هر حال، جایگزینی خدمات اشتراک‌پرایم به جای پارادایم تلویزیون موجود دشوار خواهد بود. این توازن قدرت در سال 2017 به لطف رشد پخش ویدئوهای کوتاه و زنده روی پلت‌فرم‌هایی مانند یوتیوب، فیس‌بوک و به‌زودی اسنپ‌چت تغییر خواهد کرد. در اکتبر 2016، زمان صرف شده از سوی صرفا کاربران اندرویدی یوتیوب در آمریکا نزدیک به 45درصد رشد کرد. این رشد در سال 2017 حتی بیشتر خواهد شد به‌طوری که شرکت‌های رسانه‌ای سرمایه‌گذاری روی محتوای اختصاصی را افزایش می‌دهند. با گذشت زمان، به تدریج یک تحول واقعی شکل خواهد گرفت به‌طوری که زمان کمتری برای تلویزیون زمینی موجود، به‌ویژه در میان گروه‌های سنی جوان صرف خواهد شد.


افزایش جست‌وجوی صوتی


شرکت گوگل با رونمایی از دستیار گوگل، یک چشم‌انداز جسورانه برای آینده دستیاران صوتی ارائه کرد. در حالی که به اعتقاد برخی، این امر به افزایش تعداد پرسش‌های جست‌وجوی صوتی روی تلفن همراه کمک کرده و در حد تغییرات بزرگ الگوهای تعامل اپلیکیشن نخواهد بود، برآورد شده تعاملات صوتی حدود 2/ 1 درصد کل session گوشی‌های هوشمند در تلفن‌های اندرویدی در آگوست 2016 را تشکیل می‌داد. حتی با رشد معنادار در جست‌وجوی صوتی، انتظار می‌رود تعاملات صوتی به کمتر از 2 درصد کل session گوشی‌های هوشمند باقی بماند، زیرا تعاملات لمسی موجود در حال‌حاضر عمیقا ریشه دوانده و تغییر در این نقطه در چرخه بلوغ بعید است.


تغییر شکل راهنمایی اپلیکیشن‌ها


پیام‌رسان فوری(Instant Apps)، روشی که امکان دسترسی به اپلیکیشن‌های اندروید را بدون نیاز به دانلود میسر می‌کند، در میان مهم‌ترین اطلاعیه‌های کنفرانس سال گذشته گوگل آی/ او بود. نفوذ توسعه‌دهنده در سال 2017 تدریجی بوده و توسط اپلیکیش‌ها به‌ویژه مسافرتی، تحویل غذا و خرده‌فروشی مجازی که غالبا کمتر استفاده شده‌اند، عرضه خواهد شد. اپلیکیشن‌هایی مانند تاکسی‌یاب که برای کاربر زمانبر نیست، به دنبال آن نخواهند بود. همچنین گوگل به‌جای اتکا به اپ‌استورها به‌عنوان یک نقطه واحد کشف جا، قادر به مکان‌یابی در سراسر زیرمجموعه‌های خودش شده است. گوگل‌مپ با لینک قوی برای خدمات تاکسی‌یاب، رزرو هتل و تحویل غذا، به یک منبع برای برنامه مکان‌یابی تبدیل شده است. علاوه بر این، زمانی که کاربران در مجاورت یک کسب‌وکار یا فروشگاه خرده‌فروشی محلی هستند، Google Nearby متن‌رسان‌های اپلیکیشن را می‌فرستد. در نهایت، جست‌وجوی گوگل، گوگل‌نو و دستیارگوگل تمام برنامه‌های دیسکاوری در زمینه‌های مختلف را توصیه می‌کنند. یک روند مشابه در چین با وی‌چت نیز مشهود است.


پوکیمون‌گو


در طول چند سال گذشته، هر ناشر موفق بازی موبایلی مجبور به پذیرش کلون بازی‌هایشان بودند. بازی‌های شرکت Niantic، به‌ویژه پوکیمون‌گو، برای این قاعده یک استثنا خواهد بود. پلت‌فرم اساسی بازی مکانی آنها براساس انبوه تکنولوژی باارزش(در راس گوگل مپ و Places API) و میلیون‌ها داده مکانی کاربران از بازیکنان بازی قبلی این شرکت(Ingress) است. این امر از لحاظ ساختاری به Niantic امکان ارائه اولین مدل کسب و کار قابل دفاع در بازی را می‌دهد. در سال 2017، حداقل انتظار می‌رود تنها بازی‌های جدید واقعیت افزوده مکان‌محور Niantic محل همکاری آن با دیگر صاحبان IP خواهد بود. همچنین پیش‌بینی می‌شود شرکت‌های خرده‌فروشی بیشتری برای برنامه مکانی تحت‌حمایت واقعیت افزوده Niantic جهت اداره ترافیک در فروشگاه ثبت‌نام کنند.


گوشی هوشمند مبتنی بر واقعیت افزوده


مدت کوتاهی پس از اینکه پوکیمون‌گو بازار را به‌دست آورد، مشاهده شد که یک افزودنی به اکوسیستم اپلیکیشن بوده و تاثیر مهمی بر رقابت ندارد. بازی مبتنی بر واقعیت افزوده، زمان آزاد کاربران را که خارج از صفحه نمایش گوشی‌ هوشمندشان صرف شده را مورد هدف قرار داده و اشغال می‌کند. در حال‌حاضر دیده می‌شود تعداد انگشت شماری از شرکت‌ها از صنایع مختلف، از سیرز (شرکت خرده‌فروشی) و Swissquote (حوزه بانکی) گرفته تا Catch Coco شرکت ترنر برادکستینگ سیستم(حوزه رسانه و سرگرمی)، این روند را برای گسترش ارتباط با مشتری خود تقویت می‌کنند. در سال 2017، انتظار می‌رود شرکت‌های بیشتری به‌ویژه آنهایی که بر حضور فیزیکی تکیه دارند، واقعیت افزوده گوشی‌های هوشمند را آزمایش کنند.


واقعیت مجازی تحت‌تاثیر موبایل


پذیرش لوازم جانبی واقعیت مجازی تلفن همراه مانند Gear VR سامسونگ و Daydream گوگل به‌طور چشمگیری از دستگاه‌های VR مبتنی بر PC مانند اچ‌تی‌سی وایو و آکیولوس ریفت پیشی خواهد گرفت. این امر با کاهش قابل‌توجه هزینه‌های مالکیت و توسعه موارد استفاده مانند ویدئو 360درجه، اخبار، ورزش، سرگرمی و حتی آموزش و پرورش اقتباس خواهد شد.


نویسنده: سیمین عزیزمحمدی- دنیای اقتصاد
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار