استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه استراسبورگ فرانسه اعلام کرد: برای اولین بار در کشور فرانسه دوره کارشناسی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه استراسبورگ راهاندازی شد.
به گزارش عطنا، دکتر حسین بیک باغبان در گفتوگو با مهر درباره راهاندازی دوره کارشناسی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه استراسبورگ فرانسه گفت: دوره کارشناسی ارشد و دکتری زبان وادبیات فارسی در دانشگاههای فرانسه راهاندازی شده بود، ولی هیچ دانشگاهی دوره کارشناسی زبان و ادبیات فارسی را در فرانسه نداشت.
وی ادامه داد: با تلاش و پیگیریهایی که صورت دادیم برای اولین بار دوره کارشناسی زبان و ادبیات فارسی را دردانشگاه استراسبورگ راهاندازی کردیم. البته باید این موضوع را نیز متذکر شوم که اولین دانشگاهی که دوره زبان ادبیات فارسی را در دورههای کارشناسی ارشد و دکتری این کشور نیز راهاندازی کرده بود همین دانشگاه استراسبورگ بود.
استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه استراسبورگ فرانسه در ادامه یادآورشد : وی ریاست مرکز مطالعات ایرانی استراسبورگ را نیز برعهده دارد و این مرکز نیز چندین سال است کلاسهای آموزشی زبان و ادبیات فارسی را در سطوح مختلف برگزار میکند.
وی ادامه داد: همچنین حدود ۲ سال است که در بخش فرهنگی شورای اروپایی، یک شاخه از زبان و ادبیات فارسی راهاندازی کردهایم و در هفته یک بار کلاس آموزش زبان فارسی را برگزار میکنیم.
بیک باغبان با بیان اینکه افرادی که در این موسسه تدریس میکنند به خاطر علاقه به کشور، تقربیا افتخاری تدریس میکنند، افزود: من سالها برای ایجاد ارتباط بین دانشگاه استراسبورگ و دانشگاههای کشور فعالیت کردهام و توانستم زمینه تفاهم این دانشگاه را با پنج دانشگاه تهران، اصفهان، شیراز، تربیت مدرس و آزاد اسلامی فراهم کنم و اکنون با این دانشگاهها پنج تفاهم نامه منعقد کردهایم.
دکتر حسین بیک باغبان استاد افتخاری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه استراسبورگ فرانسه و رئیس مرکز دانشگاهی مطالعات ایرانی در استراسبورگ است.
وی ۳۸ سال در دانشگاه استراسبورگ فرانسه زبان و ادبیات فارسی را تدریس کرده و دوباره با داشتن ۱۰ سال دانشیاری برای حفظ کرسی زبان و ادبیات فارسی دراین دانشگاه، سمت مدرسی را پذیرفته است.
در گردهمایی مدیران گروههای زبان و ادبیات فارسی و ایرانشناسی دانشگاهها و مراکز علمی خارج از کشور که با حضور ۸۲ نفر از روسای گروههای آموزشی از ۴۲ کشور دنیا اخیرا در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد، از وی به پاس خدمات گسترده در توسعه زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور تقدیر شد.